Založ si blog

Pssst 5. – Čo prezradil poslanec Taraba. . .

V ťažkých časoch by mali byť ľudia ešte viac ľuďmi, podľa mňa teda.

No zjavne niektorí majú iný názor – bez zábran ryžovať na pozostalých – to vážne?

https://www.cas.sk/clanok/1099446/personalne-zemetrasenie-v-pohrebnom-ustave-marianum-odvolany-sef-zdieral-pozostalych/

Marianum si účtuje za štyri ochranné obleky pri manipulácii s telom 434 eur. Tvrdí, že ich trhová cena pritom nie je ani štvrtinová a dezinfekcia na priestory stojí niekoľko eur. Nacenil súpravu ochranných pomôcok pre jedného lekára na covid oddelení. Trhové ceny za jeden kompletný set sú u bežných dodávateľov 25 eur.

Ale ak si myslíte, že ten v článku spomenutý šéf ľudí okrádal bez zábran a je to morálna zrúda, tak potom čo poviete na toto? Musím to dať v plnom znení – ten príspevok poslanca Tarabu – lebo je to bohapustá zlodejina. Zomierajú tu ľudia. No nerobia sa zásadné opatrenia s uzavretím hraníc a nechávajú tu navláčať nákazu. A nedovážajú tu potrebné lieky, ktoré životy zachraňovali. Čo je za tým? Niečí experiment na Slovákoch? Alebo len bezhraničná chamtivosť, aby si nejaké špiny nabalili vrecká?!!!!

 

Telefonoval som dnes s Francúzom, ktorý pozná majiteľa fabriky vyrábajúcej lieky typu Ivermektin vo Francúzsku. Pred mesiacom písal list ministrovi zdravotníctva, že okamžite vie bez nároku na zisk dodať SOS dodávku cca 9000 balení Ivermektinu pre Slovákov, pretože sa nemôže pozerať ako tú umierajú ľudia. Výsledok? Nezáujem.
Začiatkom apríla má zarezervovaných pre Slovákov 200 000 balení a myslel si, že štát zabezpečí dovoz. Výsledok? Nezáujem. Myslíte si, že od Krajčiho a našej vlády bola akákoľvek pomoc a odpoveď pri dodávke komodity, na ktorú stoja štáty v rade? Myslite si, že niekto poslal lietadlo ako pre Sputnik? Radšej tu nechávajú Ivermektin predávať ľuďom za cenu zlata.
Francúz si myslel, že štát pohne aspoň prstom.
Viete čo sa namiesto toho udialo? Nakontaktovali ho distribučné lekárske firmy, ktoré cítia príležitosť. Jedna až takú, že časť dodávky určenej pre Slovensko sa pokúsila predať v Čechách, voči čomu sa listom Francúz rázne ohradil, čo sú to za praktiky. List som videl a čítal. Francúz ctenú mega farmadistribučnú spoločnosť upozorňuje, že on svoje kontakty poskytol, aby sa k lieku dostali Slováci. O tom, že lieky určené pre Slovensko majú putovať do Čiech, ho upozornil sám majiteľ s otázkou, či o tom vie, že slovenská SOS dávka sa prebaľuje do českých krabičiek. Takto funguje tento bordel štát pod vedením ľudí, čo sa teraz vydierajú na koaličnej rade a na ľudí nemyslia.

 

Je to ťažké dnes – veriť v ľudské dobro.

Práve dnes. Keď je situácia, že veľa ľudí zomiera len preto, lebo niet dosť prístrojov alebo odborného personálu, ktorý by obsluhoval tie prístroje a tak sa ľudia odsudzujú na istú smrť neposkytnutím potrebnej pomoci.

Ľudský život stráca cenu a Ústava SR sa stáva bezcenným zdrapom papiera.

Lebo treba povedať nahlas, že ide o porušovanie práv garantovaných stále platnou Ústavou SR. Tie nemožno zrušiť ľahostajným konštatovaním – no veď je pandémia, tak čo. Lebo ktosi mal robiť prípravu na druhú vlnu. Ktosi nemal uvoľniť hranice. Ktosi mal chrániť zdravie a životy občanov odbornými epidemiologickými opatreniami. Lebo opatrenia majú zostaviť odborníci a vláda ich len prijať, nie si z nich vyberať, ktoré hej a ktoré nie.

A ak sa ktosi spolieha na to, že vláda je kolektívny orgán a nemožno ju stíhať, potom podľa mňa  žijú v omyle a možno stíhať úplne konkrétnych verejných činiteľov. Za zneužitie právomocí, aj za nečinnosť tiež.

Generálny prokurátor by mal konať v tejto situácii. Mal by konať, a to bezodkladne voči tým, ktorí z titulu svojej funkcie zavinili či už nesprávnym postupom alebo nečinnosťou situáciu verejného ohrozenia a stav núdze. Zavinili smrť tisícov ľudí. A spôsobili Slovenskej republike aj jej občanom škodu veľkého rozsahu.

 

Elena

 

P. S.: Je to ťažké dnes – veriť v ľudské dobro. Ešte že máme skupinu Elektrikári, kde mi včera chlapi zasa nezištne a múdro poradili.

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986643x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie