Založ si blog

Tou cestou, ktorou si šiel 11. – Intuícia. . .

Intuícia je pre život dôležitá, moc a moc. Dôležitejšia ako peniaze, ako postavenie, titul, majetok,…

Hej, o intuícii som ešte sľúbila napísať v tomto záverečnom jedenástkovom blogu – a ja sľuby vždy plním. Takže dnešná jedenástka je venovaná práve intuícii – kam nás môže doviesť, ak ju začneme naozaj vnímať…

 

Intuícia nás zbavuje životnej slepoty…

Tretím z  dôvodov, že na ceste životom sme ešte nedošli ku svojmu pravému poslaniu, je popri našej nezrelosti a nedôvere v niečo väčšie ako my, aj nenačúvanie vlastnej intuícii.

Ako pracovať s intuíciou? Nuž, len sa započúvať do toho, čo sami vyhlasujete – ten tichý hlások vám šepká, že zrejme to zasa nedopadne dobre? A napriek tomu sa v zlom kroku nezastavíte? To ste naozaj takí necitliví voči sebe?

V  blogu Tou cestou, ktorou si šiel 3.Močiar je prekrásne miesto… som písala o tom, že potrebujeme pracovať s našou pokorou, vďačnosťou i dôverou, aby sme došli ku svojmu pravému poslaniu. A že až vtedy sa k nim skutočne dostávame, keď sú prirodzenou súčasťou nás samých.

Pokiaľ sme schopní citlivej sebareflexie, potom si uvedomujeme, že nápad „idem bojovať proti osudu“ svedčí o nedostatku mojej pokory i nedôvery vo veci väčšie ako ja sám. Rovnako ani nápad „urobím to, aj keď si myslím, že to dopadne zasa zle“, nie je múdry životný krok. Ak naozaj chcem vnútorne rásť, mal by ma takýto v mojich myšlienkach zachytený nápad popchnúť ku konaniu „viac na kolená“.

Ak sa vraciate znovu v myšlienkach do patologického vzťahu, nie je to o nehynúcej láske, ale o tom, že ste doteraz neprevzali jeho posolstvo. Taký vzťah rozhodne nie je pravý, lebo v ozajstnom vzťahu si ľudia vedome neubližujú. Akonáhle je vo vzťahu ponižovanie, je karmický, návrat do takého „vzťahu“ je iba životom s trvale narušenou sebaúctou a ďalšie zraňovanie seba samého. Spôsob, akým to definitívne uzavrieť, je jediný – musíte prevziať jeho posolstvo – t. j. ak je partner  ponižujúci, nespoľahlivý, zraňujúci, musíme sami sebe dať sladkú otázku „kedy sa ja správam ponižujúco, nespoľahlivo, zraňujúco voči iným“? A dať si na ňu pravdivú odpoveď. V tej chvíli, keď si to naozaj vnútorne priznáte, karmický vzťah definitívne ukončíte. Nikto to nedokáže spraviť za nás, musíme to pre seba spraviť vždy len sami.

Múdre knihy hovoria, že karmické vzťahy nás pripravujú na pravý vzťah – učia nás byť ozajstný. Je preto dôležité vedieť ich rozlíšiť, a oslobodiť sa. Ale to môžeme len „belením“, pokornením. Veľmi zaujímavo popisuje lásku v podobe šiestich krajín Hawley vo svojej knihe Obnova ducha. Karmické vzťahy vychádzajú z túžby, a v nej aj zostávajú. Prejsť od nej k láske pravej umožňuje naozaj len vyspelosť našej duše. Nenáhodné náhody – koincidencie –  nás ako vlny nesú nás dopredu na našej ceste, ak konáme v ich smere.

 

Vrátim sa ku jednej mojej koincidencii…

– už som ju tu i spomenula, minulý mesiac som si z Prahy privliekla veľkú a ťažkú knihu. Tak o nej vám teraz ešte niečo prezradím.

Je o moc zaujímavom fenoméne, bielej a čiernej línii duší a štvormonádach. Hovorí sa tu o celom rade vzťahových spojení – o prepojení duší biely Adam – biela Eva, ktoré je tou pravou večnou láskou, o možnom povznášajúcom spojení čierny Adam – biela Eva, až po najviac rizikové a ťažko karmické spojenia čierna Eva a čierny Adam, kde po prvotnej pudovej fascinácii sú rozpory, niekedy až krutá nenávisť. Kým biely pár po prvotnej fascinácii rozvíja lásku a porozumenie, čierny pár sprevádzajú konflikty, hra na lásku, vzájomné ubližovanie. Spojenie biely Adam a čierna Eva nie je vraj funkčné, ale spojenie biela Eva – čierny Adam také môže byť, ak Adam „belie“. Jasné, je tam toho oveľa viac o kadečom – napríklad málokto si uvedomuje aj energetickú škodlivosť striedania sexuálnych partnerov, či potrebu očistením sa zanechať minulé vzťahy pri vykročení do nového.

 

A Genové klíče…

No áno, práve dnes nadránom som v pošte našla ďalšiu časť informácie k vysvetleniu môjho profilu, hovorí sa v nej o aktivovaní nášho šťastného osudu. Lebo profil získate na internete zadarmo, v podstate za chvíľu, jeho pochopenie je však dlhou cestou. Po zakúpení knihy dostávate kroky ku pochopeniu knihy postupne ako pomoc.

Ale v podstate sa tým, čo v tej správe prišlo, potvrdzuje to, že začínam tie veci správne chápať – som totiž presvedčená, že posun vpred je možný len „belením“. V Genových kľúčoch to nazývajú procesom ovplyvňovania prvých dvoch kľúčov – v oblasti životného poslania a evolúcie. Spúšťajú „rad šťastných udalostí“, no to ja nazývam koincidenciami, a tým prečistia prekážky, mení sa vyžarovanie, ktoré priťahuje do nášho života správnych ľudí, správne miesta a správne okolnosti. Cesta životného poslania sa tým spôsobom otvára.

Áno, jednoducho tým veciam rozumiem a začínajú mi zapadať do seba. Mám z toho teraz moc dobrý pocit.

 

Záverom…

Mne pomohla i cesta za majstrom šamanom. Ak teraz niečo naozaj chcem tak to je práve  základný 2-dňový šamanský kurz s ním v Revúcej – a posledný mesiac som preto úporne hľadala ľudí do skupinky, ktorá by to chcela absolvovať– nepridáte sa niekto? – volala som zúfalo v duchu s očakávaním, že snáď sa tí správni ľudia ozvú. Hm, zatiaľ som potrebnú skupinu dokopy nedala).

 

 

Elena   20.7.2018

 

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

Constanta, NATO, protivzdušná obrana, Rumunsko, vojaci, Mihail Kogalniceanu

Nové letecké dráhy aj škôlky. Sto kilometrov od Ukrajiny rastie najväčšia základňa NATO

18.04.2024 10:35

Rumunsko v posledných rokoch masívne investovalo do obrany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8978016x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie