Založ si blog

Doba covidová 10. – Urobte si poriadok vo vlastných radoch, zdravotníci. . .

Čas ukáže pravdu o všetkom a každom z nás.

Na niektoré aspekty pravdy sa dnes pozrieme.

 

Lekári včera tlačovku vysielali naživo.

Ako inak – peniaze by pre všetkých zdravotníkov chceli, od prvého dňa PN sto percent platu. Viete, sú ľudia pracujúci v zdravotníctve, ktorým by som dala nie sto, ale stopäťdesiat percent v situácii choroby. Poznám zopár takých, obetavých a čestných, hlboko si ich vážim.

Nie všetci sú takí.

Nijako neodsudzujem ľudský strach niektorých z nich v situácii pandémie, rozumiem mu. Tragické prípady viacnásobného úmrtia v rodinách u nás pribúdajú

https://www1.pluska.sk/regiony/babka-mama-dcera-su-mrtve-desive-pozadie-rodinnej-tragedie

a je prirodzené mať strach. I zdravotníci sú ľudia, a môžu zomrieť či nakaziť svojich blízkych.

Niektorí unavení a krajne vyčerpaní, s tvárami otlačenými od nosenia respirátorov po celé hodiny. Zachraňujú životy, alebo sa o to aspoň snažia zo všetkých síl. K tým mám hlbokú úctu.

Ľudí prosia a burcujú k opatrnosti, dodržiavaniu opatrení, necestovaniu.

Ale urobte si poriadok vo vlastných radoch, zdravotníci. 

 

Skutočne som onemela pri prihlúplom výroku sestry z Piešťan,

ktorá sa v článku vyjadrila, že bez očkovania by nikam nešla – vracala sa minulý týždeň práve z Egypta

https://www.noviny.sk/slovensko/595390-v-pripade-porusenia-zakazu-dovoleniek-v-zahranici-hrozi-pokuta-tisic-eur-bratislavske-letisko-zatial-lety-nerusi

Veď po očkovaní ochoreli kopy ľudí, a navyše v zahraničí africká mutácia je otázne pokrytá týmto očkovaním. Je to nezodpovedné, od zdravotníčky dvojnásobne podľa mňa.

 

No tak to asi nie sú na tom tak zle nemocnice, keď sa zdravotníci prevláčajú po zahraničných dovolenkách.

Alebo je to len sakra zle zmanažované? Veď je núdzový stav – a vláda nás presviedča, že vraj preto, lebo zdravotníkov chce a potrebuje v nemocniciach. Niektoré nemocnice majú pomoc zahraničných zdravotníkov, vojakov a niektoré zúfalo vyzývajú sestričky, aby im prišli pomôcť z menej vyťažených nemocníc.

Pýta sa otvorene, zdravotníci – nehanbí sa tá sestra, keď jej kolegovia zúfalo volajú o pomoc? Však do nemocníc vám nemôže vyraziť na pomoc učiteľ, predavačka, smetiar, ani servírka či kaderníčka. Skutočne sa niektorí z vás teraz vyberú spokojne do rizikových krajín dovolenkovať a tvária sa, že je to samozrejmé a  etické???!!!!

 

Nech nám vláda povie pravdu, koľko dovolenkárov sa navláčilo zo zahraničia chorých

– a my sa im solidárne skladáme na liečbu, hoci si ju zavinili vlastnou hlúposťou a nezodpovednosťou. A ešte nás aj ohrozujú a spôsobujú nám mnoho problémov, obmedzení, smrť blízkych.

Všeobecná zdravotná poisťovňa mi odpovedala, že je im povinná hradiť tie liečby, lebo údajne nemôže skúmať kde boli poistenci predtým. Vážne? A keď človek spadne v horách či lieta na paraglajde, skúmajú či mal poistenie na tú udalosť. Jednoducho nás dovolenkári týmto spôsobom sproste využívajú – mali by si hradiť svoju liečbu v plnom rozsahu.
Nech poisťovne vyčíslia náklady, ktoré sme solidárne vyskladali na liečbu tých ľudí následne po ich dovolenkovaní. Lebo pár dní dozadu jeden zanzibarský dovolenkár zomrel v Poprade a zaznela vtedy informácia, že len v tomto jedinom okrese je chorých dovolenkárov niekoľko desiatok.

Uvedomujete si, ako nám títo „cestovatelia“ navyšujú riziko dovlečenia nákazy tou africkou mutáciou? Chce niekto z vás tráviť ďalší rok v respirátoroch s obmedzeným cestovaním do susedného okresu? Čo myslíte, ako inak sa predíde problému, ak nie tým, že budú dôsledne kontrolované hranice?!!!

 

„To je tak ťažko, nemôžeme súcitiť so všetkými. Musíme žiť ďalej, musíme, musíme,“ odkazuje turistka z Bratislavy Dagmar.

https://www.noviny.sk/slovensko/595390-v-pripade-porusenia-zakazu-dovoleniek-v-zahranici-hrozi-pokuta-tisic-eur-bratislavske-letisko-zatial-lety-nerusi
Nuž, milá pani dovolenkárka, aj my chceme žiť – a kvôli tým, ktorí tu nákazu navláčajú to nemôžeme. Nemôžem súcitiť so všetkými – a ja nechcem súcitiť s dovolenkármi. Aj my chceme žiť, chceme navštevovať svojich blízkych v DSS a susednom okrese. Chceme mať otvorené obchody. Lebo vy vyrazíte na dovolenku na pár dní – lenže nám tu takíto prichádzajúci zo zahraničia   zničili náš bežný každodenný život. 

 

Musíme žiť, musíme, musíme…

U vás, pani turistka Dagmar, a zrejme i u ďalších dovolenkárov to znamená, že vyrazíte na dovolenku, aj keby ľudia poumierali potom na nákazu sem dovlečenú vami z dovolenky.

U mňa to zasa znamená, že v právnom štáte musí Ústavný súd posúdiť objektívne – či sú obmedzenia viac neúnosnú a nadmieru zaťažujúce pre hŕku dovolenkárov s rizikom donesenia nákazy, alebo pre celý národ, so zvýšenými nákladmi na rúška a respirátory, zdravontými dopadmi, obťažujúcimi opatreniami a ohrozením života a zdravia. Zajtra k tomu urobím krok.

 

A hej, zomierajú ľudia, zomierajú aj zdravotníci. Nemocnice sú v zúfalom stave niektoré. Zdravotníci mnohí sú vyčerpaní a traumatizovaní. 

Posledné čo potrebujeme je to, aby niekto dovliekol zo zahraničia africkú mutáciu.

Vysvetlite prosím, sestričke Adriane z Piešťan a ďalším  v týchto časoch zahraničnodovolenkársky založeným zdravotníkom, ako pre vás i nás všetkých zvyšujú svojim konaním.

 

Takže zdravotníci, ak chcete kohokoľvek vyzývať ku zodpovednosti, začnite vo vlastných radoch. Čím skôr.

 

Elena

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003957x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie