Založ si blog

Kam kráča táto spoločnosť 9. – Stovky odsúdených teroristov. . .

 

Včerajší útok nožom vo Francúzsku priniesol ďalšiu obeť. Už 254 ich je iba v tejto jedinej európskej krajine od roku 2015 v dôsledku terorizmu. Mohli by sme takto pokračovať hodne dlho o útokoch a obetiach v rozličných európskych krajinách. Ale dnes sa na vec pozrime z iného uhla pohľadu – nie na páchateľov útokov, ale na teroristami pripravované útoky..

O rozsahu hrozby terorizmu v Európe nesvedčí len počet zrealizovaných útokov. Vypovedá o ňom aj desivé číslo o zachytených pripravovaných útokoch. Iba v Španielsku od roku 2011 doteraz odsúdili 873 osôb, ktoré plánovali vražedné útoky v mene Islamského štátu. A podobne sa dočítame o zachytených prípravách v Nemecku, Rusku, Anglicku – a to sú len priesaky, o niektorých záchytoch verejnosť zrejme ani netuší. To, že médiá uverejnili toto číslo, svedčí podľa mňa o jedinom, že skutočná hrozba je omnoho vyššia.

Dnes o týchto hrozbách – a o našich peniazoch, ktoré s tým úzko súvisia.

 

Marrakéšska zmluva…

Ak sa práve dnes v médiách hovorí o marrakéšskej dohode či deklarácii, potom je namieste si povedať, že kto a prečo ju za Slovensko podpísal???!! Prečo sa o tejto deklarácii nehovorí oficiálne a dopredu, prečo nie je verejná diskusia k pripravovaným krokom vlády, aby poznali názory občanov a mohli tak adekvátne zastupovať názory väčšiny národa???!!

Maďari zmluvu nepodpísali – a jasne komunikujú o dôvodoch. Rozhodne nie je podľa mňa taká zmluva v súlade ani s našimi národnými záujmami a oficiálnymi vyhláseniami vládnych predstaviteľov u nás, ktoré poskytujú naivnej slovenskej verejnosti.

Západoeurópske krajiny už problémy spojené s „multikulturálnym obohatením“ začínajú pociťovať. Veľká skupina migrantov zostáva nezamestnaných aj po dlhej dobe. A nezaradili sa ani do spoločnosti – vážne si myslíte, že návrh zavedenia šaríje je v Belgicku možné zastaviť bez obrovských ťažkostí?

Naozaj v Európe potrebujeme ďalších migrantov?

 

Kladiem si otázku – koľko nás solidarita s africkým a ázijským svetom stojí?

Hlboko súcitím s utrpením akejkoľvek živej bytosti – cítim ako empatik pritom sama bolesť. Zvlášť intenzívne prežívam utrpenie detí, a nesúhlasím s názormi, ktoré bagatelizujú týranie zvierat, ja ich utrpenie vnímam veľmi silne.

No je rozdiel medzi súcitnou pomocou a zneužívaním. Európa posiela africkým a ázijským krajinám ako pomoc obrovské financie. Mnohí sme v obraze, že Ázia ani Afrika zďaleka nie je len vojna, púšť, hladujúce deti a bieda – mnohé z tých krajín sú moderné a časť obyvateľstva rozhodne žije bežným civilizovaným životom. Pomáhať krajinám tretieho sveta podľa mňa treba, financie z rozvinutých krajín by mali smerovať do ich zaostalých a civilizácii málo prístupných oblastí, na oblasť vzdelávania a zdravotníctva. Uvažujem však, kam a koľko reálne dávame – a nakoľko účinne sú tie financie vynakladané. Pred časom som dokonca kdesi zachytila správu, že časť financií, ktoré sa vyzbierajú v Európe, končí v rukách teroristov a kadejakých samozvaných diktátorov „ako úplata za to, aby mohla aspoň nejaká pomoc ísť tam, kde je určená.“

Nejde iba o priame náklady ako financie a materiálno-technickú pomoc, zaslané do týchto krajín, musíme brať do úvahy aj náklady nepriame, a to komplexne. Medzi tie zaraďujem nielen náklady na migrantov z týchto krajín, ich životné náklady (t. j. sociálne dávky ich rodinám, vzdelávanie a zdravotnú starostlivosť), ale aj náklady na ich kriminalitu,, či na sledovanie a väznenie teroristov z ich radov. A som si istá, že ide o sumy nie malé.

 

Koľko potenciálnych útočníkov máme v Európe?

Zrejme niekoľko tisíc, desiatok tisíc?  – z radov migrantov, aj vlastných sfanatizovaných a vycvičených občanov – navrátilcov z islamských krajín. A to nehovorím o miestnych zúfalcoch, ktorých nájdeme v každej krajine – osamelých vlkov (tých monitorovať obvykle nedokážeme). Zostaňme teda pri zozname podozrivých osôb – skutočne ich v Európe systematicky monitorujú? Na monitoring jedného človeka treba 8 školených bezpečnostných pracovníkov. Nedá sa zobrať v rámci brigády susedovho Ďura, ktorý má ledva skončenú základnú školu, sú tam vycvičení, t. j. nepochybne aj dobre platení experti.

Koľko stojí jeden taký súdny proces s teroristom? Koľko stojí jeho väzba, zdravotná starostlivosť, a všetky náklady na neho?

 

Záverom…

Zajtra vám dopoviem o neviditeľných stratených solidaritách…

Pravdaže už nie z Prednej Hory, ale zo srdca Tatier, zo Starej Lesnej…

 

 

Elena   Predná Hora, 13.5.2018

 

P.S.: Skutočne nevidím problém ju na internete nájsť.

Tu je aj v slovenčine https://slobodnyvyber.sk/marakesska-deklaracia-ako-pripravit-podu-v-europe-pre-miliony-africanov/

 

.

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9002485x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie