Založ si blog

Svet plný zázrakov 7. – Je suis Paľo Rýpal. . .

Dnes o vražde Paľa Rýpala. Pretože už je jasné, že zavraždený bol.

Bol to skutočne odvážny a investigatívny novinár, písal o mafii v časoch vybuchujúcich áut a miznutia nepohodlných…

O jeho odkaze pre nás – o tom, čo na Slovensku máme…

 

Paľo Rýpal…

O novinárovi Paľovi Rýpalovi som v mojom blogu písala opakovane. Naposledy v apríli tohto roku

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/08/12/slova-o-svete-4-o-novinaroch-odvahe-a-smrti/

Rýpala som do tejto veci, lebo som neverila, že niekde spokojne žije ukrytý pred mafiou.

Verziu o jeho smrti, namiesto o šťastnom živote v ústraní, naniesli v poslednej dobe viacerí. Napríklad jeho bývalý spolupracovník Peter Nôta v článku v Chilli.today s názvom Paľo Rýpal je pravdepodobne po smrti. S najväčšou pravdepodobnosťou je za tým politika a zmenky…

https://chilli.today/sk/blog/I1xI7lb

a predtým v článku

https://chilli.today/sk/blog/L95CNja

V ňom písal o tzv. mobilovej partičke“ – o ľuďoch, ktorí sú schopní prežiť v tej najväčšej špine, pretože sú jej neoddeliteľnou súčasťou – partii potkanov, ako ich ja nazývam. Zarábali na nelegálnych nahrávkach, nákupe a predaji súkromných a kompromitujúcich informácií – nakupovali ich zo SIS, polície a predávali politikom, médiám, podnikateľom a Black PR agentúram.

A vlastne prečo píšeme v minulom čase? Aj v súčasnosti vidieť, ako zvláštne unikajú informácie. A je najvyšší čas chytiť potkany do klepca – alebo im nasypať jed na potkany.

Lebo nechceme žiť medzi potkanmi, alebo azda vy chcete?

Paľo Rýpal pred svojou vraždou údajne zmapoval celú sieť – a ak sa po jeho „zmiznutí“ nekonalo a dokonca ani nič nemedializovalo o Black PR agentúrach, o predajoch a vydieraní, nuž treba si položiť otázku, že prečo. A otvoriť tú kopu špiny – odhaliť všetkých, ktorí si v nej lebedia. V linkoch, ktoré uvádzam, nájdete celý rad informácií a indícií – nejdem ich tu prepisovať.

V relácii RTVS Súmrak bosov (Lajos Sántor a novinár, ktorý zmizol) padlo aj tvrdenie, že môže byť pochovaný na bývalom družstve….

Ktovie, kto zaspieval a kde jeho telo našli…

 

Zanechal list na rozlúčku…

Zbytočne budeme analyzovať, čo nám chcel svojim posledným odkazom povedať. Jedno je podľa mňa isté – vedel, že je posledný. Rozdelené slová môžu a nemusia nič naznačovať, skôr sa pridávam k diskutérke spod jedného z článkov, že je zvláštne malé začiatočné písmeno v mene Mária Rakytová. Tam by som hľadala stopu ja – pravdaže, keby som bola čestným vyšetrovateľom.

 

Záverom…

Dnes už je isté – Paľo Rýpal bol zavraždený. Jeho sestra napísala o tom na facebooku včera jednoznačný zúfalý koment – zrejme dostala informáciu od polície.

A je najvyšší čas spraviť záťah na potkany v tomto štáte  – je potrebné, aby novinári, tí čestní a slušní, začali o nekalých kšeftoch písať. Aby kupcov s informáciami polícia začala stíhať. Aby sme kopli do zadku tých „našich politických zástupcov“, ktorí si myslia, že moc si možno udržať vydieraním a všetky špinavosti možno zamiesť pod koberec zdvihnutím telefónu.

A hej – odkaz Paľa Rýpala? V živote nie je smrť tým najhorším, čo sa nám môže stať – oveľa horšie je žiť medzi potkanmi.

 

Elena   9.10.2018

 

P.S.:

Ach, hej, nezvyknem často používať túto vetu, ale dnes ju dám –  „Zanechávam vás v tejto chvíli s následkami všetkých vašich činov samotných“.

A je výlučne na vás – na čistote vášho srdca a rúk, čo sa vám k tomu nabalí.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000329x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie