Založ si blog

ODZVÁŇA 1. – Karol XYZ

Som človek plný predsudkov. Ako ste zistili – v rámci môjho blogu odmietam debatovať o vážnych veciach s „cicou-micou“, „motýlikom“ či „zubatým slniečkom“ a podobne. Tvrdohlavo trvám na tom, aby so mnou diskutujúci vystupovali otvorene, t. j. aby sa podpisovali menom a priezviskom (pravdaže – svojim vlastným). Schopnosť podpísať sa otvorene pod svoje názory vlastným menom jednoducho pokladám u človeka za základný znak dospelosti a kompetetívnosti pre akúkoľvek diskusiu.

 

Stalo sa totiž milým slovenským zvykom, že máme mnoho hrdinov. Bohužiaľ len v internetových diskusiách skrytých pod rôznymi pseudonymami, kde hlásajú možné aj nemožné, zaujímavé názory aj nápady podľa môjho názoru vyžadujúce bezodkladnú psychiatrickú pomoc. Respektíve pozornosť orgánov činných v trestnom konaní.

 

Naivne očakávajú svoju beztrestnosť v prípade šírenia informácií, ktoré sú preukázateľne nepravdivé. Spoliehajú sa na to, že nikto nebude veci riešiť. Veď na Slovensku je to skrátka tak, že na poškodzovaní dobrej povesti a ujmy spôsobenej šírením nepravdivej informácie bohatnú len politici. Teda zatiaľ bohatli len oni, možno sa to už čoskoro zmení.

 

Mňa už totiž prešla trpezlivosť – určite je to aj tým, že na reči o mojom synovi Maroškovi, ktorého zabili v revúckej nemocnici, som mimoriadne citlivá – a preto podávam trestné oznámenie. Na aktéra internetovej diskusie Karola, šíriaceho na topky.sk informáciu o údajných niekoľkodňových vysokých horúčkach u nášho syna, ktorého sme mali my – rodičia priviezť skôr a o poskytnutej maximálnej starostlivosti revúckej nemocnice v jeho liečbe.

 

Dotyčný muž (alebo žena?!) vystupujúci pod menom Karol bude mať príležitosť dokázať pravdivosť svojich tvrdení – čo pôjde naozaj ťažko, vzhľadom na príjmovú správu NsP v Revúcej preukazujúcu že Maroško pri prijatí do revúckej nemocnice žiadne teploty nemal a mal čisté aj dýchanie. Horúčku dostal až počas „liečby“ po pár hodinách pobytu v revúckej nemocnici a – žiaľ, šlo o centrálnu teplotu signalizujúcu poškodzovanie mozgu v dôsledku neriešenia malfunkcie shuntu – a nie o žiadnu virózu, čo v rámci ich „komplexnej odbornej liečby“ vôbec nerozpoznali. Takže dotyčný Karol vedome zavádza verejnosť, klame.

 

Môj manžel spravil pre vyhľadanie pomoci pre syna maximum – keď po prebudení syna vo štvrtok ráno zistil, že Maroško je spavý a keď po zjedení jogurtu aj zvracal, manžel volal hneď jeho pediatričke. Ona mu kázala čakať a syna pozorovať. O dve hodiny jej potom volal opäť, že synovi nie je lepšie, je malátny, spavý.  Následne hneď volal RZP.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou už uzavrel vyšetrovanie veci a pomenoval jasne pochybenie službukonajúcej lekárky – nespravila žiadne diferenciálno-diagnostické vyšetrenia (očné, neurologické), aj napriek už pri prevoze pracovníkmi RZP signalizovanej potrebe ARO pre syna ho uložila na detské oddelenie a ponechala ho v tomto stave bez svojho dohľadu pár hodín – odišla k pôrodu. Neposlala dieťa na vyššie pracovisko.

Pritom stačilo tak málo, aby náš syn dnes žil – bolo potrebné poslať ho sanitkou do Banskej Bystrice, pretože žiadna spádová nemocnica nemôže liečiť poruchu shuntu.

 

Takže Karol XYZ  – ako sa nám môže pozrieť do očí službukonajúca lekárka, ktorá mala nášmu synovi pomôcť a namiesto toho ho zabila? Svojim neodborným prístupom vzala život  nášmu dieťaťu a spôsobila utrpenie celej našej rodiny a ťažkosti v mnohých oblastiach života.

A ako sa nám môže pozrieť do očí manažment nemocnice? Doteraz sme nepočuli vysvetlenie ani ospravedlnenie nemocnice, ktorá za kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti ako zamestnávateľ zodpovedá – prečo ponechali nášho syna v revúckej nemocnici bez potrebnej odbornej pomoci namiesto prevozu???!! Zrejme preto, aby mu poskytovali „komplexnú liečbu podľa potreby“, ktorou ho pripravili o život.

A ako sa nám môže pozrieť do očí ktorýkoľvek lekár, ktorý sa pokladá za odborníka – ak bude zastávať dotyčnú lekárku a bagatelizovať smrť nášho dieťaťa? Profesia lekára má byť o etika a morálke, nielen o atestáciách a špecializáciách. Odborník musí vedieť reálne zhodnotiť – a otvorene priznať – že spravil chybu a niesť za túto svoju chybu aj zodpovednosť. Nie sa vykrúcať či dokonca nepravdivo obviňovať iných (obete).

 

Karol XYZ – ak si vážne myslíte, že lekárka a vaša nemocnica poskytla môjmu synovi potrebnú liečbu a ste nebodaj sám lekár, prosím Vás – choďte sa dovzdelávať. Pretože ak na postupe dotyčnej lekárky nevidíte chyby a nebodaj by ste sa ocitli v podobnej situácii ako ona – mohli by ste zabiť ďalšie dieťa.

 

Nakoľko dotyčný diskutér Karol nereagoval na moje upozornenie o nepresnosti a  nepravdivosti ním šírených informácií stiahnutím diskusného príspevku, rovnako ani na moju výzvu identifikovať sa plným menom s tým, že mu ukážem doklady potvrdzujúce nepravdivosť jeho vyjadrení, reagujem ja.

Takže, Karol XYZ (zatiaľ), máte pravdu jedine v tom, že každý sa môže v diskusii na internete vyjadrovať ako chce – ibaže si za to potom musí aj niesť zodpovednosť.

 

 

Predná Hora, 11.10.2014

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006797x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie