Založ si blog

HAF 5. – Policajti zasahovali v uliciach Bratislavy. . .

Kritiku a posmešky na policajtov, ktorí sa zúčastnili zásahu, podaktorí diskutéri hádzali pod článkom o tom bratislavskom prípade.

Ja žasnem nad mierou hlúposti slovenského národa. Tak už je asi jasné, o čom idem hovoriť.

 

Samí experti…

Ono sa to pekne vypisuje o zásahu v situácii, kedy sedíme doma v kresle a pijeme čaj. A pozeráme, ako to tam všetko tí policajti zorali

  • ako ich bolo veľa (to keby dotyčný diskutér nabehol, isto by to zvládol sám),
  • ako do neho jeden policajt kopol, vraj teda – v takej situácii nervy pracujú, veliteľ to ale ustrážil a napomenul ho, nebagatelizujem násilie, no zaujímalo by ma ako by páchateľa pacifikoval samotný diskutér – recitoval by mu Marínu, alebo by samu prihováral láskavo a empaticky?,
  •  ako zákrok trval dlho, a ako policajti mali inak spraviť to, a hento, a tamto – no ved vravím, škoda je podaktorých diskutérov tu na Slovensku, Chucka Norrisa by mohli zastupovať.

Páchateľ pokrikoval kadečo. Je otázne, či bol duševne v poriadku. Po pozretí toho výstupu si iste kládli mnohí otázku, či mohol mať v sebe aj nejakú drogu alebo alkohol, lieky.

Skutočne by ma zaujímalo, kto z diskutérov má aspoň teoretické vedomosti, nehovoriac o praktickom zážitku z takého zásahu. Kto z nich si vôbec uvedomuje, že situačne môže skratovo zareagovať aj normálny človek. Nehovoriac o psychopatickom či psychotickom páchateľovi.

Psychotika strieľať nemôžeme, ten je duševne chorý a koná pod vplyvom chorobného procesu, ale zastrelenie psychopata by som polícii ja osobne rozhodne nevyčítala. Je to človek reakciami nepredvídateľný, a koná vedome, plánovite, reaguje bez súcitu. Je naozaj hrozbou.

 

Uvedomujem si, ako človeka poznačí, keď sa musí vystavovať takým situáciám ohrozenia.

Aj keď je trénovaný, nikdy to nie je zvládnuté „ľavou zadnou“, vždy tam musí byť postreh, pohotovosť, ostražitosť, vypätá pozornosť. A to nielen priamo pri aktívnom zásahu je psychicky náročné, ale napätie vplýva podobne aj na vyšetrovanie dôsledkov činu – niekedy sú obete páchateľom zohavené, na miesto činu idú policajti vo dne či v noci.

Veru to nie je ľahká práca.

Rozhodne je ľahšie hodnotiť policajné zásahy z kresla doma pri čaji, káve, či pri dajakom poháriku.

 

 

Elena  10.7.2020

 

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9302461x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív