Založ si blog

Očami dieťaťa 6. – Ako SaS k nešťastiu prišla. . .

 

Poviem pár slov o tom, ako SaS k nešťastiu prišla. A pouvažujeme spolu, kedy k nemu prišla…

 

SaS má aj šťastie…

Práve som sa vrátila z ciest v mierumilovnej nálade. S množstvom podnetov na uvažovanie, úsmevom a mojou novou hodvábnou šatkou zo sekáča. Ten sýtožltý odtieň na nej ma očaril. Vytešovala som sa ňou cestou v buse a rozosielala som nadšene  jej fotky na facebooku.

SaS má aj šťastie teda, lebo inak by môj blog bol o hodne tvrdší. A že by bolo o čom…

Draka zobudili vo mne mamy zo skupiny, ktoré ma zavalili správami, aby som sa ozvala ku komentáru, ktorý uverejnila pani poslankyňa za SaS Cigániková. A potom skutočnosť, že tá pani poslankyňa sa rozhodla môj príspevok zmazať. Tak som dala ešte jeden – obidva tu uvidíte.

 

No čo budem dlho vykladať, dám celý komentár pani poslankyne Cigánikovej, ktorý dnes uverejnila pred 2 hodinami na fb Janka Cigániková – Fungujúce zdravotníctvo.

Či a ako by bolo zdravotníctvo fungujúce pri jej nápadoch – ponechám na úvahu čitateľov…

 

Janka Cigániková – Fungujúce zdravotníctvo

2 h ·

BIČ NA ZDRAVOTNÍCKY PERSONÁL❓
Ministerstvo spravodlivosti zavádza zákon, ktorý definuje bielenie zdravotnej karty ako trestný čin. Podľa jeho vyjadrení je to reakcia na niekoľko podnetom od občanov, hlavne od rodičov, ktorým deti zomreli v zdravotníckych zariadeniach. Zároveň má tento krok viesť k tomu, aby sa so zdravotnými dátami zaobchádzalo zodpovednejšie. Samozrejme, ak by sa stala v zázname opodstatnená chyba, môže ju personál opraviť, ale transparentne. Od augusta teda lekárom alebo zdravotníkom, ktorí úmyselné zmenia, prepíšu alebo odstránia záznam v zdravotnej dokumentácii bude hroziť od 6 mesiacov až do 8 rokov väzenia.
Nešťastní rodičia neprišli o svoje deti preto, že im niekto chcel zámerne ublížiť, ale nasjkôr pre chyby spôsobené nevyhovujúcimi pracovnými podmienkami, vyhorením a únavou. Toto sa nijako nezlepší účinnosťou tohto zákona, skôr zhorší. Viac zavretých sestričiek nám nevráti stratené životy, ale môžeme sa snažiť vytvoriť zdravotníkom také podmienky, aby robili čo najmenej chýb a robili svoju prácu s nadšením. Výsledkom bude menej nešťastných rodín na oboch stranách – u zdravotníkov i pacientov. O toto sa snažme, aj keď je to ťažšia a zložitejšia cesta.

 

Pridala tam aj fotku, ako leží dolu hlavou, no poviem vám – aspoň tá bola symbolicky výstižná, lebo pri jej expertnom vedení podľa mňa by bolo dolu hlavou celé slovenské zdravotníctvo.

 

Moje komentáre k príspevku:

Pani Cigániková, vy sa nehanbíte takto verejne tárať? Nehanbíte sa bagatelizovať smrť našich detí?

A druhý:

Naše deti zomreli nie pre únavu lekárov, ale pre ich nezodpovedný a neodborný prístup. Vaše myšlienkové pochody sú pre mňa záhadou – aká únava vedie lekára, aby falšoval dokumentáciu? Pokladáte za normálne, aby nejaký zdravotník falšoval dokumentáciu a dokonca sa to snažíte ospravedlňovať verejne – pochopila som dobre tento Váš príspevok????!!

 

SaS k nešťastiu prišla…

Rozhorčené komentáre pod príspevkom sa objavili ihneď. Ako to výstižne napísala jedna z mamičiek, Dominika,

Dominika Sebinková Obranovat trestný čin usmrtenia je odvaha. Obranovat ľudí, ktorí niekoho zabili…Neviem… S vašimi názormi dúfam, že nikdy nebudete ministerkou zdravotníctva

Myslím, že SaS s hlasmi kohokoľvek z ľudí, ktorých blízki zomreli vinou zdravotníkov a našich príbuzných v žiadnom prípade nemusí rátať. Poviem vám, intenzívne uvažujem, či k nešťastiu prišla SaS len týmto komentárom, alebo či k nemu neprišla už dávnejšie, keď dostala nápad, že ich expertom na zdravotníctvo bude pani poslankyňa Cigániková.

 

Záverom…

Takto si váži zástupkyňa strany SaS ľudské životy, aj spravodlivosť.

Bagatelizuje poslankyňa nielen smrť našich detí, ale i trestný čin falšovania zdravotníckej dokumentácie.

K tomu už hádam niet čo dodať…

Ja si na rozdiel od Dominiky, ktorej komentár s jej súhlasom uverejňujem vyššie, nemyslím, že ide o odvahu – je to nehorázna drzosť, aby poslanec NR SR verejne obhajoval trestné činy.

Navrhneme v mene matiek Otvoreného listu premiérovi, aby ak poslanec obhajuje či bagatelizuje verejne trestný čin, bol zbavený mandátu.

 

 

Elena    29.7.2019

 

 

P.S.: Pani poslankyňa Cigániková po mojich komentároch zázračne prišla ku sebakorekcii, status zmazala. Ale my máme printskreeny, takže autorstvo nie je problém preukázať.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005437x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie