Založ si blog

Drak 2. – Ako minister Richter nezamestnanosť znižoval. . .

Pozrime sa dnes na mimoriadne úspechy tejto vlády v znižovaní dlhodobej nezamestnanosti.

Minister Richter o nej rečnil davom pred týždňom (5.3.2017) v relácii TA3 o politike. Hodnotil ako úspech vlády, že v kategórii dlhodobo nezamestnaných ubudlo vyše 11 000 ľudí v priebehu roka. A včera vo večerných správach o tom tiež vykladali. Ale ako tých nezamestnaných u nás naozaj ubudlo, o tom si dnes niečo povieme…

Jasné, drak chŕli oheň – a pochopíte, že prečo…

 

Minister Richter, neklamte národu…

Spoludiskutérka ministra v diskusii bola pani Ďuriš – Nicholsonová.

Tá povedala, že minister nezamestnanosť znižuje umelo, len štatistikami. Napríklad podľa nej nezamestnaní ľudia absolvujú rekvalifikačné kurzy, ku ktorým sú dotlačení, viacerí ich absolvovali už niekoľko – a zírali by ste, že aké všelijaké (a za aké peniaze – 50 miliónov eur za predvolebne v úvode roku 2016 organizovaný kurz – údajne šlo o kurz ako držať metlu, za 800 eur za jedného nezamestnaného?!!).

Uviedla tiež, že na niektorých úradoch práce ľudí prehovárajú, aby sami požiadali o vyradenie z evidencie úradu práce, najmä vraj ľudí s poklesom miery zárobkovej činnosti nad 70 percent.

A ja verejne prehlasujem, že ona má pravdu. A konkretizujem.

 

Takže, pán minister Richter

– je alebo nie je pravda, že ak sa dlhodobo nezamestnaný človek chce zamestnať na dobrovoľníckych prácach, musí sa sám vyhlásiť z evidencie Úradu práce na 1 mesiac a uhradiť si poistné odvody zdravotného poistenia (t. j. v súčasnosti 102 eur za jediný mesiac), a to i v situácii, že od štátu nedostáva ani cent žiadnej dávky ani podpory???!!!

Odpoviem národu za Vás, je to pravda. A je to hnusné od tejto vlády, je to voči tým ľuďom špinavá zlodejina. Nehanebné ožobračovanie tých najbiednejších, klamlivé štatistiky.

Predpokladám, že ďalší veľký úspech v štatistikách znižovania nezamestnanosti získate plánovanou zmenou v školstve, kde by mala byť predĺžená školská dochádzka až do 17 roku života povinne.

Ale len v štatistikách……

 

Záverom…

Skutočne pomáhate chudobným a dlhodobo nezamestnaným – tak tuwimovsky.

Ako to povedal Tuwim? Pamätaj na chudobných, hovorieval akýsi továrnik z Lodže, veď ťa to nič nestojí.

Takže – Vy na nich skutočne len pamätáte, pán minister Richter. Hej, pokladám Vás za človeka, ktorý na poste ministra práce, sociálnych vecí a rodiny nemá čo hľadať. Ľudia si pamätajú Vaše vyjadrenie, ako sa dá vyžiť zo 60 eur, aj cynický odkaz rodičom detí chorých na rakovinu, aby sa so štátom súdili.

Hej, pamätajú si to dobre…

 

 

 

 

Elena K. Ištvánová   Predná Hora, 13.3.2017

 

P. S.: Ach, hej, teraz chŕlim dračie plamene, ale večer dám rozprávku jemnú ako motýlie krídla…

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8987341x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie