Založ si blog

HAF 5. – Policajti zasahovali v uliciach Bratislavy. . .

Kritiku a posmešky na policajtov, ktorí sa zúčastnili zásahu, podaktorí diskutéri hádzali pod článkom o tom bratislavskom prípade.

Ja žasnem nad mierou hlúposti slovenského národa. Tak už je asi jasné, o čom idem hovoriť.

 

Samí experti…

Ono sa to pekne vypisuje o zásahu v situácii, kedy sedíme doma v kresle a pijeme čaj. A pozeráme, ako to tam všetko tí policajti zorali

  • ako ich bolo veľa (to keby dotyčný diskutér nabehol, isto by to zvládol sám),
  • ako do neho jeden policajt kopol, vraj teda – v takej situácii nervy pracujú, veliteľ to ale ustrážil a napomenul ho, nebagatelizujem násilie, no zaujímalo by ma ako by páchateľa pacifikoval samotný diskutér – recitoval by mu Marínu, alebo by samu prihováral láskavo a empaticky?,
  •  ako zákrok trval dlho, a ako policajti mali inak spraviť to, a hento, a tamto – no ved vravím, škoda je podaktorých diskutérov tu na Slovensku, Chucka Norrisa by mohli zastupovať.

Páchateľ pokrikoval kadečo. Je otázne, či bol duševne v poriadku. Po pozretí toho výstupu si iste kládli mnohí otázku, či mohol mať v sebe aj nejakú drogu alebo alkohol, lieky.

Skutočne by ma zaujímalo, kto z diskutérov má aspoň teoretické vedomosti, nehovoriac o praktickom zážitku z takého zásahu. Kto z nich si vôbec uvedomuje, že situačne môže skratovo zareagovať aj normálny človek. Nehovoriac o psychopatickom či psychotickom páchateľovi.

Psychotika strieľať nemôžeme, ten je duševne chorý a koná pod vplyvom chorobného procesu, ale zastrelenie psychopata by som polícii ja osobne rozhodne nevyčítala. Je to človek reakciami nepredvídateľný, a koná vedome, plánovite, reaguje bez súcitu. Je naozaj hrozbou.

 

Uvedomujem si, ako človeka poznačí, keď sa musí vystavovať takým situáciám ohrozenia.

Aj keď je trénovaný, nikdy to nie je zvládnuté „ľavou zadnou“, vždy tam musí byť postreh, pohotovosť, ostražitosť, vypätá pozornosť. A to nielen priamo pri aktívnom zásahu je psychicky náročné, ale napätie vplýva podobne aj na vyšetrovanie dôsledkov činu – niekedy sú obete páchateľom zohavené, na miesto činu idú policajti vo dne či v noci.

Veru to nie je ľahká práca.

Rozhodne je ľahšie hodnotiť policajné zásahy z kresla doma pri čaji, káve, či pri dajakom poháriku.

 

 

Elena  10.7.2020

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9007430x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie