Založ si blog

Verím 5. – Nehotový svet. . .

…Mohol si nám, Pane, ponúknuť hotový svet…

Dnešná nenáhodná náhodnosť myšlienky z náhodne otvorenej náhodnej knihy. A tak o nej pár slov teraz, pred vykročením do nového týždňa.

Mne pomohla úplne prijať myšlienku, ktorá vo mne ešte trochu vytŕčala. Lebo úprimne – ja by som bola rada, keby nikto nemusel zažívať utrpenie a biedu a keby sa všetci správali čestne, zodpovedne a láskavo. Jasné, som veľký snívač a romantická duša, takže si moje ideály občas nabíjajú nos o realitu.

Túžila som po tom, aby svet bol ideálny. Pochopila som, prečo svet nie je dokonalý.

Hlboko vo mne zaklaplo to presvedčenie. Je to tak. Predtým som to vedela logicky, no nebolo to v srdci – stále vo mne tichý hlások šepkal, že…. Keby svet bol dokonalý a všetko v ňom bolo na správnom mieste, bol by statický a všetci by boli takí úžasní, až by sme si to necenili. Zrejme by sme sa zbláznili z tej nekonečnej dokonalosti.

 

Svet nie je dokonalý, ale je presne taký. aký má byť…

Nie, svet nie je hotový, práve preto, aby sme ho budovali. Aby sme tým napĺňali svoje poslanie a zanechali v ňom svoju stopu. A rozumiem už tiež, že pri poslaní naozaj najskôr musíme vedieť kam ideme – prijať poslanie, až potom sa ukáže, že s kým ideme. Pretože veľké poslanie je o veľkej duchovnej sile – tam nemá miesto klamstvo a nečestnosť, voči iným, ani voči sebe. Uvedomujem si, aké je preto dôležité zrovnať si hodnoty.

Zvláštne, ako úlomky dávnych čias zapadnú do mozaiky, pomáhajú nám veci pochopiť. Bola to naozaj čudná koincidencia – tá mailová správa, aby som si pozrela istý film. Nestíhala som ho vtedy pozrieť, ale dostala som sa v ten deň k článku o shaoline – a vďaka tej správe som si článok prečítala. A ten spustil spomienky na môj dávny opakujúci sa sen z detstva, vyhľadala som ďalší a ďalší. Poskladalo mi to pochopenie – lebo bol tam príbeh veľkej zrady. Spomenula som to už v blogu Tri, ktoré trvajú

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2019/02/04/s-laskou-mama-9-tri-ktore-trvaju/

Film som si včera pozrela, konečne, je hlboký, mal pre mňa krásne a silné posolstvo, ale o ňom tu nedám viac. Bola to naozaj zvláštna a silná koincidencia, ďakujem za ňu. Som človek pevných koreňov, nikdy by som neopustila a nezradila. Je trochu ironické v Národnom týždni manželstva dať žiadosť o rozvod. No dôvera nie je o tom, že si niekto vymaže pokec, ale o tom, že ho vôbec nezaloží. A o veľa ďalších veciach, isteže.  Tá koincidencia so shaolinom mi pomohla, lebo je to silná skúsenosť, že za chrbtom môžeme mať niekoho len vtedy, ak mu môžeme hlboko dôverovať.

A je zvláštne, že keď sa naozaj pustíme vecí, ktoré majú odísť, tie prichádzajúce sa rozjasnia a sprítomnia – úžasný nápad k Územiu anjelov. No hej, to je o tom budovaní.

 

Elena  11.2.2019

Pravdu na stôl 6. – OEDC je horšie ako medvede. . .

19.03.2024

Medvede tu vybiehajú a pobiehajú vystrašené a vydesené. A my rovnako. Tí, ktorí prežili stretnutie v Liptovskom Mikuláši s medveďom, sú iste riadne vydesení. My ostatní podvedome tiež – uvedomila som si. Vracajú sa mi sny, konečne po rokoch od synovej smrti sa mi občas niečo sníva. Ten z dnešnej noci mi medveďa priplietol. Dvere som držala zvnútra, cez dieru v nich [...]

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

Jaroslav Haščák

Haščáka v kauze Gorila opäť obvinili

19.03.2024 09:36

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,836
Celková čítanosť: 8911993x
Priemerná čítanosť článkov: 3142x

Kategórie