Založ si blog

Svet plný zázrakov 7. – Je suis Paľo Rýpal. . .

Dnes o vražde Paľa Rýpala. Pretože už je jasné, že zavraždený bol.

Bol to skutočne odvážny a investigatívny novinár, písal o mafii v časoch vybuchujúcich áut a miznutia nepohodlných…

O jeho odkaze pre nás – o tom, čo na Slovensku máme…

 

Paľo Rýpal…

O novinárovi Paľovi Rýpalovi som v mojom blogu písala opakovane. Naposledy v apríli tohto roku

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/08/12/slova-o-svete-4-o-novinaroch-odvahe-a-smrti/

Rýpala som do tejto veci, lebo som neverila, že niekde spokojne žije ukrytý pred mafiou.

Verziu o jeho smrti, namiesto o šťastnom živote v ústraní, naniesli v poslednej dobe viacerí. Napríklad jeho bývalý spolupracovník Peter Nôta v článku v Chilli.today s názvom Paľo Rýpal je pravdepodobne po smrti. S najväčšou pravdepodobnosťou je za tým politika a zmenky…

https://chilli.today/sk/blog/I1xI7lb

a predtým v článku

https://chilli.today/sk/blog/L95CNja

V ňom písal o tzv. mobilovej partičke“ – o ľuďoch, ktorí sú schopní prežiť v tej najväčšej špine, pretože sú jej neoddeliteľnou súčasťou – partii potkanov, ako ich ja nazývam. Zarábali na nelegálnych nahrávkach, nákupe a predaji súkromných a kompromitujúcich informácií – nakupovali ich zo SIS, polície a predávali politikom, médiám, podnikateľom a Black PR agentúram.

A vlastne prečo píšeme v minulom čase? Aj v súčasnosti vidieť, ako zvláštne unikajú informácie. A je najvyšší čas chytiť potkany do klepca – alebo im nasypať jed na potkany.

Lebo nechceme žiť medzi potkanmi, alebo azda vy chcete?

Paľo Rýpal pred svojou vraždou údajne zmapoval celú sieť – a ak sa po jeho „zmiznutí“ nekonalo a dokonca ani nič nemedializovalo o Black PR agentúrach, o predajoch a vydieraní, nuž treba si položiť otázku, že prečo. A otvoriť tú kopu špiny – odhaliť všetkých, ktorí si v nej lebedia. V linkoch, ktoré uvádzam, nájdete celý rad informácií a indícií – nejdem ich tu prepisovať.

V relácii RTVS Súmrak bosov (Lajos Sántor a novinár, ktorý zmizol) padlo aj tvrdenie, že môže byť pochovaný na bývalom družstve….

Ktovie, kto zaspieval a kde jeho telo našli…

 

Zanechal list na rozlúčku…

Zbytočne budeme analyzovať, čo nám chcel svojim posledným odkazom povedať. Jedno je podľa mňa isté – vedel, že je posledný. Rozdelené slová môžu a nemusia nič naznačovať, skôr sa pridávam k diskutérke spod jedného z článkov, že je zvláštne malé začiatočné písmeno v mene Mária Rakytová. Tam by som hľadala stopu ja – pravdaže, keby som bola čestným vyšetrovateľom.

 

Záverom…

Dnes už je isté – Paľo Rýpal bol zavraždený. Jeho sestra napísala o tom na facebooku včera jednoznačný zúfalý koment – zrejme dostala informáciu od polície.

A je najvyšší čas spraviť záťah na potkany v tomto štáte  – je potrebné, aby novinári, tí čestní a slušní, začali o nekalých kšeftoch písať. Aby kupcov s informáciami polícia začala stíhať. Aby sme kopli do zadku tých „našich politických zástupcov“, ktorí si myslia, že moc si možno udržať vydieraním a všetky špinavosti možno zamiesť pod koberec zdvihnutím telefónu.

A hej – odkaz Paľa Rýpala? V živote nie je smrť tým najhorším, čo sa nám môže stať – oveľa horšie je žiť medzi potkanmi.

 

Elena   9.10.2018

 

P.S.:

Ach, hej, nezvyknem často používať túto vetu, ale dnes ju dám –  „Zanechávam vás v tejto chvíli s následkami všetkých vašich činov samotných“.

A je výlučne na vás – na čistote vášho srdca a rúk, čo sa vám k tomu nabalí.

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8983002x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie