Založ si blog

A ideme 2. – Kolúzna väzba na večné časy a nikdy inak. . .

Spravodlivosť na slovenský spôsob.

Samovražda Lučanského, pokus o samovraždu Jankovskej, smrť advokáta Krivočenka pre neposkytnutie potrebnej zdravotnej starostlivosti. pri ochorení na covid.

Kde je naše dno?

 

Je mi jedno, koľko komisií vyšetrovacích tu bude pobiehať  – i tak si myslím, že nám tu ktosi zabil dvoch legalizantov – Lučanského a Bohma. Lebo spôsobov ako niekoho zabiť je veľa. Legalizanti sú ľudia, ktorí pracujú na hrane – a nemôžu byť labilní. Hrajú vabank, niekedy musia i prekročiť zákon, v záujme vyššieho dobra, aby zastavili väčšie zlo. Vezmú úplatok, aby boli dôveryhodní lotri z nich, musia byť v hre – a niektorí dávajú z tých peňazí ďalej, na charitu rôzneho druhu. Prečo sa o tom nehovorí nahlas? Namiesto toho sa ktosi snaží naivnej verejnosti podsúvať informácie o braní úplatkov Lučanským – bez ozrejmenia súvislostí, že pracoval ako legalizant.

Dvaja naši legalizanti v takom krátkom čase zasamovraždení – ach, až sa človeku žiada opýtať, koľkých sme ich mali dokopy. Ktosi tých dvoch postavil proti sebe a dohnal k tomu istému kroku. Legalizanti sa nesamovraždia ako na bežiacom páse – pri dvoch za sebou tej náhode neverím.

Vedeli chlapci zjavne veľa…

A mali smolu, že bojovali za spravodlivosť akurát na Slovensku, lebo u nás ju meriame veľmi čudným metrom.

 

Česi priniesli o kolúznej väzbe zaujímavú štatistiku  a porovnanie so slovenskou úpravou – jednoznačne vyznieva v náš neprospech.

Panebože, čo sme to za zrúdy, položila som si otázku po prečítaní toho celého.

Lebo nie som natoľko naivná, aby som si myslela, že v celách končia tí najväčší špinavci a zločinci – a vy zrejme tiež nie ste takí naivní, aby ste si to mysleli. Tým nejdem bagatelizovať trestnú činnosť – ale podmienky kolúznej väzby u nás sú skutočne patologické. Namiesto ich riadnej úpravy na zbezpečnenie sa tvárime, že je to všetko v poriadku.

No nie je.

 

Kolíková síce hovorí, že niečo zmeníme – bolo by načase, Madam Spravodlivosť – však už nás kritizuje aj Európsky výbor na zabránenie mučeniu či neľudskému zaobchádzaniu či trestaniu.

Zasa raz sa Slovensko zviditeľnilo.

Nie ste mnohí v obraze – tak si vysvetlime, že iné krajiny majú kolúznu väzbu časovo ohraničenú, najčastejšie ide o trojmesačnú lehotu.

A k tomu do kolúznej väzby dávajú nepomerne menej ľudí ako my. Aby ste mali jasno – u nás v kolúznej väzbe je 1542 ľudí. V Česku 5. 

Túto zaujímavú informáciu priniesli https://www.investigace.cz/nesnesitelna-vecnost-slovenske-koluzni-vazby/

Nechcem byť cynická, ale napadlo mi, či tam strkajú u nás všetkých väzňov, okrem ľudí zo SZP, pravdaže – lebo tých ľudské práva treba chrániť.

Alebo žeby sme mali tak nepomerne veľa ťažkých zločincov oproti Česku?

Alebo máme takých výnimočných kriminalistov, že kým Čechom lotri unikajú, u nás v kolúznej väzbe sedia?

Je to o patológii, o zneužívaní moci.

A je to hodne varovný signál o tejto spoločnosti.

 

Elena

 

P.S.: Čo dodať ku slovenskej nekonečnej kolúznej väzbe? Aby si v nej posedeli tí, ktorí ju v tejto podobe schválili. A hodne dlho, neobmedzene.

Pravdu na stôl 6. – OEDC je horšie ako medvede. . .

19.03.2024

Medvede tu vybiehajú a pobiehajú vystrašené a vydesené. A my rovnako. Tí, ktorí prežili stretnutie v Liptovskom Mikuláši s medveďom, sú iste riadne vydesení. My ostatní podvedome tiež – uvedomila som si. Vracajú sa mi sny, konečne po rokoch od synovej smrti sa mi občas niečo sníva. Ten z dnešnej noci mi medveďa priplietol. Dvere som držala zvnútra, cez dieru v nich [...]

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,836
Celková čítanosť: 8912386x
Priemerná čítanosť článkov: 3143x

Kategórie