Založ si blog

Dúhovanie 9. – Naše súkromné zatmenie slnka. . .

Niekedy kráčame a nevieme kam.

Naozaj len niekedy? Alebo je to naša iluzívnosť, že inokedy vieme, kam vedú naše kroky? Pouvažujem o tom v tejto chvíli.

 

Sú v živote situácie, kedy si dávame otázku, kam naša cesta vedie…

Ťažké časy ich voláme. Lebo v tých radostných a dobrých chvíľach kráčame s dôverou bez otázok. Ale v tých „nieponašom“ časoch – tam náhle nedôverčivo presvecujeme temné kúty baterkou pri každom kroku. Potrebujeme nájsť nádej, rozsvietiť jej svetlo v  sebe v takej dobe zatmenia nášho slnka.

 

V Poprade som dnes bola…

Hej, vo mne je teraz pozhasínané. Môj syn bude mať v júli narodeniny – 21 rokov. Moc mi chýba. Chcela som do lesa dnes vyraziť. I v daždi. Zámer sveta vie, kedy treba namiesto tlačenia pohodiť medový motúzik. A tak vo štvrtok na jedno hodne zvláštne miesto pocestujem. v stredu zájdem ešte pozrieť mamu a dnes som bola  v Poprade.

Sedela som chvíľu v popradskom parku. Viaže ma s tým mestom i miestom toľko spomienok. Vrany krúžili a krákali, po tvári mi tiekli slzy a prenikal mnou pocit, že po smrti sa chcem vrátiť ako vrana. Alebo krkavec, krúžiť kdesi vysoko. Ešte i teraz mi v ušiach rezonuje to ich krákanie, akoby privolávalo spomienky odkiaľsi zdiaľky.  Sedela som tam a v jednej chvíli sa mi vynoril vnútorný hlas -„no tak, neplač, všetko stratené sa ti vráti v inej podobe“.  Neskutočne ma to vystrašilo – mala som pocit, že ten hlas rozumie mojim pocitom a cíti moju bolesť, podarilo sa mu preniknúť cez moje múry – okamžite ma to prebralo z dúm, rýchlo som z parku ušla.

 

Sú veci, ktoré si nás privolajú…

Dumala som o tom hlase v buse cestou do Revúcej (dovolenka – nedovolenka, musela som nejaké veci v práci riešiť). Zámer sveta sa ma snažil upokojiť – dokonca sa mi ozval kolega – šaman, že ako sa mám, moc láskavý človek, s milou ponukou. Potom mi Zámer sveta hodil čriepok poznania v podobe príbehu – toto bol už jeho známy hlas „sú veci, ktoré si nás privolajú“.

A moc krásny príbeh to bol, tak som prehodila myšlienky k nemu – rybár cestou cez potok zakopol o kameň – ibaže ten kameň akosi zvláštny. Vysvitlo, že to bola 700-ročná socha. Ležala v potoku celé stáročia, a v jednej chvíli si privolala rybára, ktorý sa o ňu potkol

https://www.dobrenoviny.sk/c/185584/rybar-sa-potkol-o-kamen-ukazalo-sa-ze-ide-o-700-rocnu-nabozensku-ikonu?fbclid=IwAR3zWo2RP13uvGbTjoUZ3F306FXfSgX4j0UF4pZmQhc3ABZTMkcJNeSi9vs

 

 

 

Náboženská ikona.Náboženská ikona. Foto: Facebook/Asociación para a defensa do Patrimonio Cultural Galego

 

No a ten príbeh vo mne takú malú iskričku nádeje rozsvietil. Lebo mi pripomenul, že Zámer sveta chce naše dobro, nech privoláva čokoľvek ťažké – tomu naozaj verím, tak som sa upokojila.

Je to zvláštne, ako si nás niektoré veci privolajú.

 

Niekedy hľadáme svetielko nádeje…

To, čo nás v takých chvíľach sprevádza a svieti na cestu je láska. Najviac jej je, čistej a úprimnej, v uspávankach – a tak dnes večer pre vás jedna nežná a krehká.

https://www.youtube.com/watch?v=3WYRU4bw-ro

 

 

Elena  22.6.2020

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9302080x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív