Založ si blog

Krvou srdca 3. – Niekoľko otvorených otázok vláde a krízovému štábu SR pre koronu. . .

Poďme rovno na vec. Hej, som dračia v tejto chvíli. A kopem za vás všetkých.

 

Žiadam, aby sa verejne vyjadrila k veci vláda a krízový štáb SR:

Je, alebo nie je pravda, že testovanie na koronu sa deje pod hlavičkou armády a regionálne úrady verejného zdravotníctva ani len nie sú informované, ktoré z osád v regióne boli či budú testované?

Je, alebo nie je pravda, že testovanie niektoré z vytypovaných osád, ktoré mali byť testované, odmietli, a tak neboli vôbec testované a ani neboli ponechané v karanténe z dôvodu možného rizika?

Je, alebo nie je pravda, že testovanie v niektorých testovaných osadách odmietli niektorí jedinci a ani neboli ponechaní v karanténe z toho dôvodu ako možne rizikoví?

 

A čo je dôvodom takéhoto postupu?

Pýtam sa verejne a žiadam odpoveď pre verejnosť – lebo podľa mňa nie je v poriadku, ak niektoré osady či jedinci v nich môžu odmietať testovanie – a môžu napriek tomu behať bez zábran po verejnosti a ohrozovať zdravie nás všetkých.

COVID -19 je choroba. Tak ako chrípka, píšu niektorí. No od chrípky má ďaleko, ja píšem, že je to choroba rovnako ako TBC. Ak by bolo podozrenie na TBC, mohol by niekto testovanie odmietnuť a premávať sa nekontrolovane kade-tade?  Liezť do potravín, vystávať na ulici – alebo by ho policajti odchytili a vyšetrený by bol i s celou jeho rodinou  a šupli by ho do nemocnice , kde by sa musel liečiť?

Žiadam, aby bol verejne prístupný zoznam osád, ktoré testované boli, aj zoznam v akom poradí a či vôbec budú testované všetky osady – lebo vláda plánuje otvárať školy a škôlky, aj poradenské zariadenia  – potom deti prichádzajúce do nich a ich rodiny by mali byť nutne testované na koronu. 

Žiadam tiež sprístupniť verejne zoznam osád, kde odmietla osada či jednotlivci v nej testovanie. Ak nás dostatočne nechráni štát, budeme sa musieť chrániť ako občania sami. 

 

Otázok by mohlo byť nepochybne viac, zostaňme zatiaľ pri týchto.

 

Nie je v poriadku, ak sa vytvárajú dve skupiny občanov

– jedni s povinnosťami všetkého druhu, na situáciu s koronou budú doplácať, mali by sa hrdinsky uskromniť na platoch a pracovať za nižšie a nerastúce mzdy (môj slušný odhad, že pár rokov – a ktovie či nie aj s predĺžením veku odchodu na dôchodok), štátnu karanténu si platiť a dodržiavať zodpovedne opatrenia pre koronu, a solidarizovať všemožne – a druhí žiť len s právami, bezohľadne sa rizikovo správať, ťažiť iba výhody.

 

Nie, nerobím toto rada, ale zjavne musím. Takže, keď som minule písala blog

Letmo 8. – Nariadenie o povinnej štátnej karanténe vraj chýba?

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/05/05/letmo-8/

neuvádzala som laickú verejnosť do obrazu, čo som napísala. Teraz to spravím. Lebo vláda si myslí, že ako nás obabrali,  keď zakázali zhromažďovanie občanov len a práve pre protesty. A že budeme mlčky znášať všetko, čo im napadne a „dáme na sebe drevo rúbať“.

Prečítajte si pozorne ten môj blog – v skutočnosti každý, kto zažaluje SR za porušovanie ľudských práv vo veci, vyhrá.

Ak bude nerovnosť prístupu a tolerovanie rizikového správania niektorých spoluobčanov v súvislosti s koronou pokračovať, bude pribúdať nakazených. V takej situácii som za hromadnú žalobu.

 

Elena   9.5.2020

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9002512x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie