Založ si blog

V skorom ráne 10. – Náš statočný premiér Pellegrini. . .

 

Premiér Pellegrini ma hlboko dojal – a nesmierne ma aj potešil. Prezradím, vám, že čím. Súvisí s tým úzko i prípad zabitého Filipínca. Takže dnes pár slov aj o tom prípade – a o spravodlivosti na Slovensku.

 

Zabitý Filipínec a pravda o Slovensku…

Filipínec, ktorý na Slovensku pracoval niekoľko rokov, mal smolu. Bol slušný človek, nepatril k tým, ktorí by sa nezastali obťažovaných žien. Na Slovensku sa to nosí – čušať, keď niekomu ubližujú, nestarať sa…

 

Čo je klamstvo – a čo je pravda…

Vyjadrím sa natvrdo ešte k jednej veci. Niektorí diskutéri na sociálnych sieťach, aj podaktoré mediá po čine sa snažili naznačovať páchateľovo údajné prepojenie na kotlebovcov. Pravdou je, že ich strana s páchateľom určite nič spoločné nemá. Vážne si myslíte, že by ho v takom prípade pustili na slobodu?

Predstavitelia ĽSNS sa dokonca včera na svojej fb stránke verejne vyjadrili, že žiadajú spravodlivé a prísne potrestanie páchateľa. Zaujíma ma však, prečo tak doteraz nespravil prezident, generálny prokurátor, či aj politické strany, zastúpené vo vláde. Je mi smutno z toho, ako aj takúto situáciu – smrť nevinného človeka – snažia sa podaktorí mediálne zneužiť na zavádzanie a klamanie verejnosti. Som rozhodne proti tomu, aby sa zrušil trestný čin ohovárania.

A pravdaže, ak ktokoľvek o rasovom motíve činu páchateľa čokoľvek vie, mal by to namiesto vypisovania na internet ohlásiť polícii.

 

Páchateľ Juraj H.

Dvadsaťosemročný páchateľ, označený len iniciálkami (pretože páchatelia majú predsa ľudské práva) je preukázateľne tým, kto smrť Filipínca zavinil. Sotil ho podľa popisu z médií a dokopal ho, to skutočne ťažko možno označiť ako nešťastnú náhodu.

Napriek tomu bol vinník najskôr prepustený na slobodu. Dovolím si povedať, že keby som ja ako obeť ubila lekárku, ktorá zapríčinila smrť môjho syna, zavreli by ma určite okamžite. Takže o dôvodoch prepustenia páchateľa možno mať pochybnosť. A že je oprávnená, potvrdzuje aj skutočnosť, že po záujme verejnosti je zrazu páchateľ za mrežami.

Nikde nebola uverejnená fotografia páchateľa, nikde ani zmienky o tom, čím sa dotyčný živil. Žeby vydarený pán podnikateľ? Nebodaj člen či sponzor nejakej úplne inej strany ako ĽSNS?

 

Premiér ma dojal…

Samotný premiér sa bude o prípad zaujímať (podľa včerajšieho článku v denníku Pravda V Bratislave si pripomenuli zabitého Filipínca. Polícia útočníka opätovne zatkla.) a nebude tolerovať, že vrahovia môžu voľne chodiť po uliciach. Je pre neho dôležité, aby bol páchateľ čo najskôr odsúdený a zavretý do väzenia. „Dúfam, že nebudeme svedkami toho, že ešte o rok nebude známy právoplatný rozsudok“ vyhlásil náš statočný premiér. Podľa neho „s vrahom nemôžeme mať zľutovanie a spravodlivosť musí zakročiť okamžite“.

Teším sa, že máme premiéra, ktorý sa o spravodlivosť a prísnosť voči páchateľom zasadzuje. Iste ho preto bude zaujímať aj situácia matiek mŕtvych detí – obetí pochybení lekárov – a slovenská spravodlivosť, prešľapujúca z nohy na nohu v týchto prípadoch.

 

Na Slovensku sa to nosí – čušať, keď niekomu ubližujú, nestarať sa…

Sama ako obeť pochybení lekárov to vidím – ako nastolenie spravodlivosti pomocou slovenskej justície viazne. A spolu so mnou matky ďalších mŕtvych detí, nájdete  ich na stránke fb Obete zdravotníkov. Ľudia, ktorí nemlčia. Verejnosť mlčí, hoci zúfalo potrebujeme jej podporu, aby sa súdne spory nevliekli dlhé roky. A aby nám páchatelia nemohli ubližovať svojimi výčinmi aj počas súdnych sporov – o tom píšem otvorený list premiérovi. Veď ho uvidíte, pravdaže.

 

Záverom…

Zomrel človek – Filipínec Henry. A mne je to ľúto.

Myslím, že je na Slovensku čas priznať obetiam aspoň toľko práv, koľko ich majú páchatelia.

 

 

 

Elena  Predná Hora, 3.6.2018

 

P.S.: Nakoniec som objavila foto páchateľa v Novom čase. Akékoľvek identifikačné údaje však chýbajú. Novinári, ktorí bežne spovedajú nielen príbuzných, ale aj susedov, či bývalých spolužiakov zo školy, sa zrazu o páchateľa nijako nezaujímajú. Je to hodne zaujímavé.

A k diskusii – skutočne neviem, kde ste čítali niečo o potratoch – ja mám na mysli deti, ktorých smrť preukázane (t. j. potvrdene znalecky a zo strany ÚDZS SR) zavinili slovenskí lekári. Z textu to podľa mňa jasne vyplýva.

My – ich blízki sa dovolávame spravodlivosti na Slovensku po celé roky – a tento štát to netrápi. Azda máme my, matky detí mŕtvych v dôsledku chyby lekára, požiadať o filipínske občianstvo, aby si pán premiér všimol, že aj my chceme mať prístup ku spravodlivosti???!!

 

 

 

 

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8936038x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie