Založ si blog

A veď dobre 2. – Dnes hľadáme zrúdu vo Fiľakove. . . . . .

Dnes hľadáme zrúdu vo Fiľakove, poviem o tom podrobnosti v dnešnom blogu.

Aj o hávedi medzi nami pouvažujem -pravdaže –  lebo označenie „človek“ si podaktoré indivíduá nezaslúžia.

 

Môj ľudský aj odborný názor poviem otvorene…

Sú medzi nami ľudia, ktorí by nemali chodiť ulicami, ale celoživotne byť pre bezpečie ostatných zavretí. Psychopatické, ťažko anetické osobnosti, ktoré dokážu kedykoľvek bez akýchkoľvek výčitiek svedomia ublížiť brutálne dieťaťu, starcovi, aj vám. Aj ubližujú mnohí z nich, znovu a znovu – nejdem vás traumatizovať popismi hrozných činov, ktoré takéto indivíduá páchajú.

Býva mi až fyzicky zle pri hlúpo naivných presladených rečiach, že sme všetci rovnako dobrí a treba vidieť v každom človeku dobro a dávať šance to dobro prejaviť. Spomeňte si v takej situácii,  prosím, na prípad

https://deed.sk/clanok/posledny-muz-odsudeny-na-trest-smrti-v-ceskoslovensku-/289/

alebo na tieto prípady

https://www.noviny.sk/zahranicie/66441-popraveni-vrahovia-brutalne-sekali-hrdusili-pitvali-a-znasilnovali-zeny

A zďaleka nie sú všetky. Keby vám sprístupnili vyšetrovacie spisy – to by ste len otvárali oči, aké brutálne činy aj u nás páchatelia spôsobili…

Myslí si niekto z vás, že v tých páchateľoch je dobro kdesi pod povrchom?

Nerobím toto rada, lebo aj v mojich odborných prácach sa vyhýbam detailom v snahe nenechávať traumatické stopy v pamäti ľudí. Ale je dôležité chápať riziko niektorých typov osobnosti.

Ak boli niektorí páchatelia trestaní trestom smrti a ten bol zrušený, nuž s jeho zrušením také indivíduá nezmizli, ale žijú medzi nami.

 

Prejavy psychopatie sú aj na internete popísané.

Žiadna empatia, žiadny súcit voči iným živým tvorom, egoistická orientácia len na seba.

Ako prvý kritický signál, že v osobnosti nie je niečo v poriadku, je už u detí necitlivosť voči zvieratám. Nie je to príznak, ktorý by sme mali bagatelizovať a prehliadať. Týranie zvieraťa je vždy signálom patologického vývinu dieťaťa (z rôznych príčin).

Chýbajúci súcit voči zvieratám je u psychopata i v dospelosti zrejmý. Nech vás nemýli to, že si sem-tam nejaké zvieratko vezmú domov – to len preto, aby cítili moc nad niekým a mohli bez zábran ubližovať. Všimnite si, že chýba láskavá starostlivosť a ohľaduplnosť voči zvieraťu – sú schopní ho nielen zanedbávať v starostlivosti, ale i kruto biť, kopať, utĺcť.

Niekedy uvažujem nad tým, či by nebolo vhodné ťažko psychopatické osobnosti sterilizovať kdesi na začiatku, aby nemohli mať deti. Verte, ušetrilo by sa tým veľa bolesti a utrpenia detí – veď koľkí z nás si nesú v sebe spomienky na týranie.

A vždy, skutočne vždy keď sa dozviem o týraní zvieraťa, nahlasujem páchateľa aj sociálke, aby preverili či má deti, a ak áno, aby rodinu monitorovali.

 

Ach, to Fiľakovo…

Na Školskej ulici vo Fiľakove zastalo včera auto. Vyhodili do kontajnera dobitého psíka, Niekto si určite všimol, o aké auto šlo. Alebo pozná majiteľa zvieraťa.

Kto pomôže páchateľa toho činu dolapiť?

 

 

 

Nech Zámer sveta spojí páchateľa s následkami jeho činov…

 

Elena 22.4.2020

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Peter Pellegrini

Pellegrini: Hovoríme nie rušeniu právu veta, migračným kvótam, hovoríme áno mierovým inicatívam a solidarite v EÚ

01.05.2024 15:15

Na Sviatok práce, sa už nemusí hovoriť o vysokej nezamestnanosti, ale o potrebe dobrej práce za dobrý plat, uviedol budúci prezident Pellegrini.

Hrad / Likava /

Hrad Likava obnovia za milióny eur. Areál sprístupnia viac verejnosti, pribudne aj novinka

01.05.2024 15:15

Žilinský samosprávny kraj financie získal z projektu slovensko-českej cezhraničnej spolupráce.

Kyrgyzstan Summit CIS

Po masakre pri Moskve Putin vyháňa z Ruska Tadžikov. Mohol by podmínovať pevnú pôdu pod ich prezidentom?

01.05.2024 15:00

Občania Tadžikistanu majú veľký problém dostať sa cez ruské štátne hranice. Aké dôsledky môže mať nehostinnosť Ruska pre vývoj v ich krajine?

Čaňa

Po požiari príbytkov v Čani umiestnili v miestnej telocvični 45 ľudí vrátane 24 detí

01.05.2024 14:57

Obec podľa starostu zatiaľ mimoriadnu situáciu neplánuje vyhlásiť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9020857x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie