Založ si blog

Dračí dych 4. – Kiska – likvidátor mafie. . .

 

„Spánombohom, idem od vás, neublížil som nikomu z vás…“

Túto pesničku spopularizoval „otec národa“ Mečiar v dramatickom vystúpení na televíznych obrazovkách pri svojom odchode z politiky.

Navrhujem, aby nám pri odchode zaspieval aj náš chválabohučoskoroužnie prezident Kiska. Pravdaže nechcem, aby sa opičil po Mečiarovi, čo ste – navrhujem novú a vysoko realistickú pieseň, s ktorou by sa mohol so slovenským národom rozlúčiť. Navždy.

 

Hudba piesne môže byť ako tá pôvodná. Ale text by znel:

„Spánombohom, idem od vás, nepomohol som nikomu z vás…“

To je celkom mierne, nie? Lebo naskladať by sa dalo kadečo, poviem vám – ďaleko ostrejšie a tvrdšie, však? (Možno je to tým, že len pred dvomi hodinami som sa vrátila z Prahy, kam som vyrážala v sobotu v noci – stretnutie Delťákov, našej konštelatérskej skupiny som tam medzitým zabsolvovala – a tak som unavene–zmierlivá.)

A rozhodne by to všetko ostré a tvrdé  bolo ďaleko, ďaleko pravdivejšie, ako to, čo pán Kiska chodí ešte stále v úlohe slovenského prezidenta, ktorého platíme z našich daní, roznášať poza hranice o Slovákoch a podaktorých slovenských politických stranách. Znovu a znovu.

https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/mrazive-slova-kisku-pre-nemecky-dennik-kuciak-musel-zomriet.

https://www.aktuality.sk/clanok/689434/kiska-nemeckym-novinarom-fico-bol-pri-demisii-naozaj-arogantny/.

Nie, to nie je slušné, chodiť ako prezident do zahraničia kydať na Slovensko v akejkoľvek podobe.

 

A vonkoncom už nie je slušné ako prezident všetkých občanov niektorým tým občanom kydať na hlavu kecy o „slušných a tých ostatných“. Lenže pán Kiska má od slušného správania tak ďaleko, ako ja od obdivu moderných hodnôt v spoločnosti. Uvažujem, že keď už sme takí neslušní, mali by sme sa vykašľať na to, aby sme sa „slušnému“ pánovi Kiskovi skladali na jeho lukratívny prezidentský dôchodok – hádam by nechcel peniaze od kadejakej zberby, akou sú pre neho všetci tí, ktorí nie sú nadšení jeho nápadom, ako on prevezme  v tomto štáte moc???!!. Hoci podľa mňa – ak by moc v tomto štáte preberali slušní ľudia, ako pán Kiska vyhlasuje – on by mohol preberať akurát tak smeti doma, ak by separoval odpad.

Nepochybne rovnako ďaleko ako od slušnosti má podľa mňa pán Kiska aj od predstavy Slovenska ako samostatného a suverénneho štátu – je euroobčan a svetoobčan. Ja nie, ctím si tradičné hodnoty, znamenajú pre mňa veľa.

 

Fascinujú ma jeho nápady.  „Po Jánovej smrti som bol svedkom arogancie našich politických elít, toho do akej miery je mafia prerastená do celej štruktúry nášho štátu. Cítil som, že je mojou úlohou niečo s tým urobiť,“ povedal.

https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/mrazive-slova-kisku-pre-nemecky-dennik-kuciak-musel-zomriet.

To si všimol až po Kuciakovej smrti – však on sám už hodnú chvíľu patril na čelo štátu???!! Nahlásil tieto svoje zistenia niekomu? Alebo ich len tak bohapusto tára do médií, namiesto efektívneho riešenia s pomocou orgánov činných v trestnom konaní???!!

 

Dobre rozumiem jeho slovám – cíti sa poverený veľkou úlohou spraviť niečo s mafiou? No veď už dlhšie vravím, že jeho utkvelá predstava ako založí politickú stranu, si podľa mňa vyžaduje pozornosť psychiatrov. A rovnako si ju zaslúžia i všetci tí, ktorí by mu do takej strany naliezli. Lebo nemá žiadny reálny program – táranie o prevzatí moci nie je žiadnym programom – a čo by bolo potom, keby ju prevzal? Vytĺkol by tých neslušných, deportoval by ich niekam, nútene by ich prevychovával, alebo by ich „len“ nikam nepozýval a nič by im neumožnil?

Myslím si, že pokiaľ skutočne založí pán Kiska nejakú politickú stranu, mala by skončiť na Ústavnom súde, lebo po jeho odchode z funkcie by malo proti nemu bežať trestné stíhanie za všetky tie v médiách uvádzané veci z daňovej a pozemkovej oblasti. A zakladanie politických strán ľuďmi trestne stíhanými by rozhodne nemalo byť štandardnou záležitosťou.

 

 

Elena  6.5.2019

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006986x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie