Založ si blog

Svet plný zázrakov 7. – Je suis Paľo Rýpal. . .

Dnes o vražde Paľa Rýpala. Pretože už je jasné, že zavraždený bol.

Bol to skutočne odvážny a investigatívny novinár, písal o mafii v časoch vybuchujúcich áut a miznutia nepohodlných…

O jeho odkaze pre nás – o tom, čo na Slovensku máme…

 

Paľo Rýpal…

O novinárovi Paľovi Rýpalovi som v mojom blogu písala opakovane. Naposledy v apríli tohto roku

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/08/12/slova-o-svete-4-o-novinaroch-odvahe-a-smrti/

Rýpala som do tejto veci, lebo som neverila, že niekde spokojne žije ukrytý pred mafiou.

Verziu o jeho smrti, namiesto o šťastnom živote v ústraní, naniesli v poslednej dobe viacerí. Napríklad jeho bývalý spolupracovník Peter Nôta v článku v Chilli.today s názvom Paľo Rýpal je pravdepodobne po smrti. S najväčšou pravdepodobnosťou je za tým politika a zmenky…

https://chilli.today/sk/blog/I1xI7lb

a predtým v článku

https://chilli.today/sk/blog/L95CNja

V ňom písal o tzv. mobilovej partičke“ – o ľuďoch, ktorí sú schopní prežiť v tej najväčšej špine, pretože sú jej neoddeliteľnou súčasťou – partii potkanov, ako ich ja nazývam. Zarábali na nelegálnych nahrávkach, nákupe a predaji súkromných a kompromitujúcich informácií – nakupovali ich zo SIS, polície a predávali politikom, médiám, podnikateľom a Black PR agentúram.

A vlastne prečo píšeme v minulom čase? Aj v súčasnosti vidieť, ako zvláštne unikajú informácie. A je najvyšší čas chytiť potkany do klepca – alebo im nasypať jed na potkany.

Lebo nechceme žiť medzi potkanmi, alebo azda vy chcete?

Paľo Rýpal pred svojou vraždou údajne zmapoval celú sieť – a ak sa po jeho „zmiznutí“ nekonalo a dokonca ani nič nemedializovalo o Black PR agentúrach, o predajoch a vydieraní, nuž treba si položiť otázku, že prečo. A otvoriť tú kopu špiny – odhaliť všetkých, ktorí si v nej lebedia. V linkoch, ktoré uvádzam, nájdete celý rad informácií a indícií – nejdem ich tu prepisovať.

V relácii RTVS Súmrak bosov (Lajos Sántor a novinár, ktorý zmizol) padlo aj tvrdenie, že môže byť pochovaný na bývalom družstve….

Ktovie, kto zaspieval a kde jeho telo našli…

 

Zanechal list na rozlúčku…

Zbytočne budeme analyzovať, čo nám chcel svojim posledným odkazom povedať. Jedno je podľa mňa isté – vedel, že je posledný. Rozdelené slová môžu a nemusia nič naznačovať, skôr sa pridávam k diskutérke spod jedného z článkov, že je zvláštne malé začiatočné písmeno v mene Mária Rakytová. Tam by som hľadala stopu ja – pravdaže, keby som bola čestným vyšetrovateľom.

 

Záverom…

Dnes už je isté – Paľo Rýpal bol zavraždený. Jeho sestra napísala o tom na facebooku včera jednoznačný zúfalý koment – zrejme dostala informáciu od polície.

A je najvyšší čas spraviť záťah na potkany v tomto štáte  – je potrebné, aby novinári, tí čestní a slušní, začali o nekalých kšeftoch písať. Aby kupcov s informáciami polícia začala stíhať. Aby sme kopli do zadku tých „našich politických zástupcov“, ktorí si myslia, že moc si možno udržať vydieraním a všetky špinavosti možno zamiesť pod koberec zdvihnutím telefónu.

A hej – odkaz Paľa Rýpala? V živote nie je smrť tým najhorším, čo sa nám môže stať – oveľa horšie je žiť medzi potkanmi.

 

Elena   9.10.2018

 

P.S.:

Ach, hej, nezvyknem často používať túto vetu, ale dnes ju dám –  „Zanechávam vás v tejto chvíli s následkami všetkých vašich činov samotných“.

A je výlučne na vás – na čistote vášho srdca a rúk, čo sa vám k tomu nabalí.

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9301403x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív