Založ si blog

Tak 2. – Čestnosť je ako kofola. . .

Tieto dni v našej spoločnosti teraz kočnerovsky idú. Podľa mňa sú to dni hrôzy – je v tom priveľa špiny a smradu.  To ani zďaleka nehovorím len o obžalovaných – celá situácia ukázala, koľko kúpiteľných a vydierateľných máme na rozličných postoch.  No nemyslím si, že sme si vypočuli celú nahrávku – objavujú sa z nej kúsky, ktoré ktosi vyťahuje ako kúzelník biele zajačiky z klobúka. Alebo ako šatky, ktorými možno zaviazať komusi ústa a umlčať ho tak, napríklad.

Nuž dnes zasa raz v mojom blogu o fenoméne „kočner“.

 

Kočneriáda..

Nechcem, naozaj nechcem, aby sme žili len špinavosťami a aby náš život tak rozsiahlo ovplyvňovali kadejakí darebáci. Lebo Kočner podľa mňa na Slovensku už nie je len osoba, ale je to fenomén. Kadejakých kočneríkov máme viac ako dosť – natláčajú sa nám do života svojimi zlodejinami všetkého možného druhu – rozkrádajú, okrádajú, zastrašujú, nivočia.

Prebieha teraz konečne súdny proces s ešte stále len obvinenými, a ja ho nesledujem

  • jednak preto, že som celé dni na výcviku a dávam do toho maximálnu energiu, lebo sa chcem posunúť v práci na sebe a tým aj vo svojom živote,
  • a jednak preto, že ma to príliš desí a zraňuje, čo o celom prípade už doteraz vyplávalo na povrch.

Zaregistrovala som však v médiách z priebehu procesu otázku Zsuzsovej, ktorú dala pani Kušnírovej, že aký má dôkaz o tom, že ona zabila jej dcéru, keď to na začiatku výsluchu povedala. Pani Kušnírová odpovedala, že verí spisu a dodala: „Keby to tak nebolo, asi by ste nesedeli tu, ale pri svojej dcére a ja pri svojej v Mači.

Naozaj obdivujem ako to zvládla – súcitím s obeťami a chápem, aké je to pre nich ťažké, poznám to dôverne. Predstavte si, že by ste sa  museli dívať do tváre ľudí, ktorí zavinili smrť vášho dieťaťa.  Po celé dni, a k tomu počúvať popisy, ako sa plánovala smrť vášho dieťaťa. Obete v tomto systéme trpia, nie páchatelia. Príliš dobre rozumiem, ako pekelne to bolí tých rodičov a súrodencov, vidieť páchateľov vyrehotaných, tak ako píšu médiá.

Zsuzsová zjavne nemá žiadne morálne hranice. Arogancia tej ženskej je nekonečná – vidím v tom presne zrkadliť chorú spoločenskú filozofiu „ľudské práva páchateľa sú nadovšetko“. Úprimne ľutujem za dávnymi zlatými časmi, keď vrahovia šli na galeje, kde zostali do konca ich života. A už nikdy nikomu nemohli ďalej ubližovať. Lebo skutočne neverím, že táto ženská by v živote urobila niekedy čokoľvek dobré. A jej primitivizmus, ktorý sa prejavuje i v správaní na súde voči obetiam, svedčí o jedinom – že akých slaboduchých zástupcov – mužov máme na čele štátu, keď s takouto osobou udržovali kontakty, a dokonca ňou boli nadšení. Inteligencia a charakter muža sa rozhodne prejavuje i vo výbere partnerky, kamaratšág s takouto osobou, ktorá nemá žiadne morálne hranice, by mal podľa mňa byť trvalou definitívou jej „priateľov“ pre akúkoľvek funkciu i bez toho, aby kohosi pomáhala vraždiť.

O to je to desivejšie, že tu nešlo o náhodnú a jednorazovú známosť, jeden prípad – šlo o premyslený systém chytania oporných bodov, prípravy na možné využitie vydierania a tak podobne.  Koľko ďalších systémov tu máme, a koho všetkého do nich lapili?

A v súvislosti s tým vyvstáva aj otázka, ako je možné, že niektorí beztrestne porušujú závažne svoje pracovné povinnosti a bez mihnutia oka ohrozia vynášaním informácií súkromie a životy iných? Už doživotne by nemali mať prístup k práci, kde by mohli spraviť čosi podobné.

 

Potápanie páchateľov hlásajú titulky v médiách…

Pravdu poviem, nič okrem titulkov už v tejto veci neregistrujem. Pokladám to za stratu času, túto falošnú hru. Obávam sa, že je tu dopredu pripravený a garantovaný scenár – a že sa Kočner a company dostanú na slobodu kvôli nejakej procesnej chybe sudcu či vyšetrovateľa. Nebude žalobcu a nebude sudcu voči tomu, kto to „zaviní“, a celý prípad skončí v prepadlisku času.

A kladiem si celý rad otázok

  • Akú kopu špiny sme ochotní zniesť v našich životoch?
  • Prečo dovolíme, aby kadejakí darebáci manipulovali našimi životmi, okrádali a zneužívali nás?

Je to i otázka morálky spoločnosti a našej osobnej ľudskej morálky – o špinách medzi nami. Ja si skutočne nemyslím, že by špinavosti bol schopný a ochotný robiť kedykoľvek a ktokoľvek – a že skutočnosťou zostáva, že sú medzi nami ľudia, ktorí žiadne morálne hranice nemajú.

Prejavuje sa to kade-tade v našich životoch – od úplatkarčenia, ktoré „sa patrí, inak máš smolu“, cez šmejdov podvádzajúcich a okrádajúcich starých ľudí či naivných a veci neznalých, až po šlápoty rozťahujúce nohy ženatým chlapom bez mihnutia oka. Také bežné špinavosti v našich každodenných životoch, už sa nad nimi mnohí nepozastavujú a pokladajú ich za normálne. Pripomínam to preto, lebo – na rovinu – pokladám tých, čo sa tak správajú, za rovnaké príšery, ako sedia v týchto dňoch pred súdnym tribunálom v prípade Kuciaka Kušnírovej. Lebo s niektorými vecami je to v živote tak – buď je, alebo nie je. Neexistuje iba trochu áno – nemôžeme byť iba trochu tehotné, či iba trochu mŕtvi, ani iba trochu nečestní či trochu čestní. Je to o hodnotách, ktoré žijeme – nie iba trochu, ale naplno. Nuž tak.

Čestnosť je skrátka ako kofola – „ak ju miluješ, nie je čo riešiť…“

 

 

Elena  16.1. 2020

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004339x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie