Založ si blog

A veď hej. . . 4. – Aj nočné by mohli ťahať v justícii. . .

Poviem vám, vyšetrovatelia, prokurátori a sudcovia by mohli svoje stavy zdvojnásobiť, ak nie rovno strojnásobiť teraz. Lebo špinavostí a ľavôt sa valí kadejakých toľko, že i nočné môžu ťahať.

O tom v tejto chvíli pouvažujme spolu.

 

Nemyslím teraz tie kauzy, ktoré sa prevaľujú o ryžoviskách papalášov všetkého druhu. To sú podľa mňa len hry červení a čierni, a ukazujú akurát tak na ich kadejaké vzájomné prepojenia, takže o zhabaní celých majetkov a definitívnom porazení chobotnice nemôže byť ani reči.  Zaistenie milióna v hotovosti prezentujú ako úspech  – to azda nemôže byť ani pravda… To je i strata času riešiť.

Ja teraz radšej pouvažujem o tom, čo sa deje v hlbšej rovine spoločnosti. Tam je korona a jej dosah na naše životy. Takže teraz uhol pohľadu, aký sme ešte neriešili.

Budeme hovoriť o darebáčinách s ňou prepojených.

 

Ak si naivne myslíte, že najväčšou darebáčinou je vo vzťahu ku korone dovláčanie testov neznámou – vlastne už známou – firmičkou z Trnavy, tak podľa mňa nie. Mimochodom, neviem či ste postrehli, že stanovili limity na preplácanie PCR testov na maximálne dva razy mesačne a nahradili ich antigénmi, respektíve platením (táto informácia ma skutočne zaujala, to koľko krát mesačne platíme teraz niektorým PCR test?!!!)

https://www.ta3.com/clanok/1201866/na-preplacanie-pcr-testov-stanovili-limit-nahradou-ma-byt-antigen.html

Článok tiež uvádza ďalšiu zaujímavú informáciu, že

Pri príchode občana na Slovensko, po registrácii prostredníctvom e-hranice bude odporučené osobe zostať desať dní v karanténe. V prípade, že by takáto osoba chcela na piaty deň PCR test, musí si ho zaplatiť alebo ísť na antigénový test, dodalo MZ SR.

Pri príchode na Slovensko bude prichádzajúcim cez hranice ODPORÚČANÉ ostať v karanténe – a nám Matovič ZAKAZUJE ísť do práce netestovaným.

Vyplýva z toho, že ak chcete voľný pohyb, choďte za hranice a potom sa vráťte – ODPORÚČANIE karantény  nemá žiadnu právnu záväznosť.

Ale to ešte stále nie je najväčšia darebáčina.

Nuž, a k tomu predĺženiu uzávery – ak ste si niektorí mysleli že preháňam v mojom nedávnom blogu o korone, kde som uviedla že do konca školského roka vyučovanie v školách reálne nevidím, tak nepreháňam. Ide o zdravotné riziká pre deti, nemocnice by sme povalili raz-dva záľahou chorých. Nehovoriac o rizikách pre učiteľov, ktorých veľa je v rizikových skupinách vekom i zdravím. A ČT priniesla dokument o situácii v Peru, tam chorí sú vonku – u nás by to v tomto rozbehu zimy veru možné nebolo,

tak pre zvýšenie ohľaduplnosti by bolo prospešné vidieť to

https://www.facebook.com/CT24.cz/

 

O ďalšej darebáčine  hovorí článok analytika Juraja Mesika – ja osobne som mu aj poďakovala v diskusii pod ktorýmsi z článkov, že to pre nás všetkých robí, že otvorene hovorí o týchto veciach

Analytik Mesík: Ivermectin musí byť dostupný v každej lekárni za tri eurá, všetko nad je zlodejstvo!

A pán Mesik má pravdu, hovorí v článku

Na Slovensku bude vydávaný na lekársky predpis. Ako je to v iných krajinách? Je bežne dostupný bez lekárskeho predpisu?

V krajinách ako Francúzsko, Nemecko alebo Rakúsko je na predpis. V Egypte si ho každý občan môže kúpiť v lekárni a najväčšom štáte Indie, 200-miliónovom Uttarpradéši, ho zraniteľným ľuďom distribuujú zadarmo v balíčkoch aj s kľúčovými vitamínmi a antibiotikom. Tomu zodpovedajú aj výsledky pandémie: vo Francúzsku mali včera 1 150 mŕtvych na milión obyvateľov, v susednom Rakúsku  850, v bohatom Nemecku 670 mŕtvych na milión –  a naopak v chudobnej a preľudnenej Indii ich bolo 110, v Egypte 90 a v Bangladéši,  kde žije hlava na hlavu natlačených 165 miliónov ľudí, je obetí 50 na milión. Hlavný dôvod toho priepastného rozdielu je dostupnosť ivermectinu a zrejme aj hydroxychlorochínu.

Áno, ryžovačka na Ivermectine bude veľká darebáčina na Slovensku zrejme.  Ľutujme, že nežijeme v Indii – lebo to by ste namiesto blbých antigénových testov, ktoré  nútene absolvujeme dookola a ešte aj výskumnú štúdiu si na nás podaktorí robia drzo – v Indii by sme dostali potrebné vitamíny, antibiotiká a Ivermectin. 

Ani to však nie je najväčšia darebáčina.

 

Je toho už dosť v tejto chvíli – tak pokračovať budeme v budúcom blogu.

 

Elena

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000780x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie