Založ si blog

Dračia 7. – Rozosmiať Boha. . .

Ak chceš Boha rozosmiať, povedz mu o svojich plánoch – nepochybne známa myšlienka, overujeme si ju na vlastnej koži toľko krát.

 

Pravdaže, môj skvelý plán vyraziť na cestu lesom už túto stredu, odvial jedným fúknutím.

Nič ma nezastaví, v stredu vyrazím dupala som v duchu tvrdohlavo nohou, mávajúc v piatok ráno schválenou dovolenkou.

Vážne nie? pousmial sa Zámer sveta.

Ráno v pondelok som putovala ku zubárke. Zuby mám v dobrom stave, bez kazov, tak čo sa stalo? Nenadšene som šla, kto už by chodil k zubárom rád? No oznam, že moja zubárka nerobí a potom zistenie, že ani tá zastupujúca, ma zmobilizoval hľadať „nejakú vôbec“. S hrôzou som hľadala – moja zubárka je starostlivá a láskavá, dáva pozor, aby to pacienta bolelo len nevyhnutne. No všade, kam som sa dovolala, ma upozornili, že s upchatým koreňovým kanálikom nemám otáľať. Moja zubárka vraj už prišla – zaznelo náhle v  telefóne. Volala som jej a o dve hodiny som od nej šla s otvoreným zubom – kontrola v stredu. Viem aj spokornieť, takže cestou som úprimne vďačne priadla Zámeru sveta „ďakujem, nenechal si ma v tom samú“. Je to pre mňa naozaj silná skúsenosť môcť bezhranične dôverovať.

Nevadí, veľa vecí chcem spraviť – tak niečo z nich do pondelka dám  prijala som chod veci. Lebo som veľký bojovník, ak na mňa idete pozlotky, budem bojovať do posledného dychu. Ale láskavé lekcie ma naozaj vedú skloniť hlavu.

 

Nie je to celý príbeh…

Nie je to celý príbeh… Šamani spájajú každú chorobu so štýlom života a myslenia. No a priznala som si, že ten problém so zubom je signál toho, čo naozaj vnímam u seba ako problém. A zvláštne je, ako sa v takej situácii k nám valia informácie a poznanie.

Sila koincidencií v našom živote je nesmierna. Knihu čítam, z antikvariátu v Česku ku mne priputovala. Má čudesný názov Nastáva ráj pekla a jej autor autobiograficky píše o stretnutí so sibírskym šamanom.  Čítam z nej od minulého týždňa vždy po pár stranách, púšťa ma k sebe krok za krokom a dávkuje mi poznanie po kvapkách. I vďaka nej hlboký vhľad mi Zámer sveta dal – že ak človek urobí nejaký nesprávny čin, nie je najdôležitejší ten skutok, ale pochopenie, o čom to vypovedá. Že bol schopný takú vec spraviť, pretože tam nemá hranicu. Nejdem to analyzovať celé, no to mi pomohlo kdesi  vo mne preklopiť dve veci.

Nádherná úvaha o vernosti labutieho páru je v nej. Aj o etike sibirských šamanov a zdravotníctva. A o tom, ako vzniklo vo vesmíre Zlo, boji Dobra a Zla – moja večná téma – práve tú časť v tejto chvíli čítam. Vlastne som si pripomenula, ako súvisí morálny kódex so psychohygienou. Hlboké stotožnenie vecí, ku ktorým som došla v knihe nachádzam – tiché áno, áno, áno vo mne znelo. Falošným bohom sa stala sexualita, značne pokrivená. Aj túžba po majetku, moci a peniazoch. Istým spôsobom vizionárska kniha, predpovedá vývin ľudstva v treťom desaťročí 21. storočia, a nie je to veľmi radostná vízia, no pripadá mi teraz realistická.  A hej, rozhodujúci boj Dobra a Zla datuje do vonkoncom nie ďalekej budúcnosti, ale do roku 2028 so zásahom Veľkého vesmírneho ducha, alebo Kozmického kráľa Dobra. Akosi mi z toho Zámer sveta vylieza – pomenovania sa môžu rôzniť, podstata zostáva.

Aj životný príbeh sibírskeho šamana kniha popisuje. Cesty k poznaniu sa rôznia – a šaman by nemal prijať tú najjednoduchšiu.

Nádhernou myšlienkou z tej knihy zakončím – že ľudia sú ako chamtivý zlatokop, ktorý hľadá hrudu zlata, ale nevšíma si drobné nugetky. A keby práve tie pozbieral, ml by oveľa viac, ako  keby ten vysnený ku zlata našiel. I v živote je to tak, ženieme sa za čímsi a unikajú nám nugetky každodennosti niekedy…

 

Elena    18.5.2020

 

https://www.youtube.com/watch?v=PnsmwVT4j-o

 

Fotografia je moja, pravdaže.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006241x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie