Založ si blog

Iba slová 9. – Koho si nekúpili?

 

Médiá priniesli správu o nahrávke od známej slovenskej firmy „Nahrávačman“, kde je zachytený nielen konkrétny vysoko postavený človek – bývalý generálny prokurátor –  a konkrétna situácia, ale aj konkrétny vzájomný spôsob komunikácie, ktorý je skutočne výpovedný.

https://slovensko.hnonline.sk/1869780-objavila-sa-nova-nahravka-ta-ma-ukazovat-ako-kocner-korumpoval-trnku

Pán a jeho sluha. Trasovisko – stúpiš jednou nohou do toho bahna, a už sa len ponáraš. Alebo Jezinky –  „len prstíček vystrč, Janíčko“…

O tom budem dnes uvažovať. Spoločne s tými z vás, ktorí uvažujú.

 

Nahrávačman…

Trochu sa obávam, že i stvorenie sveta má firma „Nahrávačman“ nahraté. No podľa mňa je to len bábka v hre, a nitky ťahá niekto iný.

Pred časom som spomenula konštelačný obraz, že vysoký chlapík v klobúku so suverénnym úsmevom nebude potrestaný svetskou mocou, ale inak. Bude, verte. Nepoznáme jeho tvár, no jedno je isté – život Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny neuťal surovo len tak hocikto. Potvrdzuje sa čoraz jasnejšie domnienka, že špina je prepletená veľmi hlbokými koreňmi s vysoko postavenými politikmi. A hlavne s tými ľuďmi v pozadí, ktorí nitky slovenskej politiky v skutočnosti ťahajú.

 

Hlboké korene zla…

Účelové formulovanie požiadaviek na projekty, verejné obstarávania a zákazky.

Účelové kupovanie a zbieranie kompromitujúcich materiálov.

Účelové vyrábanie zákonov, šitých na mieru.

Účelové ožobračovanie obyčajných slušných ľudí, ktorí chcú vytvoriť lepšiu budúcnosť pre svoje deti, niekomu veriť a za niečím zmysluplným v živote kráčať.

Kopa dier v spoločnosti, ktorými nám kadejaké špiny bez morálnych zábran ukrajujú nielen zo spoločného, ale aj z toho, čo by malo patriť nám samým. Všetko pre prachy a moc, aj vražda dvoch mladých ľudí.

To je realita dnešného Slovenska.

 

Ani sa nečudujem, že Fico chce upláchnuť na Ústavný súd…

Však po zdražovaní, ktoré sa tu rozbehlo, by ho s kecami o tom, ako zvyšuje jeho strana ľuďom životnú úroveň, neakceptoval nielen ten, kto má v hlave všetkých päť pokope, ale ani ten, čo má pokope aspoň tri. Dôvodov na nespokojnosť je viac ako dosť – tejto krajine sa v súčasnosti darí ekonomicky dobre, je teda dôvod na reálne zvýšenie životnej úrovne ľudí. Nielen lepenie očí zvyšovaním, ktoré v porovnaní s reálnym rastom cien je len potemkinovskou dedinou…

A to ani nehovorím o tom, že Kočner podľa mňa zaspieva o kadečom po uvedomení si, že ho definitívne nikto nevykrúti z toho, do čoho sa ponamáčal. Že aj keby vytiahol všetky jeho kompromitujúce nahrávky – a osobne si myslím, že ich má v zásobe ďaleko, ďaleko viac –  nepomôže mu to. Verím, že toto čo sa „objavilo“, bolo len malé varovanie oveľa vyššie postaveným ako je Trnka, ibaže nevedie ku jeho záchrane, ale ku jeho „hodeniu cez palubu“ a zaisťovaniu sa, zametaniu stôp, či odchodu z krajiny  – u podaktorých, tipujem. Aj z tohto uhla pohľadu – keďže podľa médií moták údajne posielal Kočner aj Ficovi –  môžeme vnímať záujem o postavenie, v ktorom trestné stíhanie nehrozí.

Jedno je isté, veľkofilm Návrat kráľa sa v budúcoročných voľbách na Slovensku natáčať nebude. Skôr – ako som už naznačila vyššie – pôjde o diel seriálu „Utekajme, kým nás niekam neposadia“…  Akurát mám vážne pochybnosti, že v prípade Fica tým miestom na sedenie bude práve Ústavný súd SR.

Médiá uverejnili jeho žiadosť uchádzača, a trikrát som to prečítala, kým som uverila, že to nie je prvoaprílový žart. Pán poslanec Fico sa oháňa tým, akú demokraciu na Slovensku vybudoval. Len mal napísať, že kde konkrétne, lebo ja tu vidím nedostupnosť spravodlivosti pre obyčajných ľudí a mám vážne pochybnosti o právnosti štátu.

Argumentuje tiež svojimi kariérnymi skúsenosťami. Nejdem pripomínať koľko káuz vyhral pre Slovensko, keď nás v rokoch 1994 až 2000 zastupoval ako právnik pred Európskym súdom pre ľudské práva – nechcem mu krivdiť, ale žeby ani jednu, jedinú? Vykonával v tej dobe aj funkciu poslanca NR SR (a podľa jeho vlastného vyjadrenia „za naozaj profesionálnu prácu na ministerstve spravodlivosti som dostával iba minimálnu mzdu“ – čo je síce pravda, ale pri dosahovaných výsledkoch by mal štátu ešte sám doplácať).

Neskutočne ma pobavil článok, v ktorom poslanec NR SR Glváč vykladá, že si nevie predstaviť, že by Fica niekto prekonal. To teda ani ja – v tom sa s ním jednoznačne zhodujem.

https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/analytik-ficovej-kandidature-ustavny-sud-nevidim-dovod-preco-ho-kiska-nevymenoval?utm_source=hp-centrum&utm_medium=box-spravy&utm_campaign=hp990

Podľa Glváča by sa mal dokonca Fico stať rovno predsedom Ústavného súdu SR. Nuž,  nevedela som, že aj NR SR prevádzkuje chránené dielne.

 

Otázka pre uvažujúcich vlastnou hlavou – kto je ten agent?

Čo myslíte, kto je agentom SR, na neprofesionalitu ktorého poukázala svojho času dokonca aj expodpredsedníčka vlády SR Tóthová? Pre tých, ktorí ani tie tri nemajú v hlave usadené dokopy a nedošlo im, kto je tým presláveným agentom,  dávam jasný popis v článku

https://www.sme.sk/c/2171200/agent-pre-zastupovanie-sr-r-fico-zavadza-verejnost.html

Ak si po tomto myslíte, že kandidatúra je bezpredmetná, lebo prezident – neverte, nemáme žiadnu istotu. Niekedy sa skrátka dejú čudné (kšefty) veci.

 

No čo dodať?

Radšej už nič. Iba otázka – koho si nekúpili?

 

 

Elena        9.1.2019

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003988x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie