Založ si blog

DNES 108. – Jednoducho poklad

Premiér Fico mi pripadá ako seriálový hrdina.

Tí postarší si možno pamätajú, že kedysi dávno sa u nás „nekonečné seriálovo“ rozbiehalo ako jedným z prvých seriálom Jednoducho Mária. Tí pomladší – nie, neľutujte, že o ňom nič neviete, skutočne ste o nič neprišli. Veľmi mi tento seriál (z ktorého som ako jediného v nekonečnom rade seriálov videla aspoň útržky z niektorých častí) pripomenulo konanie nášho premiéra v posledných dňoch. Ma pobavil napriek tragickosti parížskych udalosti, na ktoré mali byť jeho reči reakciou.

 

Perlou ducha bolo už jeho vyhlásenie, že podnikneme so spojencami proti ISIS útok náhle a nečakane, o ktorom rozprával v televízii. Je síce pravda, že teroristov z ISIS slovenská televízia a náš premiér Fico príliš nezaujímajú, ale aj tak… Ak by som niečo chcela náhle a nečakane podnikať ja, určite by som o tom netárala susede v bytovke, ani predavačkám v obchode, kam chodím kupovať chlieb, nie to ešte v televízii.

 

Jasné, že boj proti teroristom podporujem – Rusi s ISIS robia poriadok rýchlo a efektívne, za to im patrí náš obdiv a srdečná vďaka. Plne preto podporujem nápad, aby sme sa do boja konečne zapojili aj my, pán premiér. Napríklad tým, že by sme tam vyslali naše lietadlá (obidva tie pôvodné, ktoré máme) zapojiť sa do neúprosného boja proti teroristom. Veď boli v takom stave, že pri troche šťastia by tým zlým teroristom spadli na hlavu. A viete, čo to je, keď niekomu spadne na hlavu také lietadlo? Mohli by sme to potom označiť ako náš zásadný vojenský úspech a rozhodujúci prelom v boji proti teroristom islamského štátu.

 

Ďalšou perlou ducha je vyhlásenie nášho premiéra, že štát monitoruje prostredníctvom bezpečnostných zložiek všetkých moslimov na Slovensku – to je sila.

Tým rozumovo slabším toto jeho vyhlásenie zrejme dodá radostný úsmev na tvár – náš pán premiér sa predsa postará o to, aby zlí teroristi nenapadli aj nás niekde pri predajni potravín v zapadlej dedinke v akomkoľvek kúte Slovenska. Vybavil to s nimi pre naše bezpečie jednoducho.

Tí rozumnejší sa zasmejú pri predstave, ako slovenské bezpečnostné zložky plne zamerajú svoje sily len na moslimov na Slovensku. Keďže SIS by potrebovala len na tajné sledovanie jedného človeka denne 10 až 20 ľudí, aby zostalo utajeným, zamestnaním davov potrebných v ich službách môžeme slušne znížiť nezamestnanosť na Slovensku.

Tí ešte múdrejší pokrútia hlavou – bezpečnostné sily v štáte predsa nemôžu začať monitorovať rizikových ľudí náhle, až po nejakom útoku – čo by robili doteraz? Bezpečnostné riziká existujú, aj sú monitorované priebežne.

A tí veci znalí a inteligentní sa namiesto smiechu vydesia – premiérov výrok je totiž nielen perla ducha, ale aj právneho vedomia.

Na sledovačku kohokoľvek v právnom štáte totiž potrebujete nejaké tie oficiality, takže mírnix-dírnix začať sledovať len tak bez súdneho povolenia nemožno moslimov, ani blondínky v minisukniach, ani nikoho iného…

Možnosti sú len dve.

Alebo sú reči premiéra pravdivé – potom je konanie slovenských bezpečnostných služieb závažným porušením platnej legislatívy. Alebo sú jeho reči bezbrehým klamstvom – a kto už by sa cítil bezpečne, ak by mal zástupcu, ktorý mu verejne klame?

Alebo existuje aj tretia alternatíva?

Povedzme si rovno – keby som to tárala ja, obyčajná mama dieťaťa zabitého v slovenskom zdravotníctve, bez právnického vzdelania, tak to by ešte ušlo. Ale verejne činná osoba, najvyšší predstaviteľ štátu a dokonca s právnickým vzdelaním?

Nehanbí sa tá vysoká škola, kde pán premiér študoval právo?

 

A tak opäť čas potvrdzuje to, čo som uviedla 25.1.2015 na mojom blogu v článku DNES 48.  http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2015/01/25/dnes-46-o-nemlcani-teroristoch-a-ludskych-pravach/

Jednoducho sú ľudia, ktorí nemlčia – a radšej by mlčať mali.

 

Elena K. I.

 

P. S.: A k tým moslimom na Slovensku – tí, ktorí tu žijú vo svojej komunite určite budú sledovať dôslednejšie ako tajní agenti, kto by sa správal rizikovo – pretože si uvedomujú, čo by boli schopní spraviť vystrašení či rozhnevaní Slováci.

Rizikom sú práve tí, ktorí sem prichádzajú nelegálne, ktorých nám chce EÚ nadeliť ako balíčky k Vianociam pomocou ich kvótneho rozdeľovníka. Práve medzi nimi môžu byť nielen vycvičení jednotlivci s falošnými pasmi, ale aj vydierateľní kriminálnici či potenciálni agresori – osamelí vlci, ktorým násilie robí radosť, alebo plánujú pomstu. A tiež – a to predovšetkým – nevzdelaní a rozumovo jednoduchí ľudia, ktorých možno ľahko zmanipulovať vždy a v každej krajine.

Pravdou je, že Slovensko nebolo v centre záujmu teroristov z ISIS. Ibaže ak pustíme ešte párkrát nášho pána premiéra pohovoriť k ľudu do televízie – neviem, neviem…

 

 

 

Elena K. I. Predná Hora, 20.11.2015

 

Pravdu na stôl 6. – OEDC je horšie ako medvede. . .

19.03.2024

Medvede tu vybiehajú a pobiehajú vystrašené a vydesené. A my rovnako. Tí, ktorí prežili stretnutie v Liptovskom Mikuláši s medveďom, sú iste riadne vydesení. My ostatní podvedome tiež – uvedomila som si. Vracajú sa mi sny, konečne po rokoch od synovej smrti sa mi občas niečo sníva. Ten z dnešnej noci mi medveďa priplietol. Dvere som držala zvnútra, cez dieru v nich [...]

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,836
Celková čítanosť: 8910993x
Priemerná čítanosť článkov: 3142x

Kategórie