Založ si blog

Kvapky srdca 3. – Lunter sľúbil nové cesty, ale. . .

 

V revúckom okrese sa rozbehla oprava ciest.

Konečne, povedia si mnohí – však to lepenie dier na cestách bolo neefektívne a po mesiaci bol stav rovnaký, ak nie horší. Niet sa čo diviť, že situácia bola postupne čoraz menej prijateľná. Bolo skutočne veľkým umením a ešte väčším ničením svojich áut jazdiť po nich.

Už – už to vyzeralo, že sa naše cesty budú môcť rovno ohradiť a používať pre cvičenia armád NATO ako tankodrom, keď sa na nich zrazu objavili akési objekty a viaceré postavy. Nešlo o mimozemšťanov a ich lode, ale o kužele označujúce práce na ceste, stroje a cestárov. Robia zároveň na viacerých miestach okresu, v štýle „kade-tade“ – ako som zistila v rámci mojich tohtotýždňových ciest.

Práce nepopierateľne postupujú, opravený  kus cesty je čoraz väčší. Obmedzenie dopravy, presnejšie jej spomalenie, prijala väčšina ľudí pokojne – „veď treba konečne dať tie naše cesty do poriadku“. Cesta síce v okolí Prednej Hory určite nenapĺňa parametre cesty prvej triedy, ale tým si nelámem teraz hlavu – predsa nebude problém to preukázať, keby z nej niekto raz cestu prvej triedy robiť formálne chcel.

Televíziu dlhodobo sledujem len občas, v posledných mesiacoch naozaj výnimočne. Kedysi som však videla, ako vyzerajú cesty tuším v Holandsku – svetielka milujem, a tá cesta v noci svietila. Ach…  Veď dobre, nie som zasa natoľko naivná, aby som to svetielkovanie ciest očakávala aj tu. Ale aspoň rovné by byť mohli. Nie som odborník, zato som detailista. Preto uvažujem, či tie cesty nakoniec upravia nejako do úplnej dokonalosti na záver, lebo sa mi nepozdávajú na pár miestach na tom „už opravenom“ akési nerovnosti.

Včera som túto svoju obavu aj pomenovala nahlas dcére cestou do práce s nádejou v hlase – „azda to ešte doladia a vylepšia“

(no áno, štvrtok a piatok, svoje prvé dva dni dovolenky, som trávila ešte stále pracovne – vlastne aj dnešok, no štatistiky sú konečne uzavreté, dnešné Jazmínkine narodeniny oslávené, zajtra povnášam všetky kvetináče na zazimovanie  a budem prosiť Zámer sveta nech nesneží, aby som na Červenici nezmrzla).

Lenže ktovie, či tie cesty dovedú ku dokonalosti – lebo počúvať tomu, čo iní hovoria, treba s porozumením. Pretože Lunter síce občanom kraja sľúbil zrealizovať opravu – nové cesty, ale pozor, nesľúbil nikomu z nás kvalitné nové cesty.

 

Elena   14.9.2019

 

Pravdu na stôl 6. – OEDC je horšie ako medvede. . .

19.03.2024

Medvede tu vybiehajú a pobiehajú vystrašené a vydesené. A my rovnako. Tí, ktorí prežili stretnutie v Liptovskom Mikuláši s medveďom, sú iste riadne vydesení. My ostatní podvedome tiež – uvedomila som si. Vracajú sa mi sny, konečne po rokoch od synovej smrti sa mi občas niečo sníva. Ten z dnešnej noci mi medveďa priplietol. Dvere som držala zvnútra, cez dieru v nich [...]

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,836
Celková čítanosť: 8912519x
Priemerná čítanosť článkov: 3143x

Kategórie