Založ si blog

Dračia 5. – Posolstvo zo srdca sveta. . .

Ktorý debil tu chce rozsypávať ďalší jed? A aké peniaze dostáva ten, čo mu to schválil, za takú „odbornosť“?

Cha, že dračia som a šľahajú plamene? Veď hej.

Desiatky mŕtvych srniek, otrávených jedom poľnohospodármi.

https://mytopolcany.sme.sk/c/7763155/zver-otravil-jed-na-poliach.html

Aj zajacov.

https://myziar.sme.sk/c/2439587/zajace-sa-otravili-jedom-na-hlodavce.html

A zajacov.

https://www.dravce.sk/web/index.php/sk/infopanel/tlacove-spravy/r-2005/74-zajace-otravene-jedom-na-hlodavce

A vtáky.

https://www.dravce.sk/web/index.php/en/infopanel/tlacove-spravy/r-2008/101-rodenticidy-na-poliach-ohrozuju-vtactvo

Bohaté skúsenosti s mŕtvymi zvieratami v dôsledku rozsýpania jedov po poliach poskytujú aj Česi. No ešte stále sa čudujte tomu láskyplnému osloveniu „ktorý debil“ ?

A tak dnes o fušeroch všetkého druhu. Aj o živote nás všetkých v životnom prostredí, do ktorého fušeri fušujú.

 

Uvažujete niekedy nad tým, ako si ničíme životné prostredie?

Keď sa človek začíta do detailov čo a ako nám v prostredí škodí, koľko škodlivín sa derie odkiaľsi, tak zauvažuje nad tým, akým zázrakom ľudstvo svoju sebadeštruktívnu činnosť vôbec doteraz prežilo.

Zabúdame v behu dní čo všetko robíme, aby sme sa dorazili. Stavebný materiál, nábytok, čistiace prostriedky, dezinfekcia, náter stien,  čalúnenie, tesnenie a zateplenie, plasty všetkého druhu, obaly, klimatizácia, rekuperácia, vetranie, kúrenie, varenie, prostriedky na postrek kvetov, televízor, mobily, počítače, notebooky a tablety. Škodliviny v potravinách, v pôde, vo vzduchu.

Je toho málo?

Potrebujeme skutočne ešte sypať do pôdy jed?

Stylox, Stylox, Stylox – no ktorý debil to vôbec vymyslel? Najnovší nápad slovenských poľnohospodárov zasa raz bojovať proti hrabošom rozhadzovaním jedu by mal byť na trestné stíhanie autorov toho nápadu, aj tých čo ho na ministerstve životného prostredia SR schválili.

Poľnohospodárom sa zjavne nepodarilo poučiť z ich vlastných chýb. Alebo sú takí osprostení, že im je jedno, koľko zvierat pri tom svojom poľnohospodárení zabijú? Na hraboše stačila hlboká orba.

A štátni úradníci im rozsýpanie jedu schválili? No nehovorte, štátni úradníci – čo sú to za experti? Nedávno som v blogu písala o tom, ako na to ministerstvo úradníkov vyberajú – no schválne si pozrite tieplaty a kritériá výberu v mojom blogu –

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/02/14/odpovede-4-to-tohto-sa-azda-pellegrini-zatiahnut-neda/.

nuž, a potvrdzuje sa to v plnom rozsahu.

Mali by sme už hromadne byť v uliciach. Všetkých nezavrú. Lebo rozhadzovať tu jed je veľmi zlý nápad, znivočí to predovšetkým vtáky. Vrabce už skoro vykapali, lastovičky tiež, potrebujeme zničiť ďalšie vtáčie druhy???!!

 

Ľudia môžu sedieť v tých svojich ilúziách o svete, odtrhnutí od živej prírody…

A prizerať sa rozsýpaniu jedu.

Ako to výstižne povedal básnik, vyrastajú nám deti, ktoré nikdy nevyliezli na jabloň a nedržali v  dlani húsatko… Na počítači si pozrú les, potok, aj ďaleké krajiny – dokonca sa tam môžu akože prejsť. Úžasné, nie?

A tak si spokojne žijú v betónovej džungli sídlisk, s betónovými cestami a  betónovými hriskami, obklopení veľkými obchodnými centrami, v ktorých rodiny trávia čas. A povedia vám, že huby, maliny a čučoriedky sa predsa nezbierajú v lese, kupujú sa v obchoďáku.

Naozaj žijú?

 

Ak si niektorí naivne myslia, že je už upratané…

Vznika ilúzia ako zázračne sa nám koronou odstavenou civilizáciou vyčistila planéta. A ako rýchlo, nie? Určite to nie je také tragické, keď to ide tak rýchlo opraviť, nie?

Iste, niektoré oblasti silne zamorené sa vyčistili – kanál v Benátkach, priemysel v Číne i Taliansku. Ale ako píše v početných článkoch český odborník Brzezina, niektoré vplyvy sú prirodzene sezónne. A o zlepšení ťažko hovoriť, lebo ide len o dočasné efekty z pribrzdenia výroby, dopravy a nikto azda vážne neočakáva, že to takto celosvetovo zostane už trvale. Navyše, ak sa obmedzila hromadná doprava, tak akurát ľudia začali viac používať autá,  a ak sú doma pre odstávku fabriky, tak i viac variť. A tak by sme mohli pokračovať…

No a celkom vážne veríte, že pokles detí s astmou v ambulanciách odborníkov bol po dvoch mesiacoch odstávky výroby taký vysoký a že zomrelo za mesiac o 11 000 menej? Astma vzniká dlhodobo, rovnako smrť pre pľúcnu chorobu rozhodne nevzniká dva či tri týždne..

https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve/koronavirus-ma-paradoxny-vplyv/

 

Načo sú nám úžasné vedecké analýzy o zhoršovaní klímy a tom, aké kroky treba robiť?

Múdrosť Indiánov k nám kráča vekmi. Stačí načúvať ich slovám. Zámer sveta sa ma teraz snaží hodne láskavo viesť a nalákať na Potomkovia poslednej nedotknutej indiánskej civilizácie prehovorili ešte v roku 1990 o hlase Zeme a jej nivočení nami. O tom vyšla kniha Posolstvo zo srdca sveta. Dnes o svete okolo nás, o svete, v ktorom žijeme (ešte napodiv, teda). A pár ich slov z tej múdrej knihy pripomeniem.

A hej, hovoria im mamovia, lebo Zem pokladajú za svoju matku. I my by sme mali…

 

Ich posolstvo v tom roku 1990 znelo:

Vieme, čo sa deje. 

Hovoria, že svet skončí. 

Ale ešte neskončí.

AK sa budeme dobre správať, neskončí.

Zem je ešte stále plodná. Ešte stále dáva úrodu. Úroda ešte stále rastie.  Až bude umierať úplne, bude vyschnutá a neúrodná.

 

Ktovie prečo je teraz také extrémne sucho?

 

Elena  17.5.2020

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006366x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie