Založ si blog

Ak A, potom aj B. 6. – Keď dvaja vidia to isté. . .

Slovenský jazyk nie je mŕtvy. Dopĺňa sa o nové slová, niektoré nadobúdajú nový a zaujímavý význam.Jedným z nich je i slovo extrémizmus. Boj proti nemu sa na Slovensku rozbieha na plné obrátky – a ja vám poviem, že s akým výsledkom.

Takže dnes v mojom blogu o extrémizme, fašizme a kadečom, čo s tým na Slovensku súvisí.

 

Jazyk nie je mŕtvy…

Slovenský jazyk sa dopĺňa o nové slová, niektoré slová nadobúdajú nové významy.

Napríklad som pred časom napísala v mojom blogu, že po skúsenostiach so slovenskými policajtmi, ktorí vyšetrovali prípad smrti môjho dieťaťa v dôsledku závažnej chyby lekárky revúckej nemocnice, som začala termín „orgán činný v trestnom konaní“  používať ako nadávku. Stratila som k tomuto pojmu všetku úctu.

A podobne je to so slovom „extrémizmus“ – tiež nadobudlo na Slovensku nový a vo svete neznámy výraz.

 

Extrémizmus a extrémisti na Slovensku…

Extrémizmus má svoju odbornú definíciu, celosvetovo uznávanú. Ibaže na Slovensku vo svete bežné chápanie extrémizmu neplatí –

na Slovensku sú označovaní ako extrémisti všetci občania, ktorí  sa už odmietajú mlčky prizerať darebáčinám všetkého druhu, ktoré sa v tomto štáte dejú. Ktorí sa odmietajú dať klamať a donekonečna zneužívať kadejakým lumpom.

Takže úmerne tomu je podľa môjho názoru potrebné upraviť i slovenský frazeologický slovník. A kým termín „orgán činný v trestnom konaní“ podľa mňa nadobúda význam pejoratívny, termín „extrémista“ v konečnom dôsledku môže byť synonymom „slušný človek, ktorý sa ozýva proti nespravodlivostiam všetkého druhu“.

 

Prečo pokladám ich činnosť Za AMORÁLNU?

Protiextrémistická jednotka na Slovensku slávi prvé úspechy. Prvým extrémistickým darebákom, na ktorého ruka slovenskej spravodlivosti v ich podaní siahla, bol 92-ročný profesor.

Druhým akýsi pán, ktorého zbalili za statusy na Facebooku (pričom údajne jeho posledný status bol z roku 2015).

Tomu hovorím skutočné úspechy v boji proti extrémizmu.

Nič viac  si extrémisti nemôžu priať, ako takéto hlúpe kúsky elitnej bojovej jednotky.

 

Hovorí sa, že peniaze nesmrdia…

Neviem si inak vysvetliť, prečo sa do tej protiextrémistickej jednotky podaktorí ľudia nanominovali. Verím, že sú  tam aj inteligentní ľudia, ktorí si uvedomujú, že nie je s kostolným poriadkom to, čo sa na Slovensku v „boji proti extrémizmu“ deje. Naozaj sú pre podaktorých peniaze až takou hodnotou, že zmaže všetky morálne hodnoty v živote?

Mňa by teda do takejto elitnej bojovej jednotky nedostali za nič na svete – obháňať 92-ročných „extrémistov“ pokladám za hlboko, hlboko pod svoju úroveň.

 

Na rade budú učitelia…

Nuž, keď budú naši bojovníci proti extrémizmu takto pokračovať vo svojom „boji“, určite veľmi skoro dôjde na učiteľov – ako o tom vtipne písal časopis Plus 7 dní v úvodníku svojho najnovšieho čísla 6/2017.

Že prečo práve učitelia? A – pozor, pozor, učitelia – ani zďaleka vraj nepôjde len o dejepisárov a zvyšovanie počtu hodín dejepisu na základných školách.

Novozaložená elitná jednotka sa v boji s extrémizmom v spoločnosti pustí i do jeho koreňov – a v rámci toho má v školách údajne dôjsť aj na matematikov, pretože všetkých tých lumpov, ktorí nám Slovensko nehanebne rozkrádajú – páchajú korupciu a rôzne finančné podvody, predsa niekto počítať naučil. No kto je teda spolupáchateľom, ktorý im pomáhal sa pripravovať na ich trestnú činnosť?

Ej, ej, učitelia matematiky…

Podľa časopisu Plus 7 dní má dôjsť i na zemepisárov a učiteľov vlastivedy.

A ja dopĺňam – aj písať a čítať tých lumpov niekto naučil – pozor, pozor, učitelia prvých ročníkov – aj tieto extrémistické vylomeniny elitná jednotka čoskoro odhalí…

 

Keď dvaja vidia to isté…

Keď dvaja vidia to isté, nie je to to isté.

Keď sa díva premiér Fico –  vidí extrémistov a fašistov v národe, ktorý nechce tolerovať rozkrádanie, korupciu, ktorý sa odmieta dať zatiahnuť do vojny proti Rusku, ktorý chce dôstojný život pre seba a svoje rodiny.

Keď sa dívam ja – vidím extrémistov a fašistov v oblekoch a kravatách, ktorí za ktovie koľké milióny eur budujú potichu na Slovensku vojenské základne NATO, vysielajú našich vojakov do Lotyšska na „mierovú misiu“. Ožobračujú národ, nechávajú ho živoriť zo žobráckych dôchodkov, žobráckych podpôr v nezamestnanosti, či žobráckych platov za kvalifikovanú prácu. Snažia sa národ umlčať prenasledovaním 92-ročných starcov a zastrašiť všetkých čestných, slušných a rozumných ľudí, aby mlčali. To sú podľa mňa tí praví extrémisti a fašisti.

 

Záverom…

Podľa mňa sa každý súdny človek chytí za hlavu nad takýmto „protiextrémistickým bojom“.

Nože, úprimne – kto z vás si myslí, že s týmto nápadom Fico získa nejaké ďalšie hlasy do voličskej základne?

 

Elena K. Ištvánová    Predná Hora, 13.2.2017

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000333x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie