Založ si blog

Slnko v duši 3. – Policajti urobili záslužný čin. . .

Polícia Slovenskej republiky oznámila na svojom fb včera správu, že vypátrali gaunera, ktorý vypichol oči Oskarovi.

Čo všetko to znamená?

 

Policajti a my…

Naozaj ma potešilo, že policajti majú vo svojich radoch i takých ľudí, ktorí nie sú hluchí a slepí voči týraniu zvierat a nemávnu rukou nad tým, ak niekto ublíži zvieraťu. Veľké verejné Ďakujeme patrí tomu policajtovi – a že je naozaj veľké a verejné, svedčí i skutočnosť, že vyše 1100 príspevkov bolo pod tou správou.

Hej, toto je cesta, ako sa môže zvyšovať dôveryhodnosť polície v očiach verejnosti – lebo pričasto sme mali skúsenosť s bagatelizovaním a „nemožnosťou stotožniť páchateľa“ v takýchto prípadoch.

Ďakujem v mene nás všetkých i Oskara tomu neznámemu policajtovi OO PZ v Kurove.

 

Páchateľ a my…

Páchateľa tohto brutálneho činu voči bezbrannému zvieraťu polícia našla.

Ako uvádzajú v tej správe

Profesionálna práca polície viedla k vzneseniu obvinenia a návrhu na podanie obžaloby za prečin týrania zvierat a to zvlášť krutým a surovým spôsobom konkrétnej osobe – mladistvému K. B. (narodený v roku 2004) z osady v obci Malcov. Prokurátor sa s návrhom stotožnil a celá vec sa aktuálne nachádza na príslušnom okresnom súde.“

Jedna vec je ako sa s ním vysporiada súd – bude nepodmienečne odsúdený aspoň na pár mesiacov? A to sa mu ešte budeme skladať na pobyt v base sumou denne vyššou, ako má väčšina dôchodcov za celoživotnú prácu, či ako má človek za celodennú láskavú starostlivosť o svojho vážne chorého rodiča, dieťa či partnera. Je na pováženie taký solidárny systém – a veru podľa mňa by mali väzni mali pracovať povinne, aby si na náklady zarobili.

Druhá vec je – čo zmení i pár mesiacov basy, ak by ich dostal, u takého človeka? Vyjde vonku – a čo  urobí nabudúce – komu ublíži? Správal sa bez súcitu a svedomia – a podľa mňa je to vizitka jeho osobnosti – nechá ho táto spoločnosť raz „v rámci jeho ľudských práv“ naplodiť kopu detí s rizikom, že sa voči nim môže správať podobne bezcitne ako k tomu psíkovi, ak sa o ne vôbec bude starať?

Kde sú práva detí vyrastať v láskavej a starostlivej rodine, v bezpečí? Sú podľa mňa ľudia, ktorí svojim správaním ukazujú, že nebudú dobrými a láskavými rodičmi – a nemali by mať žiadne deti.

Pred časom som v mojom blogu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/01/03/cas-pribehov-4-zit-v-susedstve-vraha/

uvažovala o „expáchateľoch“. Máme exprezidentov, expremiérov, exmanželov a ich potenciál byť znovu tým, čím boli, je nulový. Zato u expáchateľa v susedstve človek veru ťažko môže spokojne spávať. Chceli by ste byť susedom takéhoto páchateľa, keď sa vráti z basy?

Myslím, že by mali mimovládne organizácie vybudovať resocializačné zariadenia, ďaleko od osád, pre takýchto mladistvých páchateľov po návrate z výkonu trestu – najlepšie v okolí Bratislavy s dostatkom pracovných príležitostí – kde by ich učili žiť v civilizovanej spoločnosti. Tam by takíto ľudia boli rok až tri roky, podobne ako to majú ľudia so závislosťami – a postupne by sa tam učili starať zodpovedne o seba a byť ohľaduplní voči iným, poctivo pracovať a hospodáriť, pripraviť sa na normálny život v normálnej spoločnosti. No a ak sa medzičasom ukáže. že niektorý z nich to nezvláda, prejavuje krutosť voči slabším i naďalej, tak ho psychiatricky liečiť. Takéto zariadenie by nebolo trest, ale pomoc pre takéhoto človeka pri návrate z basy, a ochrana pre zvyšok spoločnosti.

Myslím si, že nie rodiny detí s postihnutím by mali zbierať vrchnáčiky na svoje potreby – ale takíto gauneri by z nich mali žiť namiesto sociálnych dávok –  od druhého trestného činu, ktorý spáchali.

 

Polícia vyzýva…

Polícia uvádza na svojom fb i výzvu v tej správe:

Týmto by sme chceli vyzvať všetkých občanov, ktorí sú svedkami týrania zvierat, majú informácie o týraní zvierat alebo majú podozrenie z týrania zvierat, aby podali trestné oznámenie a toto protiprávne konanie bezodkladne oznámili polícii.

Viac informácií: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=153165506205993&id=103105064545371

Môžete tak urobiť aj cez náš anonymný formulár na stránke ⚠️www.zachranma.sk⚠️
Len vďaka vašej všímavosti môžeme pomôcť tam, kde to nevyhnutne potrebujú🙏

 

Tak prosím i ja, ľudia – majte odvahu nahlasovať gaunerov.

 

Oskar a my…

Oskar je psík, ktorého ktosi koncom minulého roka kruto pripravil o oči. No ktosi – teraz vďaka šikovnému policajtovi už všetci vieme, že to bol konkrétny 16-ročný gauner.

Našla sa rodina, ktorá si ho vzala. No vidieť už nebude nikdy.

 

Fotografia je prevzata z fb stránky Polícia Slovenskej republiky

https://www.facebook.com/policiaslovakia/photos/a.1522428691120681/3359013840795481/?type=3&theater

 

Elena

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9002668x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie