Založ si blog

DNES 108. – Jednoducho poklad

Premiér Fico mi pripadá ako seriálový hrdina.

Tí postarší si možno pamätajú, že kedysi dávno sa u nás „nekonečné seriálovo“ rozbiehalo ako jedným z prvých seriálom Jednoducho Mária. Tí pomladší – nie, neľutujte, že o ňom nič neviete, skutočne ste o nič neprišli. Veľmi mi tento seriál (z ktorého som ako jediného v nekonečnom rade seriálov videla aspoň útržky z niektorých častí) pripomenulo konanie nášho premiéra v posledných dňoch. Ma pobavil napriek tragickosti parížskych udalosti, na ktoré mali byť jeho reči reakciou.

 

Perlou ducha bolo už jeho vyhlásenie, že podnikneme so spojencami proti ISIS útok náhle a nečakane, o ktorom rozprával v televízii. Je síce pravda, že teroristov z ISIS slovenská televízia a náš premiér Fico príliš nezaujímajú, ale aj tak… Ak by som niečo chcela náhle a nečakane podnikať ja, určite by som o tom netárala susede v bytovke, ani predavačkám v obchode, kam chodím kupovať chlieb, nie to ešte v televízii.

 

Jasné, že boj proti teroristom podporujem – Rusi s ISIS robia poriadok rýchlo a efektívne, za to im patrí náš obdiv a srdečná vďaka. Plne preto podporujem nápad, aby sme sa do boja konečne zapojili aj my, pán premiér. Napríklad tým, že by sme tam vyslali naše lietadlá (obidva tie pôvodné, ktoré máme) zapojiť sa do neúprosného boja proti teroristom. Veď boli v takom stave, že pri troche šťastia by tým zlým teroristom spadli na hlavu. A viete, čo to je, keď niekomu spadne na hlavu také lietadlo? Mohli by sme to potom označiť ako náš zásadný vojenský úspech a rozhodujúci prelom v boji proti teroristom islamského štátu.

 

Ďalšou perlou ducha je vyhlásenie nášho premiéra, že štát monitoruje prostredníctvom bezpečnostných zložiek všetkých moslimov na Slovensku – to je sila.

Tým rozumovo slabším toto jeho vyhlásenie zrejme dodá radostný úsmev na tvár – náš pán premiér sa predsa postará o to, aby zlí teroristi nenapadli aj nás niekde pri predajni potravín v zapadlej dedinke v akomkoľvek kúte Slovenska. Vybavil to s nimi pre naše bezpečie jednoducho.

Tí rozumnejší sa zasmejú pri predstave, ako slovenské bezpečnostné zložky plne zamerajú svoje sily len na moslimov na Slovensku. Keďže SIS by potrebovala len na tajné sledovanie jedného človeka denne 10 až 20 ľudí, aby zostalo utajeným, zamestnaním davov potrebných v ich službách môžeme slušne znížiť nezamestnanosť na Slovensku.

Tí ešte múdrejší pokrútia hlavou – bezpečnostné sily v štáte predsa nemôžu začať monitorovať rizikových ľudí náhle, až po nejakom útoku – čo by robili doteraz? Bezpečnostné riziká existujú, aj sú monitorované priebežne.

A tí veci znalí a inteligentní sa namiesto smiechu vydesia – premiérov výrok je totiž nielen perla ducha, ale aj právneho vedomia.

Na sledovačku kohokoľvek v právnom štáte totiž potrebujete nejaké tie oficiality, takže mírnix-dírnix začať sledovať len tak bez súdneho povolenia nemožno moslimov, ani blondínky v minisukniach, ani nikoho iného…

Možnosti sú len dve.

Alebo sú reči premiéra pravdivé – potom je konanie slovenských bezpečnostných služieb závažným porušením platnej legislatívy. Alebo sú jeho reči bezbrehým klamstvom – a kto už by sa cítil bezpečne, ak by mal zástupcu, ktorý mu verejne klame?

Alebo existuje aj tretia alternatíva?

Povedzme si rovno – keby som to tárala ja, obyčajná mama dieťaťa zabitého v slovenskom zdravotníctve, bez právnického vzdelania, tak to by ešte ušlo. Ale verejne činná osoba, najvyšší predstaviteľ štátu a dokonca s právnickým vzdelaním?

Nehanbí sa tá vysoká škola, kde pán premiér študoval právo?

 

A tak opäť čas potvrdzuje to, čo som uviedla 25.1.2015 na mojom blogu v článku DNES 48.  http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2015/01/25/dnes-46-o-nemlcani-teroristoch-a-ludskych-pravach/

Jednoducho sú ľudia, ktorí nemlčia – a radšej by mlčať mali.

 

Elena K. I.

 

P. S.: A k tým moslimom na Slovensku – tí, ktorí tu žijú vo svojej komunite určite budú sledovať dôslednejšie ako tajní agenti, kto by sa správal rizikovo – pretože si uvedomujú, čo by boli schopní spraviť vystrašení či rozhnevaní Slováci.

Rizikom sú práve tí, ktorí sem prichádzajú nelegálne, ktorých nám chce EÚ nadeliť ako balíčky k Vianociam pomocou ich kvótneho rozdeľovníka. Práve medzi nimi môžu byť nielen vycvičení jednotlivci s falošnými pasmi, ale aj vydierateľní kriminálnici či potenciálni agresori – osamelí vlci, ktorým násilie robí radosť, alebo plánujú pomstu. A tiež – a to predovšetkým – nevzdelaní a rozumovo jednoduchí ľudia, ktorých možno ľahko zmanipulovať vždy a v každej krajine.

Pravdou je, že Slovensko nebolo v centre záujmu teroristov z ISIS. Ibaže ak pustíme ešte párkrát nášho pána premiéra pohovoriť k ľudu do televízie – neviem, neviem…

 

 

 

Elena K. I. Predná Hora, 20.11.2015

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9021311x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie