Založ si blog

A prečo nie 6. – A prečo áno, Google? ?? !!

Sledujú nás kadekto – ak niekoho sleduje jednotlivec, volá sa to stalking a vypovedá o nie najlepšom duševnom zdraví dotyčného stalkera.

Ak sa robí odpočúvanie hromadne, volá sa to Google. Alebo aj Amazon, alebo ktovie ako ešte. Údajne je to pre naše dobro – chcú nás lepšie pochopiť a ponúkať nám tak lepšie služby. Odpočúvajú nás, aj keď máme vypnuté zariadenia. Túto informáciu priniesla 16.7. Infovojna.

https://www.infovojna.sk/article/google-priznal-ze-odpocuva-zakaznikov-tieto-zariadenia-nacuvaju-aj-ked-su-vypnute?fbclid=IwAR01cmgUiF58ONJo1ALcxIzKW4jbJs6lqmTh4uksb0VMD0xcf6Txk6lltrI&fbclid=IwAR1V6suUVlqPuVeVQgKdCsz5B-ny4Sy2yPsfBOQxVvFId4o8vjYlhDvApDM.

Spoločnosť Google priznala, že niektorým zamestnancom udeľuje prístup k zvukovým nahrávkam zaznamenaným pomocou hlasového asistenta Google Home a Android.

„Spoločne s jazykovými odborníkmi z celého sveta pracujeme na zlepšovaní hlasovej technológie prepisovaním malého počtu úsekov z rozhovorov – ide o podstatný krok pri zlepšovaní technológie, ktorú podporujú zariadenia ako Google Assistant,“ uvádza Google. Zlomky rozhovorov sú údajne odosielané jazykovým expertom, ktorí vyhodnocujú reč zákazníkov a pomáhajú tak skvalitniť služby, ktoré hlasový asistent ponúka. Nahrávky Googlu sú podľa nich plne anonymné, a namiesto mien majiteľov ich pri analyzovaní označujú číslom. Google začal vyšetrovanie, zaoberajúce sa únikom niektorých nahrávok na verejnosť.

Ako uvádza Infovojna – informácie, ktoré v nahrávkach odznejú, sú však stále súkromné a nechránené. Nie je celkom jasné, ako k nahrávaniu dochádza, no VRT poznamenáva, že v niektorých prípadoch môže majiteľ zapnúť zariadenie omylom, alebo sa zariadenie zapne samostatne, ak niektoré zo slov majiteľa vyhodnotí ako pokyn na zapnutie. Nože, nech nám Google prezradí, aké slová nastavil na automatické zapínanie odpočúvania.

Myslím, že by sa o tom malo hovoriť – a nielen hovoriť, ale aj trestnoprávne riešiť.

Po prvý raz pomenoval tento problém zamestnanec firmy Google v tomto článku

https://www.vrt.be/vrtnws/en/2019/07/10/google-employees-are-eavesdropping-even-in-flemish-living-rooms/

A po druhý raz by ho mal pomenovať každý z nás pre seba. Užívatelia by sa mali spojiť a tieto praktiky Googlu zažalovať s mastným odškodnením pre každého, koho potenciálne odpočúvať mohli. Rozsah informácií, ktoré môžu mať o každom nazbierané, vedie ku ťahaniu nitiek vo veľkej hre, lebo je to o kompromitovateľnosti a vydierateľnosti a možnom predaji vhodných informácií.

Názor si urobte sami. Aj ozvať sa musíte sami.

Ach, je to také orwellovské, drahý Google…

 

 

Elena   17.9.2019

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8985889x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie