Založ si blog

Augiáš 11 . – Prípad, ktorý rozhorčil stovky ľudí. . .

Dokedy sa budeme bezmocne prizerať tomu, ako kadejaké indivíduá brutálne vystrájajú? Ako týrajú zvieratá, či ubližujú deťom?

Otriasajúci príbeh beží v tejto chvíli sociálnymi sieťami – prečítajte si ten príspevok doslovne, lebo nedokážem nájsť slová, ktorými by som ho napísala ja…

Včera boli obyvatelia na ulici Stredné Hony v Lehote pri Nitre svedkami otrasnej udalosti. Na uličke sa objavila border kolia , zrejme niekomu zabehla. Psík bol nekonfliktný, dokonca sa nechal hladiť a na facebooku bol oznam, kde sa psík nachádza. Včera podvečer, okolo 20,30, zabehol do dvora domu č. 292. Majiteľ domu sa volá B. a pracuje vo firme V. Netvor B. psíka zahnal do kúta prednej záhradky a surovo ho dobil ťažkými kovovými hrabľami k smrti. Plač nešťastného zvieraťa bolo počuť desiatky metrov… Podľa očitých svedkov ho nepríčetne mlátil, vybil mu oko, vymlátil zuby, rozbil hlavu a prerazil chrbticu … Keď ho pani suseda prosila, aby prestal, že psíka zoberie do útulku , vulgárne jej vynadal a povedal, že zaje..e tými hrabľami aj ju. Od tej udalosti psíka nikto nevidel, viacerí susedia ho boli hľadať, či sa náhodou niekam neodplazil, ale bez úspechu. Vec je nahlásená na polícii, všetci veríme, že vinník bude potrestaný, ale psíkovi to už život nevráti.

 
Pán Horka na fb uvádza plné meno páchateľa aj jeho pracovisko, vzhľadom na pochybnosti (viď diskusia) som upravila len na iniciálky.

No čo už na toto dodať?

Opakovane si kladiem otázku, kto nám tu vychováva kadejaké šlápoty, vrahov a primitívov ubližujúcich zvieratám? Čo za zrúdy to žijú medzi nami? V posledných dvoch dňoch dve zavraždené deti. A ani nerátam koľko vyhodených či brutálne utýraných zvierat v posledných dvoch týždňoch. Na sociálnych sieťach beží dokonca petícia, aby v osadách nemohli ich obyvatelia chovať psy a mačky, lebo zvieratá sú tam kruto týrané a zabíjané v mnohých prípadoch. Aké sociálne vzory to potom majú tie deti, čo tam vyrastajú? Páchateľov takýchto skutkov treba tvrdo trestať, nekompromisne.

Agresia, ktorú popisuje príspevok na fb, je závažná. Neviem koľko rokov má páchateľ, ktorého popisuje príspevok z fb, no akosi neverím, že ten človek nemá nijaké výčiny doteraz už za sebou, ak takto brutálne utýral zviera. A desím sa predstavy, že by nebodaj mal deti – ako sa asi k nim správa? Nielen potrestať páchateľa nepodmienečným trestom treba, ale mala by takú rodinu monitorovať potom po jeho prepustení dlhodobo sociálka.

Zakaždým, keď čítam popis brutality v konaní voči zvieratám alebo deťom, hovorím si v duchu, že toľko dobrých a láskavých ľudí zomiera –  a že Boh by mal spraviť úplne iný poradovník.

 A budem tvrdá – ako zamestnávateľ by som zvážila, či budem zamestnávať takého človeka. Lebo na základe popisovaného prípadu zjavne nemá svoju agresiu pod kontrolou. 

 

Elena  31.5.2020

 

K diskusii: nuž uvidíme, ľudí ten príbeh vzal hodne, má vyše 1600 zdieľaní doteraz a viac ako 1000 komentov len pod príspevkom na fb toho pána. Lebo je to skutočne brutálny popis. Fotku som tam skutočne našla, ale mala by sa k tomu vyjadriť polícia jasne, či je to ten istý pes a či je živý a zdravý – lebo pán píše pod vlastným meno a uvádza viacero svedkov, aj vyhrážky jednej svedkyni priamo, dokonca je vraj ním aj podané TO vo veci.

Každopádne som oslovila TV, aby priniesli reportáž, aj so stanoviskom polície, tak sa dozvieme celú pravdu.

 

 

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8936433x
Priemerná čítanosť článkov: 3146x

Kategórie