Založ si blog

Bez 10. – Bez bodky. . .

Zvláštny, krutý experiment sa tu odohráva.

Som o tom čoraz viac presvedčená. Nemyslím si, že súčasťou „britskej štúdie“ (ktovie, kto stojí za ňou) na Slovákoch  je len skúšať antigénové testy na populácii a vzorky DNA zbierať. Myslím si, že i sledovanie rýchlosti premorovania populácie môže niekoho zaujímať. A aj zistenie odolnosti v prepojení na tie vzorky DNA možno niekoho zaujíma. Lebo ak existujú superodolní, ich orgány by pre boháčov boli na nezaplatenie.

A ľudské životy sú v takej hre len papieriky pokrčené a zahodené do koša, bezohľadne sa tu s nimi narába.

Naozaj uvažujem o zámere a úmysle, nie o fušerskom vedení boja proti pandémii.

 

Hráme vabank o čas…

Lebo opatrenia teraz možné, o krátky čas už budú neúčinné. Kopy privláčačov zo zahraničných dovoleniek s nákazou by vláda teraz mohla spacifikovať rýchlo a  a ľahko zavedením povinnej 14dňovej štátnej karantény nedovolenkového charakteru pre nich a zavedením povinnej samoplatby za liečbu nákazy seba i tých, ktorých nakazili.

Šlo by to spraviť zákonom –  doplniť zákon o zdravotnej starostlivosti v skrátenom legislatívnom konaní.

Vláda nekoná a vystavuje riziku životy miliónov občanov kvôli povyrazeniu si niekoľkých tisícov či desiatok tisícov občanov. Lebo po rozšírení africkej nákazy už nebude mať toto opatrenie zmysel.

 

Teraz sú vystavené zvýšenému riziku i deti.

Prudko rastie nákaza práve v skupine detí a mladých ľudí. A že odhliadnuc od rizika, že nakazia rodičov a starých rodičov, je tu i hrozba, že tie deti môžu zomierať alebo mať celoživotné následky. Upozorňujú na to aj dátoví analytici.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/580310-datovi-analytici-radia-nepustajte-deti-do-skol/

Z novoinfikovaných tvorí skupina od 0 do 20 rokov už niekoľko dní vyše dvadsať percent. „Je ich dvakrát viac ako pred mesiacom,“ upozorňujú analytici z iniciatívy Dáta bez pátosu. Otvorenie akejkoľvek školy pre kohokoľvek mimo detí rodičov z prvej línie podľa nich spôsobí zvýšenie mobility, zvýšenie možnosti šírenia vírusu medzi deťmi a následne na seniorov, nástup infikovaných seniorov do nemocnice a posilnenie výskytu nových mutácií.

„Zanzibaristi, seyšelisti, maledivisti a hurgádisti nám to sem donesú, lebo sa to zatiaľ podarilo vždy. Už UK B.1.1.7 mutácia (u nás prevažujúca) sa veľmi dobre šíri medzi mladými,“ pokračujú analytici.

Je mi ľúto tých rodičov, ktorí sa hrnuli s deťmi do škôl v čiernych okresoch. Dopadne to tak, že niektoré z detí prinesie nákazu a a ostanú doma všetci karantenizovaní. Efekt „hurá deti do školy“ sa zmení na „v žiadnom prípade moje dieťa do školy“ po hospitalizovaní pár detí v okresoch a nebodaj smrti nejakého dieťaťa. A viete, že som posledný človek, ktorý by niečo podobné akémukoľvek dieťaťu prial – preto na to poukazujem ešte raz teraz.

 

Lekári namiesto aby liečili, lobbujú za farmafirmy a vakcinovanie. Lebo Ivermectin  a Izoprinosin tu mal byť dostupný v liečbe, a štandardy liečby, leo pomáhajú prežiť

https://www.hlavnydennik.sk/2021/03/08/otcovi-s-covidom-nechcel-lekar-predpisat-isoprinosin-ani-ivermectin-donutila-som-ho-a-prezil/

Ktosi si chce nabaliť vrecká. Až tak, že umlčuje pravdu

https://www.hlavnespravy.sk/bojkot-ivermektinu-sluzba-youtube-zmazala-rozhovor-politologa-baraneka-s-emeritnym-prednostom-kliniky-anesteziologie-vusch-doc-torokom-o-liecbe-covidu-19/2461328

Chcem vedieť, koľko stojí jedna vakcína  – nielen Sputnik, toho cenu nám premiér prezradil, je to 19,90  eura vraj – ale koľko stoja tie ostatné u nás nakúpené vakcíny. Žeby bezmála trojnásobne viac ako Sputnik?

