Založ si blog

Tíšenie 7. – Mám malý stan. ..

Kupovala som si dnes stan.

Poviem vám o tom príbeh.

 

Kupovala som si dnes stan…

Prezrádzam to vám – a prezradila som to i dcére Kike, keď sme podvečer sedeli doma v obývačke. Hľadala som niečo na internete, a tak zľahka – medzi rečou – som jej prehodila „Kika, stan som si dnes kúpila.“

„Nespomínala si, že sa chceš sťahovať“  zatiahlo pohotovo dieťa.

„To do lesa“ dodala som so smiechom, „asi nebude tak teplo, ako som čakala“. To je fakt, Zámer sveta privliekol nie na putovanie lesom ideálne počasie. A tak z predstavy „v tielku a s fľašou vody“ ma dohnal ku rozhodnutiu v mikine a so stanom. Hamaka ma lákala (to je tá sieť medzi stromy natiahnutá), lenže čo ak ju nebudem vedieť natiahnuť? A stan je stan – to je skoro ako dom, keby pršalo a bola zima – veď ho už dajako poskladám, povedala som si.

Tak si stan kúpim.

Pravdaže, šla som na to vedecky. Preštudovala som si tri články, ktorých autori mali rôzne názory na to, ako si vhodný stan vybrať. Potom som si pozrela niekoľko stránok so športovými potrebami a výstrojom do prírody. Výber bol naozaj veľký, čože o to – začala som maximalisticky, tie najlepšie a odporúčané stany. Prešla som štyri stránky a mala som pocit, že to nie je celkom to, čo hľadám. Presnejšie, že to vôbec nie je to, čo by som chcela.

Hm, vyberali ste stan v nie tak dávnej dobe? Viete si predstaviť, ako by ste si vybrali stan z toľkých možností?

Ja už áno. Nakoniec som si nahodila vlastné kritériá – veď predsa hľadám stan presne pre seba. Bolo to jednoduché – na stane nechcem okienka, načo by mi boli. Mal by farebne zapadnúť do prírody, takže žiadna krikľavo oranžová či jedovato zelená. Nepotrebujem predsienku, jednu, dve, ani tri. A mal by byť malý, skladný a ľahký, aby som ho bezproblémovo niesla. Vodeodolný, ale to je asi samozrejmosť pre všetky stany, však?

Samotná farba vyhodila väčšinu kandidátov. Okienkovo a predsienkovo to tiež riadne preriedili, ale i tak by som musela dosť triediť. Tak ako vybrať ten správny?

Potom som dostala výborný nápad – aké sú najlepšie topánky? Vojenské. Aký je najlepší ruksak? Vojenský. A tak aký stan treba hľadať?  No presne, však viete.

Potom už veci dostali rýchly spád. Pár klikov – a našla som. Hm, ak vieme čo hľadáme, tak hľadanie nie je až taký veľký problém. Žeby toto? Áno? Áno, áno, áno, ach, presne toto je šampión môjho srdca.

A tak som doma s ľahkosťou pokračovala v rozhovore s Kikou. „No vieš, je úžasný. Neváži veľa, je farebne zladený s prírodou, tvarovo praktický a – spávali v ňom francúzski rozviedčici“ dodala som hrdo.

„V tom tvojom stane? Ty si kúpila stan v bazáre?  Aby tam neboli ešte ich kosti“ zaprovokovalo dieťa.

„Nie z bazáru, čo si – z normálneho obchodu. Rozviedčíci taký mali na misiách, no, ten stan je originál vojenský, tak musí byť úžasný, nie???…“ povedala som s neskrývaným nadšením.  

 „Aha, spávali v ňom v roku 89? Počkaj, nie, myslím že iste v roku 1889“ zadumane povedalo dieťa. „Možno v ňom spával aj sir Edmund, keď vyrazil na Severný pól. No a on ho zdedil po svojej prababičke…“

To už sme sa obe smiali pochabo.

 

Kupovala som si dnes stan…

Poviem vám, potešila ma tá pseudohistória Kikou vymyslená, milujem veci s príbehom, mať stan ako sir Edmund, to nie je len tak…

A nie, ten stan nie je malý.  Rozviedčíci vo Francúzsku chodili na misie zrejme po dvaja…

Elena    8.8.2019

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006679x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie