Založ si blog

Čo ti (ne)poviem 11. – Ten pravý čas, to pravé miesto. . .

Nemôžem byť taká, akú ma chceš mať, aby som sa dívala bez bolesti v srdci, ak vyhráva zlo a vravela si, že v ňom je zárodok dobra. Viem že je, ale i tak chcem dobro, z celého srdca ho prajem svetu. Nechcem, aby ľudia stratili nádej a vieru v dobro, zakrútila nesúhlasne hlavou.

Obzrela sa okolo seba, stojac na kraji brala. Bol to úžasný okamih, chcela si ho vryť hlboko do svojej duše. Jeho výnimočnosť zachytilo i slnko vytváralo kdesi hlboko pod skalou na vodnej hladine trblietavé odlesky. Aj biele oblaky, ktoré zastali na oblohe. Aj vietor, ktorý krúžil okolo skaly a šumel korunami stromov nežnú pieseň.

Celý svet žiaril. Hlboko pod jej nohami sa do všetkých strán rozprestierala krajina plná zelene, obzorom sa tiahli pásy modrastých hôr. Vzduch sladko voňal.

Nikdy by som neprestala bojovať za dobro, povedala smutne. Zhlboka sa nadýchla a dodala:  Je čas ísť.

Zatvorila oči. Vykročila.

No tak, no tak, život je cenný dar, a tak je potrebné s ním narábať, povedal Boh a zachytil ju do dlane. Nežne a rozhodne ju položil späť na okraj brala. Práve pre jeho cennosť a krehkosť s ním treba zaobchádzať opatrne, dodal.

Plakala ticho, slzy jej tiekli po lícach. Nechaj ma ísť…

No tak, no tak, neplač, tíšil ju Boh. Riadenie všetkého už konečne prenechaj mne, budem tvoje srdce chrániť. Svet potrebuje nádej. I ja ju potrebujem – už predsa vieš, že si môj anjel nádeje, nesieš ju svetom. A chcem Ti povedať ešte niečo – keď som vás anjelov tvoril, každému som dal meno.

Meno? Aké meno si mi dal? spýtala sa s údivom a konečne zdvihla oči plné sĺz k Bohu.

Boh sa hrejivo usmial. Práve nádej je skutočným a najvyšším dobrom pre svet. Dal som ti meno Dobro.

 

 

 

Elena

 

P.S.: Ach, áno, nech vás sprevádza hudba plná nádeje…   https://www.youtube.com/watch?v=NDeB9zIoE_s&t=386s

 

 

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,857
Celková čítanosť: 9022772x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív