Založ si blog

Bola raz pravda 4. – Ak neovládate zákony, konajte v medziach zákona. . .

Konať v medziach zákona by ste mali, pravdaže, aj v situácii, ak legislatívu ovládate.

Nikoho týmto nenavádzam na trestnú činnosť. Presne naopak – varovne a verejne v tejto chvíli niektorých poučujem, že ich laická predstava o beztrestnosti ich konania vonkoncom neznamená beztrestnosť ich konania.

 

Týmto mám na mysli všetkých testujúcich – akákoľvek škoda na zdraví spôsobená pri testovaní v konečnom dôsledku v prípade súdneho konania môže byť zidentifikovaná s konkrétnym zdravotníckym pracovníkom, ktorý výkon realizoval. Výhovorka, že to Matovič chcel testovanie, mu v tom veru nepomôže.

Rovnako sa problém osobnej zodpovednosti týka očkovateľov. Ak by sa niekto rozhodol po závažných nežiaducich účinkoch pre súdny spor, budete to vy osobne – priamo očkujúci, kto bude preukazovať, že ste ho náležite informovali o všetkom, čo vyžaduje Norimberský kódex v prepojení na tento rozsiahly očkovací experiment.

Ja osobne si myslím, že sa rozbehnú súdne procesy vo svete, ten Izrael s medzinárodným súdom, čo som spomenula v minulom blogu, je len prvou lastovičkou. A tak malá nevyžiadaná rada – študujte, drahí spoluobčania. Radšej ale nie facebookové rady, za ktorých poskytnutie vám nikto nenesie právnu zodpovednosť a zlé výsledky ktorých v podobe ťažkostí s orgánmi činnými v trestnom konaní môžete reklamovať akurát tak na lampárni. Preštudujte si také dokumenty, ako je Ústava SR, Medzinárodná listina ľudských práv, Norimberský kódex, či s minulom blogu spomenutá Rezolúcia EK č. 2361 z 27. januára 2021. Preštudujte si to všetko pre istotu ešte skôr, než sa pohrniete kohokoľvek antigénovo testovať či vakcinovať. Lebo priamu zodpovednosť za zdravotnícky výkon má zdravotnícky pracovník, ktorý ho realizoval

A prezradím vám k tomu ešte jednu vec – je to také zimbardovské – celá tá testovacia a očkovacia situácia u nás. Lebo zdravotníci si uvedomujú, čo by mali robiť, ako by mali informovať ľudí pred očkovaním a aké údaje by mali zisťovať v záujme ich bezpečnosti. Robia to? Ach, hej Zimbardo robil – jeho účastníkmi bolo 24 študentov bez známok osobnostnej psychopatológie – niektorí sa stali dozorcami a iní väzňami. Rozbehol sa experiment, naberajúci na krutosti. Ukázal, že i ľudia bez zjavnej patológie konajú v niektorých situáciách patologicky.

Pozrieť detaily pokusu si môžete tu  https://www.psycholog-ke.sk/–13-85-zname-experimenty-v-psychologii–zimbardo-a-standfordsky-vazensky-experiment

 

A do tretice – facebookoví laickí právnici, ktorí sa oháňajú svojimi právami a právami  a ich deti majú právo chodiť do školy bez rúšok a testovania ich rodín – práva majú aj učitelia a ostatní zamestnanci školstva, aj ďalšie profesie vystavené riziku ľudí neochotných preukázať svoju nerizikovosť.

Veru, podľa platnej legislatívy nikto vám nemusí ani prvú pomoc poskytnúť, ak by to ohrozilo jeho zdravie a život.

 

Elena

 

K diskusii:  David C. plne súhlasím s tým čo hovoríš. Niet bezpečných testov – každého pri návrate je nutné dať do štátnej karantény. Bez výnimky.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 8999248x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie