Založ si blog

Okamihy 2. – Čarokrásna krajina. . .

Stromy v nežne bielych a ružovkastých odtieňoch.  Tiahnu sa úbočiami, krajine dodávajú rozprávkovú nežnosť.  Cesta autobusom z Revúcej smerom na Muráň tak prináša možnosť snívania.

A preto cestou do práce či z práce moje myšlienky lietajú vysoko, ďaleko…

Krajina Zázračno…

Prezradím vám, neviete si ani predstaviť, ako  rada by som šla teraz tými úbočiami plnými zakvitnutých stromov, ako neskutočne to láka moju dušu. Ach, áno, tak si predstavujem nezabudnuteľné chvíle. Vždy znovu a znovu si kladiem otázku, aké poznanie by mi také putovanie prinieslo. Pravdaže, predstava takej cesty sa mi vracia už hodne dlho. Moc a moc po tom túžim. Raz príde, viem.

Je to i symbolika života – chceli by sme ísť takou krajinou, rozprávkovo krásnou. Ibaže stromy čochvíľa odkvitnú, kolobeh život stromov sa posúva ďalej a tvoria spolu jeden neoddeliteľný celok.

A tak je to i s našim životom  – prichádzajú chvíle rozprávkovej krásy, no kolobeh života ide aj všednými dňami. Chvíľami šťastia, aj problémami, s ktorými sa musíme popasovať.

Milujem stromy znežnené bielymi kvetmi…

V mojej knihe Filozofická (to je taká moja tajná kniha, vlastne naša – básne sú moje a fotografie dodali moje dievčatá, dali sme ju dokopy dajakých päť rokov dozadu) som o nich dala túto báseň

Stromy opäť nežne obeleli.

Nesneží,

to len v kvetoch voňavých

náruč plodov nám pripravili,

a k letu ponesú ju,

chytiac druhý dych.

A hej, prekrásna fotografia tam bola, ale autorka Kika ju nechce uverejniť…

Záverom…

Aj keď máme oči plné snov a čarokrásna, vidíme  a prijímame kolobeh života v jeho celistvosti.

P.S.: Ach, hej, toto je blog, ktorý som písala včera ráno a čakal na svoj čas.

Až dnes som pochopila, prečo  som ho písala.

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005814x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie