Založ si blog

Verím 5. – Nehotový svet. . .

…Mohol si nám, Pane, ponúknuť hotový svet…

Dnešná nenáhodná náhodnosť myšlienky z náhodne otvorenej náhodnej knihy. A tak o nej pár slov teraz, pred vykročením do nového týždňa.

Mne pomohla úplne prijať myšlienku, ktorá vo mne ešte trochu vytŕčala. Lebo úprimne – ja by som bola rada, keby nikto nemusel zažívať utrpenie a biedu a keby sa všetci správali čestne, zodpovedne a láskavo. Jasné, som veľký snívač a romantická duša, takže si moje ideály občas nabíjajú nos o realitu.

Túžila som po tom, aby svet bol ideálny. Pochopila som, prečo svet nie je dokonalý.

Hlboko vo mne zaklaplo to presvedčenie. Je to tak. Predtým som to vedela logicky, no nebolo to v srdci – stále vo mne tichý hlások šepkal, že…. Keby svet bol dokonalý a všetko v ňom bolo na správnom mieste, bol by statický a všetci by boli takí úžasní, až by sme si to necenili. Zrejme by sme sa zbláznili z tej nekonečnej dokonalosti.

 

Svet nie je dokonalý, ale je presne taký. aký má byť…

Nie, svet nie je hotový, práve preto, aby sme ho budovali. Aby sme tým napĺňali svoje poslanie a zanechali v ňom svoju stopu. A rozumiem už tiež, že pri poslaní naozaj najskôr musíme vedieť kam ideme – prijať poslanie, až potom sa ukáže, že s kým ideme. Pretože veľké poslanie je o veľkej duchovnej sile – tam nemá miesto klamstvo a nečestnosť, voči iným, ani voči sebe. Uvedomujem si, aké je preto dôležité zrovnať si hodnoty.

Zvláštne, ako úlomky dávnych čias zapadnú do mozaiky, pomáhajú nám veci pochopiť. Bola to naozaj čudná koincidencia – tá mailová správa, aby som si pozrela istý film. Nestíhala som ho vtedy pozrieť, ale dostala som sa v ten deň k článku o shaoline – a vďaka tej správe som si článok prečítala. A ten spustil spomienky na môj dávny opakujúci sa sen z detstva, vyhľadala som ďalší a ďalší. Poskladalo mi to pochopenie – lebo bol tam príbeh veľkej zrady. Spomenula som to už v blogu Tri, ktoré trvajú

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2019/02/04/s-laskou-mama-9-tri-ktore-trvaju/

Film som si včera pozrela, konečne, je hlboký, mal pre mňa krásne a silné posolstvo, ale o ňom tu nedám viac. Bola to naozaj zvláštna a silná koincidencia, ďakujem za ňu. Som človek pevných koreňov, nikdy by som neopustila a nezradila. Je trochu ironické v Národnom týždni manželstva dať žiadosť o rozvod. No dôvera nie je o tom, že si niekto vymaže pokec, ale o tom, že ho vôbec nezaloží. A o veľa ďalších veciach, isteže.  Tá koincidencia so shaolinom mi pomohla, lebo je to silná skúsenosť, že za chrbtom môžeme mať niekoho len vtedy, ak mu môžeme hlboko dôverovať.

A je zvláštne, že keď sa naozaj pustíme vecí, ktoré majú odísť, tie prichádzajúce sa rozjasnia a sprítomnia – úžasný nápad k Územiu anjelov. No hej, to je o tom budovaní.

 

Elena  11.2.2019

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

05.04.2024

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu. Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku. A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný [...]

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

kašeľ, dieťa, vyšetrenie, stetoskop

Do Česka prišlo 20-tisíc dávok očkovania proti čiernemu kašľu

16.04.2024 13:20

Česká republika tento rok čelí najsilnejšej epidémii čierneho kašľa za viac ako 60 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,848
Celková čítanosť: 8971459x
Priemerná čítanosť článkov: 3150x

Kategórie