Založ si blog

Bez 11. – Ak vám chlap povie, že. . .

Ach, ženy, ak vám chlap povie, že i vo filme vystupoval – dajte si pozor, aby to nebol film „V sieti“.

 

Hm, po dlhej dobe som dnešný večer pri televízii s dcérou strávila. A potom som sedela a hľadala v sebe slová, aby som ten ťaživý pocit dala preč.

Film „V sieti“ a jeho nelichotivá bilancia – jeden, jediný normálny chlap z 2 500 korešpondujúcich, s ktorými si tie „akože 12-ročné dievčatá“ písali. Ostatní ich vulgárne obťažovali. Davy úchylných, patologických a kadejako pokrivených.

Iste, to bola vzorka tých sociálno-sieťových. A sú aj takí, ktorí na sociálnych sieťach nie sú, našťastie. No i tak je to smutná výpoveď o našej spoločnosti, jej morálnych hodnotách. I o neschopnosti či neochote mnohých niesť zodpovednosť za svoje vlastné správanie – veď to je predsa normálne sa takto správať, nie?

Málo zrkadlíme, že sú veci, ktoré nie sú normálne a ani prípustné. Pletieme si láskavé správanie, ktorým prijímame ľudské chyby svoje aj iných s bezzábranovosťou a amorálnosťou, ktorej nečelíme. Kedysi boli klietky hanby a všeobecné odsúdenie určitého správania. Dnes tie mantinely nie sú pevné a jasné, a tak sa podaktorí posúvajú ďaleko, ďaleko za ne. A keď posúvačov pribúda, posúvajú sa i naše hranice normality – veď keď to robia toľkí, tak je to normálne, nie?

 

Elena

 

 

K diskusii:  lavida, nič v zlom, ale si si istá, že Tvoje hodnoty nie sú posunuté tak ako to píšem v blogu?

Lebo podľa mňa normálne a morálne nie je a nikdy nebude, aby ten kto má vzťah s niekým, balil kohokoľvek iného. Nie je to dospelé a zrelé správanie. Ani aby ktosi balil dievča vo veku jeho dcéry či dokonca vnučky.

Áno, v histórii rodu Homo sapiens sme mali i Caligulu, Nera či Hitlera, Herodesa aj Hérostrata. Ale norma to rozhodne nebola. A len bagatelizovanie nenormálneho správania posúva hranice spoločnosti, lebo veď to je také prirodzené…

A btw,  vidieť vzťahy ako „balenie mladého mäska“ – nuž, aj to o niečom vypovedá…

 

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba dvadsať eur“ – lebo optikou [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45, aktualizované: 06:28

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,850
Celková čítanosť: 8982007x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie