Založ si blog

30! 2. – Naozaj vidieť. . .

 

Počuť kroky blížiace sa k môjmu pracovisku o šiestej ráno je neobvyklé, klienti tak skoro nechodia.

„Je tam jež, na ceste“ – to sa vrátilo moje najstaršie dieťa z cesty do svojej práce. Som hrdá, že moje deti sú súcitné a vnímajú utrpenie každej živej bytosti. A nelení sa im prejsť pár desiatok metrov späť a zavolať ma k ježkovi.

Ježko, živý ježko, uprostred cesty, schúlený zúfalo do klbiečka,  jeho jedinej chabej obrany v dnešnom desivo krutom svete mesta. A tak sa stalo, že som ráno o šiestej kráčala ulicou popri mojom pracovisku s pichľavým klbkom na igelitke od domu k domu – ktorý z nich má nekosenú trávu? Tam by sa mal dobre. No trávniky boli vysekanú nakrátko.

Bezradne som zastala. Kam s ním? No Osud bol k ježkovi priaznivý, pán prechádzajúci popri mne na bicykli sa po chvíli vrátil a ponúkol sa odniesť ježka do „Kúpeľov“, lokality za Revúcou, kde je príroda.  Aj to hneď spravil.

Ježko má skrátka dobrého anjela strážneho…

Povedzte, nebol to dobrý začiatok dňa, v ktorom začíname vzdelávanie o súcite?

 

Ani jeho pokračovanie nebolo horšie. Cestou z obedňajšej prestávky som poslúchla tichý hlások intuície, a na vzdelávanie som dorazila s novou knihou Brené Brown s názvom Čeliť divočine. Je moc zaujímavá, ale ktorá z jej kníh nebola?

O súcite hovorí, popri inom, pravdaže – to je pre mňa hlavná téma dneška aj zajtrajška, vzhľadom na to vzdelávanie.

I o dôvere, ako dôverovať iným či sami sebe – súhlasím s jej názorom. Aj ja si myslím, že dôverovať možno len človeku, ktorý je „s pevným chrbtom, mäkkým hrudníkom a divokým srdcom“ – reálne spoľahlivý a dostatočne integrovaný, no zraniteľný, láskavý, schopný robiť správne veci namiesto ľahkých, rýchlych a zábavných.

Tiež o tom kniha píše, ako je pre nás dôležité patriť niekam, nie zapadnúť niekam – zapadneme, ak sme takí ako ostatní a je im pritom jedno, či tam sme, patríme niekam, ak nás prijímajú takých, akí sme a je pre nich naša prítomnosť dôležitá. Je skrátka rozdiel, či sme niekde len preto, že prekonávame strach z osamelosti, alebo či sme tam preto, že sme naozaj videní a prijímaní

 

Hm, súcit je veľká téma. A hej, mám súcit so sebou, doanalyzujem tému nabudúce, som unavená a beztak sa zajtra ešte k téme dozviem hŕbu zaujímavých  vecí…

 

 

Elena   3.7.2019

 

 

 

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9301071x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív