Založ si blog

Dračí dych 7. – Predvolebne. . .

 

Médiá sú plné komentárov, ktoré sa snažia ľudí „odkotlebovať“. Pretože aktuálny nárast preferenčných percent Kotlebovej strany je fakt, rovnako aj výskum medzi mladými ľuďmi, potvrdzujúci ich podporu tejto strane.

A tak som sa rozhodla povedať k tomu pár slov.

 

Voliť Kotlebu…

Strašiť ľudí tým, že  voliť Kotlebu znamená voliť fašizmus, je trápne a zjavne aj neúčinné. Ľudia chcú zmenu. Lebo to, čo tu máme, nie je nič pre život, aký by sme chceli žiť.

Pozrime sa dobre okolo seba…

  • Začnime zdravím – lebo na to je citlivý každý z nás. V zúfalom stave – ja by som povedala, že v kolapse – je zdravotníctvo. Keď sa ocitnete sami, alebo vaši blízki v stave, že potrebujete lekársku pomoc, až vtedy pochopíte, aký hlboký je to marazmus. Nielen plesne, či personálne poddimenzovanie, ale i „právo na zisk“ zdravotných poisťovní (opakovane píšem .- trestnoprávnu zodpovednosť a finančnú zodpovednosť za škodu veľkého rozsahu treba vyvodiť voči tým, ktorí umožnili u nás zisk poisťovní), nekonečné čakacie doby na vyšetrenie. Vy čakáte, no poisťovne ryžujú z vašich zdravotných odvodov spokojne každý mesiac i počas doby čakania.

A to ani nehovorím, o tom, že sem-tam zabijú nedopatrením vášho blízkeho, či pooperujú vám niečo úplne iné, ako mali. No spravodlivosti sa nedovoláte.

  • Stav súdnictva – na to niet čo slušné povedať. A chcete azda, aby som používala nadávky na deň matiek?
  • Stav potravín – škodliviny sú v kadečom, v záujme budúcnosti detí by sme mali pestovať v biokvalite a slovenské potraviny. Netreba nám odpad druhej kvality s prvotriednymi cenami z „partnerských krajín“.
  • Stav ciest – naozaj by sme nemali chodiť na tankoch? Však sa príďte previezť do nášho regiónu, potom si poviete, že mám pravdu – a to rozhodne nehovorím o lesných cestách, ale o hlavnom ťahu od Revúcej na Poprad.
  • Stav školstva – investície do vzdelanosti sú investíciou do budúcnosti národa. Vzdelávanie nemôže byť iba výrobníkom pracovnej sily, ale formovaním silných a autentických ľudí, s pevnými morálnymi hodnotami. Dám ku školstvu viac nižšie.
  • Stav sociálnych vecí – nekonečné poradovníky a ľudia nedôstojne zomierajúci v domovoch dôchodcov – ako dopadol prípad falošného lekára a jeho kumpánky? Starnutie populácie treba riešiť v rámci verejnej diskusie a prijímať efektívne opatrenia pre dôstojnosť staroby.
  • Stav životného prostredia – zhoršujúca sa klíma s nulovými opatreniami, chemikálie v pôde, vode, budovách,… – naozaj je to situácia, v ktorej chcete aby žili vaše deti a vnúčatá?

To, čo nám v poslednej dobe funguje, je iba vojenská oblasť. Tam sa nalievajú na naše pomery obrovské peniaze – ja osobne si myslím, že oveľa väčšie, ako si táto spoločnosť môže dovoliť. Ale vďaka našej zákazke zamestnali Američania 400 ľudí navyše. Hurá, hurá, hurá…

Neviem ako vy – ja zbrojiť netúžim.

 

Dovtedy sa chodí s krčahom po vodu…

Popri všetkých Tí pri korytách si mysleli, že budú ľudí klamať azda naveky. Že ich budú pohodlne zdierať podľa vzorca – nízke mzdy, vysoké ceny životných nákladov, naši kumpáni budú ťažiť a my s nimi…

Nie, to nebol dobrý vzorec. Zjavne nie.

Lebo ľudia už majú dosť toho, že v porovnaní s vyspelými krajinami „tiger Európy“ s vysokým rastom HDP ožobračuje najviac práve tých, ktorí pracujú poctivo. Mnohí si vedia porovnať nielen svoje platy s tými západnými, ale aj životné náklady – a ten vzorec, čuduj sa svete, nie je pre Slovákom ani len o priamej úmere. A keď nám na začiatku roka lepili oči „rastom platov“, podotkla som – teraz to možno doložiť aj faktami – že ten nárast ani nepokryje zvyšovanie životných nákladov. Je to tak – a kým pre nepracujúcich sa chystá „pomoc štátu v podobe príplatku na elektrinu“, aby nežili v energetickej chudobe, pracujúcim nedá nič. Pravdou je, že takýto poplatok by som ja osobne dala len dôchodcom a ľuďom závažne chorým a postihnutým. Nepracujúcich by som zamestnala.

Žobrácke mzdy sú  najmä v školstve – včera som čítala prehľad o tom, že slovenský učiteľ zarobí dokonca menej ako podaktorá predavačka. A je to veru náramný rozdiel – musí byť  vysokoškolsky vzdelaný, s potrebou celoživotne sa vzdelávať, vykonávať zodpovednú prácu s deťmi a čeliť ustavičným inšpekciám. K tomu ako bonus nový zákon z dielne ministerky školstva, s ktorým učitelia nesúhlasia.  Nuž, keby som bola na jej mieste ja, nepokladala by som sa za úspešnú ministerku.

A to nás privádza ku ďalšiemu aspektu problému.

 

Ryba smrdí od hlavy…

Popri mzdovo-nákladových nespravodlivostiach je tu i stav štátu. A ten je – slušne povedané – zúfalý. Podľa správania sa prezidenta sa neviem rozhodnúť, či natáčajú reality show, alebo je to zlý sen. A Trošková ako štátna radkyňa tiež zapadala do scenára.

Povedzte mi, ako nás môžu ku lepšej budúcnosti viesť ľudia, s ktorými by som nešla s dôverou ani pár metrov od bytovky smeti do košov vysypať?

A nie je to len „o nich“, ale aj o nás. Namiesto tradičných rodinných hodnôt, čestnosti, zodpovednosti a slušnosti sa i my podaktorí tvárime, že „máme moderné hodnoty“ – a zo Slovenska sa stáva raj pobehlíc a lumpov. Nechcete ma presviedčať, že žena ľahkých mravov vychová deti s morálnymi hodnotami, však – deťom dávame to, čo sami máme?!!!

K akej dobrej budúcnosti môže kráčať spoločnosť, ktorá morálne upadá?

 

A čo si myslím ja?

Keď zomieral môj jediný syn – pred piatimi rokmi vinou lekárky – nesúhlasila som s odpojením od prístrojov a zúfalo som hľadala pomoc. Všetci na to kašľali – ministerstvo zdravotníctva , vtedajšia ombudsmanka, kadejaké ľudsko-právne inštitúcie. Jediný, kto ako vtedajší predseda BBsK prejavil účasť, dokonca prerušil poradu a snažil sa mne – neznámej žene pomôcť, aby moje dieťa neodpojili, bol Kotleba.

Ach, áno, vtedy som si po prvý raz položila otázku, kto sú tí praví fašisti…

A o odpovedi na ňu som už kedysi písala

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2016/04/26/dnes-120-kto-su-pravi-fasisti/

Elena   12.5.2019

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9302019x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív