Založ si blog

Poriadne nahlas 4. – Výnimoční, stačilo. . .

Zaujímavú správu dávam do pozornosti

Minister zdravotníctva SR Krajči aktuálne informoval aj o nutnosti pravidelného testovania Slovákov a nielen v rámci regiónov. Rovnako podľa neho budú Slováci nútení strpieť mimoriadne opatrenia ešte poriadne dlho

https://aktualizovane.sk/horuca-sprava-krajci-informoval-o-dlhodobom-trvani-lockdownu-a-nutnosti-casteho-testovania/?fbclid=IwAR0kKx2TnqVHUF3hcl9w-8zyHoGHKmbBd-d2apHeo8uh5KpLjzFb34bHgvE

Je nehorázne, že ktosi zatiaľ neidentifikovaný nám tu svojimi nápadmi, o ktorých odbornosti silne pochybujem a vznášam voči nim verejne výhradu, ohrozil verejné zdravie a spôsobil škodu veľkého rozsahu bez toho, aby za to niesol trestnoprávnu zodpovednosť.

 

Pripomeňme si …

Už vieme, že vekslovanie sa na výnimky bolo do konca októbra minulého roku bez platnej vyhlášky.

Už vieme, že výnimky neslúžia na to, aby ľudia cestovali, ale vďaka nim sa nám hŕby ľudí prevláčajú na Slovensko bez testov a karantén. Hoci situácia je v súčasnosti u nás zúfalá, a my všetci musíme znášať nepríjemné obmedzenia. Aj napriek tomu tu máme skupinu „Výnimočných“, ktorí sú zvýšeným rizikom len preto, lebo im je to pohodlné takto – a naše životy a zdravie a všetky dopady na nás spojené s koronou sú im ľahostajné.

Už vieme, že zákon 355/2007 Z. z. v ods. 2 vymedzuje ohrozenia zdravia II. stupňa, pritom UVZ SR nariaďuje aj potrebné opatrenia. Aj povoľovanie a rušenie výnimiek podľa § 5 písm. m) zákona 355/2007 Z. z. spadá do kompetencie hlavného hygienika. Nemusí teda čakať na žiadnu seansu Ústredného krízového štábu, ale mal by konať bezodkladne a jednoznačne.

 

Opatrenia pre nás čoraz viac pritvrdzujú,

no naši Výnimoční sa stále prevláčajú cez hranice bez testovania akoby nechumelilo. Veď azda by sme nechceli, aby sa museli pravidelne testovať a nebodaj podaktorí potom zostať v karanténe?

Nuž, ja by som presne to chcela.

 

Ako sa veci pohnú?

Kto za tie dopady a dôsledky bude niesť zodpovednosť? Zasa iba my občania tu žijúci a pracujúci na to doplatíme, namiesto tých, ktorí by ju mali niesť? Budú nás nútene testovať dookola, nútene očkovať a budeme nútene znášať všetky tie nepríjemnosti, len kvôli malej skupine nezodpovedných a sebeckých spoluobčanov?

Lebo aby bolo pohodlne pár tisíc jedincom, ktosi tu ohrozuje päť a pol milióna ostatných na zdraví, živote, aj existenčne.

Nevidím dôvod, aby v súčasnej situácii na Slovensko ktokoľvek prichádzal bez testovania.

Stačilo, „Výnimoční“.

 

Elena

 

K diskusii  54majko, presne na to poukazujem v týchto troch blogoch o téme, že tu máme Ligu výnimočných. Kým my sa tu máme povinne testovať, znášať všakovaké obmedzenia a ktovie či nie s povinným očkovaním vybehnú, tak ľudia prichádzajúci sem spoza hraníc spokojne bez testov idú.

Je to scestný prístup, táto filozofia výnimiek.

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986808x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie