Založ si blog

11×11 4. – Keď sa nahneváme, budeme zlí. . .

 

Komédia bola kedysi pod týmto názvom, pamätáte? Ale tento môj blog komediálny žáner rozhodne nie je.

Ak cítite horúčavu dračích plameňov a zdá sa vám, že lietajú úlomky skál – nie, nezdá sa vám to.

 

Tak poďme…

Zakaždým, keď sa objaví nejaký článok o našich deťoch, nájde sa nejaké indivíduum, ktorý tie matky uráža. No a dosť. Ja som sa tejto téme venovala už viackrát a písala som, že niektorí by mali radšej svetre párať, ako vypisovať svoje názory do diskusií. Nuž ale zjavne si moje slová nevzali k srdcu. Odteraz to nenecháme tak, budeme medializovať ich profily, aby ste vedeli akých ľudí máte medzi svojimi známymi. A podaktorých zažalujeme – ak si myslíte, že prezývka „kvetinka“ či „zora gemera“ vás ochráni pred trestným stíhaním, nuž musím vás sklamať,  prevádzkovatelia diskusných fór vydávajú polícii údaje rýchlo a ochotne.

 

Rocky Barbora – hviezda diskusných fór…

Titulok by vyzeral skvelo – poviem vám pravdu, realita už menej. Tá osoba si dovolila urážať matku mŕtveho dieťaťa bezdôvodne v diskusii  –  a ja k nej nebudem mierna.

Úroveň diskusných príspevkov diskutérky je totiž rovná úrovni profilu. Nebudem posudzovať pravopis, aj keď v dnešnej dobe automatických úprav slovníka by to už mohol početné gramatické hrúbky eliminovať. Na úroveň diskusie, žiaľ, automatická úprava nie je. Stačí sa pozrieť v pluske.sk na článok s názvom Mikuláš hľadal malého Sebinka (†3). Nie som doma, som v nebíčku a diskusiu k nemu – a môžete si spraviť názor sami.

Obvykle urážlivé vyjadrenia prejavujú podaktoré menej schopné zdravotníčky, ktoré sa v tých pochybeniach a nekvalite samé nájdu (tie šikovné a čestné nám dokonca viaceré podpísali petíciu, priznávajú že samé nesúhlasia s tým, čo sa v zdravotníctve deje) – ale radšej nejdem špekulovať o profesii, ktorou sa dotyčná diskutérka zaoberá, podľa toho profilu.

 

Ako vidíte, som ešte stále mierna…

Mnohých to oklame, lebo si myslia, že neviem byť iná. Ale viem.

Jedna z veľmi cenných vecí, ktoré som pochopila naozaj nie tak dávno, je poznanie, že nie je umenie byť dobrý, keď ste dobrý. Je umenie byť dobrý, keď ste zlý. Presnejšie ak nespraví chybu niekto bezchybne kráčajúci životom, tak je to normálne. Ak nespraví chybu niekto, kto sa už párkrát potkol a potom dokáže vykročiť rovno, tak to je malý zázrak, úžasná vec.

A rovnako nie je umenie byť milý, keď ste krotký človek. Ale oveľa cennejšie je, ak dokážete byť tornádo, a nie ste. Lebo je vám jasné, že by som vedela byť ďaleko razantnejšia, však?

 

Sme to my, obete, kto prináša obete…

S teplotou som cestovala do Bratislavy, za pani ombudsmankou Stavrovskou, lebo chcem aby podala sťažnosť proti Slovenskej republike za porušenie Opčného protokolu. A rovnako za ministerkou zdravotníctva, za ministrom spravodlivosti, na stretnutie s pani komisárkou Patakyovou…

Dnes sme oslovili ohľadne stretnutia ministerku Sakovú – lebo aj o policajtoch a vyšetrovateľoch sa pri riešení prípadov úmrtia našich detí dá povedať kadečo – a mala by to počuť najmä ministerka.

Ako k tomu prídeme ja i ostatní rodičia detí mŕtvych vinou lekárov, že my musíme vynakladať čas, energiu a peniaze na to, aby sme sa dovolali spravodlivosti, aby vôbec tento štáte videl, že nám bolo ublížené???!! Tí, ktorí zavinili smrť našich detí, spokojne sedia doma a následky svojich činov nechali na nás. Štát chráni ich ľudské práva, veď sú to chudáci páchatelia.

Stačilo. Chceme rovnosť práv.

 

 

Elena   7.12.2018

 

 

 

 

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8937743x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie