Založ si blog

Tornádo 2. – Áno, áno, vybehnite na verejný protest. . .

Fico verejný protest organizuje. Panebože, to je morálny vzor – ja by som s ním ani ku košom smeti nešla vysypať, nie to ešte na nejaký protest. Antikoronistov povedie, ach – nebudem to radšej ďalej komentovať.

Smutné je, že vďaka týmto „hrdinom našich čias“ sa skutočne dostávame do čoraz väčších problémov s koronou.

Lebo jednak bagatelizujú koronu, jednak preceňujú našu pripravenosť na ňu.

Prelomových okamihov môže byť v tejto situácii zopár.

 

Prelomový okamih

nie je nejaký počet chorých či karantenizovaných, pri ktorom dochádza ku tomuto prelomu, hoci nastáva pri istom nadlimitnom počte

  • u zdravotníkov sa hovorí o 25% chorých zdravotníkov, kedy už nedokážu zaistiť potrebnú zdravotnú starostlivosť,
  • u pacientov je tiež nadlimitný počet jasný, kedy už nedokáže zdravotníctvo zvládať ich liečbu kapacitne v zdravotníckych zariadeniach ani v provizóriu na chodbách a nastane presun do telocviční a penziónov,
  • u ostatných nevyhnutných oblastí chodu spoločnosti je tiež pri určitom výpadku pracujúcich, pri ktorom už chod tej oblasti nepokryjú vlastnými silami.

Potom dôjde ku nutnosti ich niekým nahradiť, aby chod spoločnosti pokračoval.

 

Prelomový okamih

nastane, keď ľuďom dôjde, že pocit bezpečia v prípade ochorenia na koronu, lebo máme prístroje a aj nemocnice sa reprofilizujú, je len veľkou ilúziou. Je síce pravda, že nejaké prístroje nakúpené máme, ale ako je to s nimi naozaj, prezrádza pútavý článok na linku

https://www.hlavnydennik.sk/2020/10/14/neuveritelne-nove-pristroje-v-ruzomberskej-nemocnici-dali-na-oddelenie-kde-nemaju-ani-napojeny-rozvod-kyslika/

Takže nenapojené, a navyše aj keby sme nakúpili raz toľko prístrojov ako máme a vybudovali rozvody kyslíka,  nie je zaškolený personál v nemocniciach.

Navyše viaceré nemocnice sú už covidplné – týchto pacientov prevážajú inam alebo ukladajú aj na neinfekčné lôžka, tým podľa mňa rastie riziko prenosu nákazy i na ostatných pacientov. Určite budete nadšení, ak v dôsledku toho skončí trebárs vaša matka či otec s teplotami kdesi na provizórnom lôžku v telocvični miestnej školy.

 

Prelomový okamih

je podľa mňa situácia, kedy sa občania budú musieť začať zapájať do povinných prác. Lebo som si istá, že hrdinsky nevyskočia všetci antikoronisti, že dobrovoľne pôjdu. Nie, kdeže, budú radšej doma sedieť a na fb sprostosti vypisovať, však nech sa o to Matovič postará. Odmietam na povinné práce ísť –  nebudem zasa raz solidárne robiť čosi pre nezodpovedných a za nezodpovedných, ktorí neberú ohľad na ostatných. Zostaňme bez fungovania základných oblastí pár dní, nech vidia „experti na všetko“, k čomu nás dostali.

Filozofia „však umrie najviac pár desiatok či pár stoviek ľudí“ sa mi hnusí a rovnako i tí, ktorí ju prezentujú. Keby v tom počte boli ich rodičia, partneri či deti, ktorí by bolestne zomierali, asi by hovorili inak. Nad cudzími životmi a utrpením, ktorému ich vystavili svojou sebeckou nezodpovednosťou, mávnu ľahostajne rukou.

Nemám najmenšiu chuť byť s týmito ľuďmi solidárna v čomkoľvek.  Ani chuť rozoberať zdĺhavo, v čom všetkom je táto spoločnosť postavená na solidarite, je toho veľa – a mnohí si ani neuvedomujú, že akými spôsobmi „berú“.

A tak, keď dôjde na povinné práce, nech sa páči – všetci tí, ktorí ste tu šírili a šírite bezohľadne koronu – máte možnosť sa realizovať.  My zbabelí a naivne hlúpi, lebo sa obávame nákazy, budeme doma. Vy, hrdinovia, ktorých nikto koronou nenastraší, bežte vykladať po nociach tovar do obchodov a cez deň zaisťovať predaj, robiť pomocný personál ku ošetrovaniu chorých, či starať sa o dopravu. 

Chcete „normálne žiť“ – to by sme chceli všetci, lenže práve pre vašu nezodpovednosť a bezohľadnosť sme v situácii, že máme rúška, obmedzenia v obchodoch a problémy narastajú…

Áno, áno, vybehnite s Ficom na verejný protest, to je ten pravý slovenský Jánošík, ktorý má národ viesť…

 

 

Elena   15.10.2020

 

K diskusii – liečiteľ duší – nie, ľudia neprotestujú proti nedostatočným opatreniam, to by som sa pridala. Lebo systémové opatrenia nie sú – nemožno za ne pokladať posedene partie, vydávajúcej sa za krízový štáb. Systémové opatrenia mali pretrvať – uzavretie hraníc, štátna karanténa, testovanie prichádzajúcich, pravidelné pretestovávanie pendlerov a druhá vlna mohla byť v inom rozmere.

Ale idú protestovať proti ochranným obmedzeniam, ktoré by mali aspoň čiastočne zvrátiť tento stav. Pokladám za zvrhlú filozofiu prezentovanú podaktorými, že ľudia umierajú na kadečo, tak čo by nie i na koronu.

A že pochybujem o tom, či by práve Fico mal viesť národ v čomkoľvek – mne pamäť slúži, takže áno, to skutočne pochybujem.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000482x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie