Založ si blog

Až do konca 7. – Vyhostíme britského veľvyslanca? – II. diel

Skrátim to – navrhujem, aby sme okamžite vyhostili britského veľvyslanca.

Nie diplomatov, ale rovno veľvyslanca.

Teraz si povieme o dôvodoch.

Mali by sme mať odvahu postaviť sa za pravdu. Neviem, koľkí ju naozaj máme.

 

Veľké malé klamstvá…

Nie, ja nemám rada klamstvá. A nemám rada klamárov.

Pokladám za amorálne a pokrytecké, ak nemocnica Alder Hay vyjadruje rodičom „úprimnú sústrasť nad jeho skonom“.

Predstavte si, „odborníci z Alder Hay“ – ak človeku nedáte jesť a piť, zomrie. To vás na medicíne neučili? Alebo ste vtedy chýbali v škole?

Podľa vás je dôstojná smrť, že niekoho odpojíte od kyslíka, nedáte mu jedlo a pite? Vy ste to dieťa utýrali. Pre mňa ste vrahovia.

V mojich očiach ste stratili akýkoľvek kredit pomáhať ľuďom, mali by vám odňať diplomy a do zdravotníctva doživotne  zakázať vstup.

 

Nekompetentnosť sudcu Anthonyho Haydena…

Preukázateľne zaujatý „expert na právo“ Anthony Hayden, aktivista za eutanáziu rozhodol o tom, že vražda Alfieho je právne odobrená. Preukázateľne nebol vo veci nestranný – nemal rozhodovať. Ak sa pánovi Haydenovi páči eutanázia, mohol by ju osobne rovno podstúpiť, aby sme videli, či u neho nie je rozpor medzi teóriou a praxou.

Podľa médií tento sudca podporuje práva homosexuálov na rodičovstvo a je členom LGBTI skupiny. Mne z toho jeho členstva v LGBTI skupine vyplýva, že zrejme je homosexuál, nemá deti a zjavne sa potom nedokáže vžiť do pocitov rodičov.

A podľa tém, ktorých aktivistom je a chce ich tak zavádzať do života spoločnosti, pán sa zjavne hrá na Boha častejšie, ako by sme si mysleli.

No to viete, že by som bola schopná na adresu dotyčného „experta na spravodlivosť“ dodať kadečo ďalšie – a že sa musím naozaj ovládať, aby som nič nedodala.

 

Porušenie ľudských práv – Alfie Evans…

Alfie je príkladom, žiaľ už nie živým, ako si Anglicko ctí ľudské práva a medzinárodné dohovory v skutočnosti.

Neumožnili rodičom odniesť dieťa domov, neposkytli mu lekársku pomoc. Chlapčeka chceli liečiť Taliani, a Anglicko mu odmietlo aj túto šancu poskytnúť. Pritom taliansky vojenský vrtuľník, ktorý by dieťa previezol, bol už na streche nemocnice pripravený dieťa previezť do Talianska, len čo dostane súhlas. Dieťa prežilo bez prístrojov, t. j. klinicky mŕtve rozhodne nebolo – porušili práva živého dieťaťa.

Navyše ho nechali umrieť hladom a smädom. Podotýkam, že to všetko ako krajina, ktorá podpísala medzinárodné dohovory o právach detí, aj o ochrane ľudských práv.

Verejne prehlasujem, že Anglicko týmto závažným spôsobom porušilo ľudské práva Alfieho Evansa, aj jeho rodičov. Spáchalo vraždu dieťaťa.

 

Vyzývam Slovensku republiku, vládu SR, prezidenta SR a jednotlivé politické strany, aby prejavili nesúhlas s porušovaním ľudských práv zo strany Veľkej Británie…

Na protest proti porušovaniu ľudských práv a medzinárodných dohovorov, tieto práva chrániacich, vyzývam predstaviteľov Slovenskej republiky, aby voči Veľkej Británii zaujali jasne vyhranený postoj vyhostením veľvyslanca tejto krajiny.

Pán premiér, vyjadrite sa verejne k tejto záležitosti. Ide predsa o bezprecedentné porušenie ľudských práv.

Nože, pán prezident, náš dobrý anjel, vydávate stanoviská ku kadečomu, na čo nemáte kompetencie – toto je Vaša kompetencia, vyjadriť sa ku porušovaniu medzinárodných dohovorov a vražde dieťaťa v priamom prenose.

Zatiaľ verejne svoje stanovisko prejavila len ĽSNS, ktorá uskutoční dňa 6. mája 2018 o 16,00 hod. pred budovou veľvyslanectva Veľkej Británie na Panskej ulici v Bratislave pietnu spomienku na Alfieho.

 

Európska únia – buďte solidárni – pridajte sa k našim sankciám…

Vyzývam verejne Európsku úniu, nech sa pridá k sankciám proti Veľkej Británii vo forme bezodkladného vyhostenia britských veľvyslancov zo svojich krajín na protest proti bezprecedentnému porušeniu ľudských práv, práv dieťaťa a medzinárodných dohovorov s tým súvisiacich.

Alebo pre členské krajiny EÚ prestali platiť medzinárodné dohovory o právach dieťaťa a o ľudských právach?

A hej, Taliansko zvažuje za vraždu svojho občana Alfieho Evansa žalobu…

K tomu niet čo dodať, plne podporujem. A myslím, že aj pitva dieťaťa by mala prebehnúť v réžii medzinárodných odborníkov.

https://www.thesun.co.uk/news/6180783/alfie-evanss-death-prompts-italian-prosecutors-to-consider-opening-case-against-alder-hey-childrens-hospital/

 

Záverom…

Ľudské práva nie sú trhací kalendár.

Mali by sme mať odvahu postaviť sa za pravdu.

 

 

Elena   Predná Hora, 2.5.2018

 

P.S.:Budem úprimne rada, ľudia, ak sa pridáte. Nemlčme.

Každý, kto podporujete tento názor, prosím, skopírujte nižšie uvedený text Výzva vláde SR  a prepošlite ho

na link premiéra SR  premier@vlada.gov.sk

a aj na mail anglického veľvyslanectva v SR   bebra@isternet.sk

a na mail talianskeho veľvyslanectva  amb.bratislava@esteri.it

 

Výzva vláde SR

 

Verejne týmto Veľkej Británii vyslovujem protest proti porušovaniu ľudských práv a medzinárodných dohovorov s nimi súvisiacich zo strany ich krajiny v prípade Alfieho Evansa.  Vašu prítomnosť na Slovensku nepokladám za vítanú.

 

Verejne týmto vyzývam vládu Slovenskej republiky, aby v záujme podpory ľudských práv a medzinárodných dohovorov s nimi súvisiacich prejavila protest proti Veľkej Británii vo veci porušenia ľudských práv Alfieho Evansa a jeho rodičov, a v tom kontexte aj medzinárodných dohovorov o ľudských právach a právach detí.

Žiadam, aby sme bezodkladne vyhostili britského veľvyslanca.           

 

Vážené veľvyslanectvo Talianskej republiky. S úctou vyslovujem týmto úprimnú sústrasť so smrťou Vášho občana Alfieho Evansa. A plne podporujem žalobu Talianska vo veci vraždy svojho občana Alfieho Evansa proti Veľkej Británii.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000729x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie