Založ si blog

DNES 74. – Som utečenec – kto je viac alias Vodu káže, víno pije

Hoci sme boli opakovane svedkami vyjadrení premiéra Fica ohľadne migrantov, jeho skutky sú v rozpore s tým, čo hlásal i s tým, čo chcú občania Slovenska. O takom závažnom kroku, ako je prijímanie stoviek utečencov (a následne ich početných rodín!!!), by sa mali občania Slovenska mať právo vyjadriť v referende.

Pretože je najvyšší čas si povedať o utečencoch pravdu.

 

Obrázok úbožiakov, zachraňujúcich si holé životy, sa mi nijako nezdá reálny – podľa toho ako prichádzajú. Nevyzerajú zúbožene – sú vyobliekaní. A hlavne sebavedomí, požadovační, neprispôsobiví od prvého okamihu.

Vyžadujú špeciálnu stravu, špecifický životný štýl. Oni sa nechcú prispôsobovať podmienkam krajín, do ktorých prichádzajú, ale chcú, aby tieto krajiny a ľudia v nich sa prispôsobovali im.

Podľa môjho názoru nemožno reálne očakávať, že všetci tí ľudia sa naučia plynule náš jazyk, že sú kvalifikovaní a začnú pracovať, či nebodaj, že sa postupne prispôsobia našej kultúre a začnú sláviť Vianoce či jesť bežnú stravu. Netúžim sa multikultúrne obohacovať stavbou mešity, či zavádzaním dvojhodinovej obedňajšej siesty s následnou prácou o dve hodiny dlhšie.

 

Migranti sa sami vôbec nezamýšľajú nad tým, akým prínosom budú oni pre krajinu, do ktorej by chceli prísť, ako sa v nej môžu reálne uplatniť – mnohí z nich nevedia žiadny z európskych jazykov, niektorí sú dokonca negramotní. Chcú len brať – a nie dávať.

Máme dosť svojich nezamestnaných, mnohých aj dlhodobo nezamestnaných. Pre náš sociálny systém by boli len príťažou. Ak sa nám niekto snaží zalepiť oči tým, že by mohli (raz, keď sa naučia dohovoriť a budú mať chuť pracovať) robiť nekvalifikované práce, pokladám to z ekonomického aspektu za táraniny. Veď dnes na Slovensku neuživíte slušne zo svojho platu za odbornú prácu ani len rodinu s 2 deťmi. A mnohí naši utečenci majú rodiny mnohodetné, početné, tie by mali právo doputovať za nimi, spolu aj s ich mamičkami a oteckami či ďalšími blízkymi príbuznými, následne s ďalšími ich súrodencami a ich rodinami. Hádajte, z čoho by tie početné rodiny žili?

 

Navyše – existujú závažné signály o zvýšenej kriminalite, znásilneniach, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami. Aj keby polovica z nich boli hoaxy (čo zrejme nie sú), potom súdnemu človeku postačí záber z Debrecínu, kde utečenci sú s palicami a kladivami v rukách.

Uvažujem odkiaľ vzali kladivá, to si doniesli so sebou ich alebo ich nebodaj kúpili z vreckového, čo im naskladali daňoví poplatníci v hostiteľskej krajine?

A NA KOHO ICH VZALI – na tých, ktorých chcú prosiť o láskavé prijatie a o skyvu chleba? Ak toto stvárajú už teraz pri prijatí, čo bude o rok, alebo o päť rokov?

Myslím si, že aj u nás veľmi rýchlo dôjde ku nejakým kriminálnym činom zo strany utečencov, ale aj ku konfliktom podobným Debrecínu (pretože by ich mali strážiť). Po prvom konflikte či probléme by sme ich mali spakovať za hranice všetkých.

 

A predstavte si – dnes v noci sa objavil na aktuálne.sk článok s názvom S utečencami neobchodujeme. Rakúšania nám za ich prijatie nezaplatia. Podľa vyjadrenia Ministerstva vnútra SR sú mesačné náklady na žiadateľa o azyl 1000 až 1500 eur.

Je azda Slovensko takým bohatým štátom, aby na migrantov (ktorí sa sem valia za pohodlným bezprácnym životom) dávalo niekoľkonásobok sumy, ktorú dá svojim občanom za poctivú prácu (a to aj odbornú), pričom z platu človek musí živiť celú svoju rodinu???!!

A to nehovorím o minimálnom dôchodku, ktorým sa premiér Fico chváli ako „úspechom“ jeho sociálnej vlády – 267 eur to bude, tuším.

Pokladáte za normálnu takúto „solidaritu“?Ja nie. Je to z môjho pohľadu chrapúnstvo voči vlastným občanom, ktorí sa na takýto pohodlný život rôznych „migrantov“ a ich rodín musia skladať.

 

Vláda, ktorá sa správa lepšiek utečencom – t. j. „k cudzím“, ako ku vlastným občanom, nemá šancu udržať sa. Pretože hlasy vo voľbách jej dávajú jej vlastní občania.

Pôvodne vláda mala umožniť vstup niekoľkým sýrskym kresťanským rodinám. Sami však vidíte, kde sa dostali od tohto predsavzatia.Myslím si, že privlečením 500 (zatiaľ, pretože projekt by mal podľa nich mať pokračovanie aj v budúcich rokoch) si strana SMER svoje volebné šance prudko znižuje.

 

Na druhej strane však svojim postupom vláda znižuje aj šancu utečencov žiť u nás spokojne. Ak sem vláči ľudí, ktorí si vyžadujú špeciálny jedálniček a zvyky (a zakrátko aj mešity – ako to už teraz vidno v mnohých západných krajinách), potom nemožno reálne očakávať, že ich tu prijmeme s otvoreným náručím.

 

Skôr predpokladám, že tento tábor odsťahujeme po voľbách, ak občania budú voliť rozumne.

E.K. I.   Predná Hora, 16.7.2015

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8985741x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie