Založ si blog

DNES 60. – SLÚŠ a mlčanie jahniat alias Kam miznú peniaze v slovenskom zdravotníctve

Mlčanie jahniat nie je asi najvýstižnejší názovibaže titulok o kozách, ovciach, baranoch, voloch a čojaviemčomešte sa mi zdal pridlhý.

Dnes, milí čitatelia, môžete si sami preveriť nakoľko dôveryhodné správy vám vami sledované médiá poskytujú. Ako? Jednoducho. Prezrite si dennú tlač a vypočujte správy, kto z nich prinesie informáciu, ktorú vám teraz ponúkam ja.

 

Slovenská lekárska únia špecialistov Slovenska sa snaží poukázať na pochybnosť zámeru Všeobecnej zdravotnej poisťovne navýšiť objem financií na úhradu CT a MR vyšetrenia. Pritom ako uvádza prezident spomenutej únie Andrej Janco už v súčasnosti sú na Slovensku tieto vyšetrenia preplácané 2 až 4 krát vyššou sumou, ako napríklad v Nemecku.

 

Podľa Janca ide zo strany riaditeľa VšZP Foraia o vychádzanie v ústrety výlučnému „strategickému partnerovi“ pre vyjednávanie cien práce ambulantného sektora, prezidentovi ASL a Zdravity, MUDr. Pásztorovi, ktorý je podľa mediálnych informácií aj 10%-ným podieľnikom cyperskej firmy, vlastniacej najvyšší počet MR prístrojov na Slovensku.

SLÚŠ navrhuje cenu platieb za vyšetrenia CT a MR na Slovensku znížiť na úroveň cien v Nemecku.

 

Rovnako SLÚŠ namieta proti navrhovaným priamym platbám pacienta, ak tento bude ošetrený mimo bežných ordinačných hodín lekárov a upozorňujú, že každý poistenec je poistený 24 hodín denne každý deň v roku a rovnako každý ambulantný lekár má zmluvný vzťah s poisťovňami 24 hodín denne každý deň v roku.

 

Takže, milí čitatelia, prezident SLUŠ Andrej Janco rozoslal tieto vyhlásenia SLÚŠ na rôzne miesta – SITA, SSN, TASR a rôznym redaktorom. A dobre sa dnes dívajte a počúvajte, koľko ich túto správu uverejní – aby ste konečne pochopili, kam miznú peniaze v slovenskom zdravotníctve.

 

Verejne týmto zároveň vyzývam premiéra Fica, aby sa nám – občanom on sám i ním nominovaný minister zdravotníctva mediálne vyjadrili k informácii SLÚŠ o niekoľkonásobne vyšších cenách MR a CT vyšetrení v SR oproti Nemecku a dôvodoch tohto nehospodárneho postupu Slovenskej republiky.

Nevyhovárajte sa, prosím, pán premiér, že to robia zdravotné poisťovne. Vláda SR je tým mechanizmom, ktorý v štáte má regulovať poskytovanie zdravotníckych služieb prostredníctvom legislatívy a rozhodovať o spôsobe, akým sa nakladá s našimi zdravotnými odvodmi, ktoré my – občania a voliči – nútene poskytujeme zdravotným poisťovniam.

 

E. K. I. Predná Hora, 6.5.2015

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004370x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie