Založ si blog

Bola raz pravda 5. – Drahá vláda, ako je to so zahraničnými dovolenkami zdravotníkov?

Núdzový stav prináša všetkým občanom Slovenska do života mnohoraké obmedzenia.

.Vláda SR ho vyhlásila údajne preto, aby predovšetkým zdravotníci mohli byť kedykoľvek povolaní do práce a prevelení do nemocníc.

Bezodkladne.

Ale ako sa dočítame – niektorí z nich spokojne dovolenkujú dokonca v zahraničí – namiesto toho, aby v tom núdzovom stave boli k dispozícii.

Nejde len o dva týždne dovolenky, ktoré tam absolvuje  takýto zdravotník.

Argument sestry Adriany z Piešťan, ktorá sa vrátila z Egypta a vykladala, že tam predsa išla očkovaná, pokladám za hlúpy a neodborný argument. Lebo aj dva razy očkovaní ľudia sa môžu nakaziť opätovne, zrejme aj tou istou mutáciou vírusu. Nehovoriac už o tej africkej.

Ani žiadne teraz existujúce testy nie sú stopercentne validné, môžu ukázať falošnú negativitu či pozitivitu. 

Takže jediná bezpečná verzia ochrany ostatných pred nákazou je, aby človek po návrate zo zahraničia sedel doma v karanténe najmenej 14 dní. 

 

Ak by dotyčná zdravotníčka cestovala v lietadle s niekým infikovaným, alebo sa nakazila v deň odchodu, tak zistiť to môže aj o dva týždne neskôr.

Preto po návrate by mal byť dva týždne vracajúci sa dovolenkár – zdravotník  v karanténe, aby nám nerozvláčil nákazu medzi pacientov. 

Mám veriť tomu, že pani si po návrate domov vzala dva týždne dovolenky, aby bola v karanténe? A bola vôbec v karantény, alebo nabehla do práce hneď po návrate z dovolenky, lebo „však je očkovaná“?

Skutočne majú pracoviská toľko zdravotníkov, aby niektorí mohli na mesiac vypadnúť kvôli dovolenke v zahraničí? Alebo spokojne porušovali zásadu epidemiologického bezpečia pacientov niektorí?

Chce mi niekto z zo zdravotníkov tvrdiť, že si nie je vedomý takej potreby karantény?  

Uvedomujete si, koľko ľudí taký zdravotník vystaví riziku, ak sa nákaza u neho zistí nebodaj po desiatich dňoch od návratu a on spokojne pracuje?

 

A tak sa pýtam verejne a otvorene. Nejde len o terajší zákaz cestovať pod hrozbou pokuty 1000 eur, čo mnohí ľudia hravo zaplatia a cestujú aj tak.

Ide o princíp.

– môžu zdravotníci počas núdzového stavu cestovať na zahraničné dovolenky? 

 

Ja osobne v situácii, ak sa dovolenkári po návrate na minimálne 14 dní nekarantenizujú, veľké riziko nákazy. A kladiem si otázku, prečo sú terajšie opatrenia také epidemiologicky neúčinné.

Je to manažérska neschopnosť, nepochopenie zásad epidemiológie, ak tu ktosi púšťa bez karantén hŕby ľudí prechádzajúcich hranice napríklad z titulu zahraničnej práce? Alebo je to úmyselné konanie s cieľom „nech sa nákaza šíri“, lebo biznis z testov a biznis z očkovania a kadejaké iné zámery, ktoré označujú ako konšpiračné? 

Čí je to zámer a čí je to lobbing, tieto podivné opatrenia – neopatrenia? 

 

Elena

 

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005968x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie