Založ si blog

A prečo nie 2. – Outfity pani prezidentky. . .

Hodnoťme spolu s médiami radšej outfity našej pani prezidentky.

Ak by sme sa chceli vyjadrovať ku jej vyjadreniam, asi by sa toho slušného veľa povedať nedalo.

Pouvažujem o nich v tomto blogu.

 

Outfity občas utekajú…

Poviem vám, tie prezidentkine outfity občas ujdú, ako konštatujú médiá. No to by podľa mňa nebola až taká tragédia. Jednak nie sú len jej osobnou vizitkou, ale i jej stylistov. A hlavne – vyjadrenia pani prezidentky podľa mňa ujdú pravidelne.

Prezrádzajú nie jej „úprimnosť a čistú dušu“, ako sa chybne domnieva – ale v politike prezrádzajú jej výrazný deficit diplomatického správania, základné nevedomosti o takom štýle správania a aj nepochopenie, že ako reprezentantka národa by sa diplomaticky pri diplomatických udalostiach správať mala. Ak chcela prezentovať svoje názory, mala sedieť doma, prípadne pri pive s jej partiou kámošov a vykladať ich tam.

Mal jej niekto vysvetliť – a to ešte pred jej nástupom do takej vysokej štátnej funkcie – že dodržať protokol sa musí nielen v oblečení, ale takisto, a predovšetkým, aj v správaní. Ak boli nevhodné jej vyjadrenia o Číne v rámci stretnutia s čínskym ministrom zahraničných vecí, tak jej správanie počas návštevy v Česku bolo vrcholom trápnosti (no, úprimne, možno ani nie jej vrcholom, ešte možno budeme prekvapení, čo bude terajšia pani prezidentka schopná vyprodukovať). V Budapešti kritizovala Orbana, aj keď nepriamo, ale čitateľne. Brzdu potom dala v Poľsku, tam sa komentárov o vláde zdržala – žeby aspoň tam ju pozvali aj nabudúce?

Reči o tom, ako chce od Ruska úctu k pravidlám NATO – to akože ku tým vojakom na ich hraniciach majú pristupovať „slepo“? Neviem si ani predstaviť, čo by sa dialo, keby sa tak Rusi skamarátili napríklad s Mexičanmi a nasáčkovali by svoje vojská niekam na hranicu s USA.

Rovnako trápne sú podľa mňa jej vyhlásenia v súlade s oficiálnou politikou EÚ si môže pani prezidentka nechať. Lebo zastupuje Slovensko a jeho záujmy, nie je predsedníčkou EÚ – na ten post bol rad záujemcov inde – nepomýlila si to?

A vonkoncom sa mi nepáči, že sa politici snažia chodiť vymývať ľuďom mozgy na  kultúrne podujatia, však nech tam ide pani prezidentka ako súkromná osoba a neprezentuje sa vtedy verejne, súhlasím s Belousovovou

https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/belousovova-hlasno-ozvala-poohode-nemal-chybat-konspiracny-mesacnik?utm_source=hp-centrum&utm_medium=box-spravy&utm_campaign=hp990&utm_content=1

 

Jej vyhlásenie na festivale Pohoda, ktoré priniesli médiá…

„Buďme pozorní, buďme bdelí k ľuďom okolo seba, ale aj k sebe samému. Kam nás to ťahá, kam nás to láka a čo nás motivuje. Buďme veľmi pozorní ku svojmu okoliu, aj k tomu, čo nás zvádza. Buďme optimistickí k tomu, že veci majú šancu sa zmeniť k lepšiemu. Ak to nevzdáme, tak práve našim pričinením môžu byť lepšie. Prevezmime zodpovednosť za seba a za svoje životy a za našu krajinu,“ vyzvala.
https://domov.sme.sk/c/22166613/caputova-meradlom-kvality-spolocnosti-je-reakcia-obcanov-na-problemy.html#ixzz5tokzNVom

sú ukážkou toho, ako veľa hovoriť, ale nič nepovedať.

Pani prezidentka je vo funkcii  krátko, no správa sa, akoby zožrala všetku múdrosť sveta a začína poučovať politikov, ktorí na rozdiel od nej sú v tých funkciách dlhoročne. Nemôžem si pomôcť, pokojne by som ju čenčla s Čechmi za Zemana – jeho reči sú múdre, má úžasný zmysel pre humor a nadhľad.

A hej, no vidíte – asi predsa len jej outfitom by som sa mala radšej venovať – mám rada bielu farbu, aj bledomodrú. Môj blog v skratke by som potom jednou vetou mohla zhrnúť – tára Čaputová, ale občas má celkom dobré šaty…

 

Záverom…

Ešte jedna otázka – tak čaputovsky, nediplomaticky – kedy Ústavný súd Slovenskej republiky konečne rozhodne o tých dvoch podaniach Harabína?

A čo sa bude diať, ak mu dajú za pravdu – pani prezidentka odtiahne a budú nové voľby? Zruší sa tým aj legitimita všetkých jej prezidentských korkov – napríklad ňou podpísaných zákonov a prípadných zmlúv?

 

 

Elena   16.7.2019

 

 

 

Ariadna 6. – Choď a dívaj sa. . .

05.05.2024

Ak mlčím, neznamená to, že nemám čo povedať. A už vôbec to neznamená, že veci nevidím, Dnes vám prezradím jednu z vecí, ktoré naozaj sledujem. Tá kopa medveďov. Sú všade, aj tam, kde nikdy neboli. Prečo ich je odrazu tak veľa, keď minulý rok ešte takto všade nepobiehali? A je ich vôbec veľa? Prečo pobiehajú? Akým spôsobom možno medvede dohnať k tomu, aby [...]

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,860
Celková čítanosť: 9032233x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív