Založ si blog

Keď pravda mlčí 10. – Debil z Topoľčianok – pokračovanie príbehu. . .

Ako to povedal Švejk, keď ho viedli tuším že do blázinca? Že sa rád zoznamuje s novými ľuďmi.

Dúfam, že i ten páchateľ z Topoľčianok, ktorý tento týždeň dostrieľal vzduchovkou mačičku čakajúcu mačiatka, sa rád zoznamuje s novými ľuďmi.

Lebo zopár ich teraz určite spozná. Napríklad políciu – dúfam, že budú schopní ho stotožniť A spozná potom aj psychiatra – ak ho teda ešte nenavštevuje. Lebo ako odborník som im odporúčala dať ho aj psychiatricky vyšetriť.

Ach, toto nečakal.

Pomôžte aj vy, prosím, aby prestal vystrájať, kým aj nejakému dieťaťu tam v Topoľčiankach nevystrelí oko.

 

Ak sa zlu prizeráme, zapúšťa korene hlbšie, tak ako nevyšklbaná burina.

Preto som človek činov. Nezachránim celý svet, nie je mojou úlohou riešiť všetky problémy tohto sveta, ani sa o to nesnažím. Ale každá kvapka dobra je dobrá.

Mojou prioritou sú deti s postihnutím a zvieratá. Za nich robím výkopy v mnohých situáciách.

Nemám rada povrchnú a lajdácku prácu, veci robím dôsledne. Napísať blog je jedna vec – ale to by problém určite nevyriešilo. A tak som dnes pokračovala korešpondovaním.

Zaslala som podnet vo veci a trestné oznámenie na neznámeho páchateľa polícii.

Ale prezradím vám, určite ho dostane aj zvieracia ombudsmanka a ministerstvo vnútra čoskoro, taký rozsiahlejší. Lebo zbieram informácie o postupoch polície v týchto prípadoch, keďže toto nie je môj prvý podaný podnet a určite s týmito postupmi oboznámim aj ich inšpekciu. Podala som v priebehu času podnety za viacero utýraných mačičiek, aj psov.

Chcem verejne pochváliť OR PZ Komárno, ktoré vo veci utýranej mačičky postupovalo skutočne kvalifikovane a páchateľov stotožnilo. Niektorým ďalším oddeleniam PZ sa nepodarilo stotožniť páchateľov.  

 

A vy môžete pomôcť tiež.

Prosím, skopírujte si tento podnet a pošlite so svojimi údajmi na tejto stránke krajskému policajnému riaditeľstvu v Nitre – v tom linku im to môžete vložiť priamo do ich správy

https://www.minv.sk/?kontakty-31.

Čím viac nás bude, tým lepšie.

 

Dobrý deň, týmto podávam podnet – trestné oznámenie na neznámeho páchateľa vo veci utýrania zvieraťa.

K udalosti došlo 12.4. 2021 v obci Topoľčianky. Neznámy páchateľ dostrieľal opakovane mačku vzduchovku, navyše mačku ktorá čakala mačiatka.

Domnievam sa, že došlo ku prečinu Týranie zvierat podľa § 378 ods. 1 písm. c), ods. 2 písm. b) Trestného zákona.

O veci som sa dozvedela na facebooku, kde je aj fotodokumentácia – autorka správy na facebooku – link na facebook je v blogu, ktorý udalosť medializuje – https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/04/16/ked-pravda-mlci-7-debil-z-topolcianok/.

Dotyčná pani pozná pani, ktorá priamo našla a nahlásila jej týranú mačičku. Nakoľko som sa z uvedenej správy dozvedela o skutku a každý občan má povinnosť nahlásiť podozrenie o spáchaní trestného činu, nahlasujem vám toto podozrenie.

Žiadam byť ako oznamovateľka tohto činu oboznámená s priebehom i výsledkom postupu polície vo veci.

S úctou
Informáciu o priebehu a výsledku vyšetrovania, prosím, zasielajte na môj mail

Telefonický kontakt v prípade potreby tč

 

Ďakujem vám z celého srdca všetkým, ktorí sa pridáte poslaním tohto podnetu vo vašom mene.

 

Elena

 

K diskusii: ach, Puppuššško, zjavne si nečítal prvý diel  toho príbehu, nejaké resty máš v mojich blogoch. Ako vidíš, to je aktuálny debil…

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986431x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie