Založ si blog

Žaba 10. – Taký príbeh nevymyslíš. . .

Ak som v blogu o hromadnej sťažnosti nás matiek Otvoreného listu premiérovi spomenula, že sme na ceste za spravodlivosťou pre naše mŕtve deti zažili kadečo, tak je to skutočne kadečo.
Dnes vám poviem, čo v súčasnosti zažíva jedna z nás – Andrejka.
Adikin príbeh…
Andrejke zomrela jediná dcéra – Timejka. Po jej smrti musela zápasiť nielen s bolesťou zo smrti jediného dieťaťa, ale i so skutočnosťou, že trestné oznámenie bolo doriešené ako neopodstatnené.
Ibaže Andrejka zistila, že správy v záznamoch poskytnutých vyšetrovateľovi nezodpovedajú tým správam, ktoré si ako kópie ukladala dcéra doma. Podala podnet vo veci falšovania zdravotnej dokumentácie – a predstavte si, dozvedela sa v odpovedi  vyšetrovateľa o zastavení trestného stíhania, že falšovať zdravotnú dokumentáciu u nás nie je trestný čin. 
Áno, podarilo sa nám v rámci skupiny mám Otvoreného listu premiérovi SR vďaka ústretovosti bývalého ministra spravodlivosti Gála situáciu zmeniť – v súčasnosti je už falšovanie zdravotnej dokumentácie aj u nás trestným činom.
Príbeh Andrejkinho boja však neskončil.
V súčasnosti prebieha občiansko-právne súdne konanie s lekárom, ktorý bol vo veci  pochybenia pri diagnostikovaní, tuším je to § 139.
A k tomu momentálne musí Andrejka s manželom čeliť skutočne nenormálnej situácii…
Neznáma osoba dala vyrobiť plagáty, ktoré obsahujú články z médií, týkajúce sa smrti Andrejkinej dcéry, a náhrobný kameň, fotografiu jej mŕtvej dcéry Timejky, oboch rodičov a aj lekára, s ktorým je vedený súdny spor.
A tie plagáty táto zatiaľ neznáma osoba povylepovala v Štúrove aj v Nových Zámkoch na autobusových zastávkach, na výklady obchodov, dokonca aj ľuďom do poštových schránok.
Tiež si kladiete otázku ako ja, či toto dokáže spraviť človek so zdravým rozumom?
Andrejka a Tibor podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa vo veci.  Policajti čin riešia podľa § 374 ods. 1.
A ja im veľmi prajem, aby sa podarilo vypátrať toho, kto sa takýmto primitívnym a trápnym spôsobom snaží tejto osudom kruto skúšanej rodine ešte viac ublížiť. Verím, že podľa záznamov kamier v meste ho vypátrajú.
Lebo snahou páchateľa – zatiaľ žiaľ neznámeho – je zrejme privodiť trestné stíhanie rodiny zo strany zatiaľ ešte právoplatne neodsúdeného lekára, s ktorým je vedený súdny spor. Inak si ťažko vysvetliť pohnútky neznámeho páchateľa.
Dokážete si vôbec predstaviť, že by nejaký lekár zavinil smrť vášho dieťaťa?
Prežiť smrť vlastného dieťaťa je neskutočná bolesť. Je o to ťažšie sa s tým vyrovnať, ak mohlo žiť – a zomrelo len v dôsledku profesijnej chyby, nedbalosti, ľahostajnosti niekoho iného.
Riešiť takúto situáciu, ak ku smrti dieťaťa dôjde v slovenskom zdravotníctve, je príbeh na dlhé roky. Vyšetrovanie sa vlečie, súdne konanie sa vlečie – a a vy žijete s ustavičnou bolesťou, akoby vám ktosi neustále špáral v rane, nemôže sa hojiť.
Tento štát nás nekonečne sa vlečúcim spôsobom riešenia vinníkov smrti našich detí udržuje v chronifikovanej traume. A postupmi podaktorých svojich inštitúcií nás ešte aj retraumatizuje, prehlbuje naše utrpenie.
Je to zúfalstvo, bolesť, vyčerpanie až na dno síl a únava bez konca. Je to chvíľami pocit, akoby sme sa z tohto všetkého mali zobudiť, pretože je to iba zlý sen. Je to občas intenzívna túžba zomrieť, ĺebo žiť takýmto spôsobom tak veľmi bolí…
A v tejto situácii ktosi dokáže rodine Timejky ešte takto zákerne ublížiť???
Elena 3.9.2020
P. S.: Takže výzva – ak ste zo Štúrova alebo z Nových Zámkov a videli ste osobu, ktorá tie plagáty šírila, prosím, ozvite sa na fb stránku Obete zdravotníctva. Ľudia ktorí nemlčia. Ďakujem.

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

05.04.2024

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu. Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku. A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,848
Celková čítanosť: 8971631x
Priemerná čítanosť článkov: 3150x

Kategórie