Založ si blog

A ideme 1. – Exemplárny prípad. . .

Exemplárny prípad pre poučenie…

Do radov polície, vyšetrovateľov, väzenskej stráže a podobných profesií by sme mali vyberať ľudí maximálne opatrne.

Lebo potom to končí takto, ako vo včera medializovanom videu zo Starej Turej. Článok v linku ukazuje ako policajt dokopal muža ležiaceho na zemi, ktorý nijako neútočil a ani ho neohrozoval

https://www.aktuality.sk/clanok/883695/video-zachytilo-ako-policajt-dokopal-muza-inspekcia-uz-riesi-primeranost-zakroku/

Tým exemplárnom prípadom nemám na mysli toho policajta, ten je ujetý evidentne – takto sa správať voči jeho neohrozujúcemu a dokonca ležiacemu človeku rozhodne nie je v poriadku – to vidí každý súdny človek.

 

Ale článok prináša aj vyjadrenie policajného prezidenta Kovaříka

(áno, áno, to je presne ten pán, o ktorom som v čase jeho zvolenia písala v blogu – že údajne v časoch riešenia prípadu s mafiánmi ešte za Lučanského  jeho kolegovia museli dvere zamknúť údajne, aby hrdinsky neušiel).

No tak on sa v článku v linku vyjadril, že tú situáciu nemožno vidieť čiernobielo. Ide predsa o nejakého bezdomovca – a ľudia z Tesca sa predtým na bezdomovcov sťažovali. A čo, to je dôvod sa správať voči nemu agresívne?

Ja si na rozdiel od pána Kovaříka myslím, že situáciu musíme vidieť čiernobielo. Buď je zásah adekvátny, alebo nie je – a to bez ohľadu na vek pohlavie, náboženstvo, farbu pleti, či akékoľvek iné okolnosti – mimo toho, že policajt je osobou voči ktorej robí zásah, nejako ohrozovaný fyzicky. V tomto prípade nijako policajt ohrozovaný nebol, práve naopak, agresívne zasahoval voči človeku na zemi ležiacemu. Ach, to bol hrdinský zásah, hotový Van Damme, či  Jackie Chan.

Verbálne nadávky musí strpieť, a byť schopný na ne reagovať pokojne, nedať sa vyprovokovať.

Bezdomovec vraj údajne vykladal, že zabije policajtovu rodinu. Zjavne mal vypité. Pánovi policajnému prezidentovi nedošlo, že možno ten bezdomovec nie je ani psychicky zdravý – a to už by len bola medializácia Slovenska ako slovenský policajt dokopal duševne chorého človeka???!!

 

Potrebujete ešte väčšiu vizitku nekompetentnosti toho pána?

 

Elena

 

P.S.: David C. Niekde tí ľudia žiť musia –  asi by sme mali uvažovať i nad tým, či je v poriadku, ak nám ľudia žijú v priekopách, spia vo výklenkoch obchodov či teplovodných kanáloch.

A na druhej strane, čo by mali robiť ľudia, ktorí majú neprispôsobivých susedov – tých budú tiež chodiť policajti kopať? Pán Dobrovodský je žiarivým príkladom, čo všetko musel strpieť od neprispôsobivých susedov.

Pravdu na stôl 6. – OEDC je horšie ako medvede. . .

19.03.2024

Medvede tu vybiehajú a pobiehajú vystrašené a vydesené. A my rovnako. Tí, ktorí prežili stretnutie v Liptovskom Mikuláši s medveďom, sú iste riadne vydesení. My ostatní podvedome tiež – uvedomila som si. Vracajú sa mi sny, konečne po rokoch od synovej smrti sa mi občas niečo sníva. Ten z dnešnej noci mi medveďa priplietol. Dvere som držala zvnútra, cez dieru v nich [...]

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,836
Celková čítanosť: 8911139x
Priemerná čítanosť článkov: 3142x

Kategórie