Treba si skrátka napchať vrecká, tak ako pri Remdesivire?

A ktosi nám tu vymýva mozgy

https://www.hlavnespravy.sk/zaockovani-ludia-sa-podla-americkeho-cdc-mozu-stretavat-bez-rusok/2462322

Lebo i zaočkovaní sa môžu opätovne nakaziť, tou istou i inými mutáciami. Tak akéže premávanie sa s očkovacím pasom? Vypovedal by presne toľko ako antigénový test, t. j. nič.

 

Pravdu o tom, čo sa deje na Slovensku,

si prečítate, ak zalovíte v médiách v zahraničí

https://www.reflex.cz/clanek/fotogalerie/105726/romska-ghetta-na-slovensku-v-case-koronaviru-vojenske-uzavery-stovky-nakazenych-drevo-na-topeni-zdarma.html

Pred časom som v blogu poukázala na zúfalú situáciu, ktorá bola v Jelšave, kde nám niektorí nezodpovední spoluobčania nákazu doširoka rozvláčali. Výsledkom je čierny okres už dlhý čas, kopia sa chorí a mŕtvi. No kde je vyvodenie zodpovednosti voči tým, ktorí nákazu dovláčajú a rozvláčajú? Nech medializuje polícia, koľkí dostali pokuty za šírenie nákazy, koľkých začali v súvislosti s tým trestne stíhať.

 

Súcitím s tými, ktorí prichádzajú o to, čo v podnikaní roky budovali.

Prichádzajú o prácu, o živobytie. Kladiem s nimi otázku, že dokedy to bude takto – a rozumiem ich netrpezlivosti, aby sa už začalo konečne čosi zlepšovať.

Isteže, trpezlivosť prechádza i mňa. Štyri mesiace bez kuchynskej linky, presnejšie s novou linkou nedoskladanou a dokončiť veci v byte. Bez možnosti ísť pozrieť mamu. Bez možnosti ísť na Maginhrad – a to už ani nehovorím o ceste do Červenice.

To všetko len preto, že vláda nebola schopná urobiť dôsledné ochranné opatrenia  oči nezodpovedným sebcov. Tých tu máme očividne viac ako dosť.  8kazu tu navláčali dovolenkári, ľudia pracujúci v zahraničí, aj zahraniční robotníci u nás.  Dokedy budeme my ostatní na nich doplácať?

Deti bez škôl, starí ľudia bez kontaktov, mnohí mŕtvi či s následkami na zdraví z covidu,  či i z nekonečného nosenia rúšok v práci. Je toho veľa.

 

Čo vieme o tej 23-ročnej dovolenkárke z banskobystrického okresu, ktorá prišla nakazená zo Zanzibaru?

Túto otázku nahodilo ktorési z médií.

Lepšie, že nič, poviem rovno.

A cestovky pekne lakujú počty chorých, ktorí prišli z dovoleniek – údajne 35 – a kde sú napríklad tí Zanzibarskí z Revúcej BTW?

https://www.aktuality.sk/clanok/871433/koronavirus-zverejnili-pocty-infikovanych-slovakov-z-dovoleniek/

Ale toto je pravda

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/epidemiologicka-pomenovala-velky-problem-slovenska-virus-nam-nosia-dovolenkari-exotiky

Za druhý problém označila cestovanie. Informoval o tom portál Hospodárske noviny.  Uzavretie hraníc a uzemnenie lietadiel odporúčali odborníci už dávno. Zatiaľ sa tak však nestalo, čo je podľa Hudečkovej osudová chyba. „Ja sa pýtam, prečo ľudia chodia na dovolenky. Zanzibar, Kongo, Egypt. Plné lietadlá, charterové lety,“ uviedla s tým, že zaznamenali aj prípad, kedy bolo zo sto pasažierov 50 infikovaných koronavírusom. Ľudia by si podľa nej mohli takéto cesty teraz odpustiť.

 

Uvažujem o tom, či skutočne nemajú zábrany tí dovolenkári nákazou nás všetkých ohrozujúci pozerať do očí ostatným, žiť tu a tváriť sa akoby sa nechumelilo, keď všetci musíme znášať obmedzenia nimi zavinené? Lebo tu nejde o náhodné nešťastie, za ktoré nemožno nikoho viniť – jednoducho sa to stalo, a súcitíme s tým, komu sa to stalo – toto ich konanie možno označiť ako nezodpovedné konanie, pri ktorom si mali byť vedomí rizika. A doplácame naň všetci, dlhodobo – a mnohí naozaj závažným spôsobom.

 

Opatrenia, ktoré polícia vykonáva, by boli smiešne, keby neboli smutné

https://magazin1.sk/policia-kontrolovala-aj-bezdomovcov-aby-po-osmej-nevychadzali-z-domu/?fbclid=IwAR0wRZoCXu4yrX5cE3-DE4s19iZyaFiPOwlmetjZkbA0L9TT9a6DYgve2iw

Kde je testovanie všetkých prichádzajúcich na hraniciach a povinné štátne karantény nerekreačného štýlu?

Kde sú liečebné tábory pre nezodpovedných, ktorí sa s nákazou vyberú špacírovať ulicami? Niektoré krajiny ich majú zavedené.

Kde je ohľad na tých občanov, ktorí tu žijú a sú nútení kvôli nezodpovedným znášať obmedzenia?

Lebo keby tu účinné opatrenia boli, nemuseli by sme všetci behať v rúškach, mať zavreté obchody a znášať tie všemožné ťažkosti. 

 

A kde sú skutočne efektívne ochranné opatrenia?

Kde sú detektory teploty na vstupoch do verejných budov  a obchodov a dezinfekčné brány? Veď ich možno využiť trvale, aj u ľudí s chrípkou a teplotou v budúcnosti, lebo takí ľudia nemajú čo robiť v obchode.

Kde je dezinfikovanie ulíc a verejných priestorov ako zastávky? Veď to je jedno zo základných opatrení, ktoré sú potrebné.

Kde sú balíčky s liekmi a vitamínmi pre každého občana?

Na čo sa to tu hráme?

Lebo vláda účinne nekoná.

Lebo kroky, ktoré sa tu robia, nie sú dobrými a účinnými krokmi.

 

A tak sa niet čo čudovať, že situácia je zatiaľ stále bez bodky – s neustále pribúdajúcim počtom mŕtvych, čoraz viac zaťažujúca ľudí, ktorí len znášajú dôsledky bezohľadnosti podaktorých…

 

 

Elena

 

P. S.:

Ach, áno – a čerstvá správa

https://www.topky.sk/cl/10/2074151/KORONAVIRUS-Na-Slovensku-zomrel-prvy-pacient-s-juhoafrickou-mutaciou–Desive-slova-virologa

Dokedy sa vláda bude tváriť, že je v poriadku, aby nám tu kadejakí nezodpovední sebci navláčali zo zahraničia nákazu?

 

Podľa TV JOJ sme ale novú mutáciu koronavírusu pôvodom z Južnej Afriky mali na Slovensku už minimálne tri týždne, lebo sa odhalila vo vzorke od pacienta, ktorý zomrel 19. februára.

Zo 100 vzoriek sa však nepodarilo sekvenovať všetky, podotkol pre televíziu virológ Boris Klempa. „Reálne je to možno len z 50 %,“ uviedol. Väčšina vzoriek pochádzala od ľudí s cestovateľskou anamnézou, no boli medzi nimi aj pozitívni bez nej.

Juhoafrickej mutácií podľahol muž z Oravy

Podľa riaditeľa nemocnice v Trstenej Mariána Tholta, na ktorého sa televízia odvoláva, bol priebeh mužovho ochorenia oveľa komplikovanejší. Šlo o muža v starších rokoch, ktorý necestoval mimo SR a neprišiel ani do kontaktu s infikovanou osobou. Jeho stav bol natoľko vážny, že skončil v nemocnici, kde po troch dňoch ochoreniu podľahol. Ako tvrdí Tholt, nikto z jeho okolia nebol dohľadaný s juhoafrickou mutáciou. „Naznačuje to už sekundárne šírenie,“ myslí si Klempa.

 

Doplnenie: vo večerných správach zaznela informácia, že VŚETKY VZORKY africkej mutácie patrili DOVOLENKÁROM.

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003097x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie