Založ si blog

Aká je pravda 8. – Ako Matovičova daňovo-odvodová reforma ľuďom pomôže. . .

Nijako, to vieme všetci. Respektíve, ešte jasnejšie sa ukáže, kým sa v tomto štáte oplatí byť.

Určite nie pracujúcim človekom.

Lebo odrazu „sa netreba sústrediť zvyšovať čistý príjem zamestnancov“, ako cituje článok v linku

https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/591694-nazivo-strana-za-ludi-k-danovo-odvodovej-reforme/

ale hlavným cieľom vlády je znížiť povinné náklady zamestnávateľov. Toto vyjadrenie pokladám za nehorázne – lebo práca má u nás dlhodobo veľmi vysoké zdanenie.

Plánované zrušenie nezdaniteľnej sumy v mzde znamená pre zamestnancov ďalšie zvýšenie platby zo mzdy zamestnanca.

A zmrazenie výdavkov verejnej správy znamená, že ľuďom pracujúcim v mnohých nelukratívnych oblastiach – ako školstvo či sociálna oblasť – sa i naďalej nenavýšia platy i napriek zvyšovaniu životných nákladov, prudkému rastu cien. Zdravotníkom platy automaticky navyšujú každý rok, takže ich sa to netýka (mimochodom – napriek tomu nariekaniu ako potrebujú zvyšovať platy – rozhodne nie sú na tom tak zle. Postačí, ak uverejnia tabuľku, akú mzdu má so všetkými príplatkami každý mesiac sestra či lekár – a pochopíte).

 

Takže komu daňovo-odvodovou úpravou táto vláda dáva?

Zbohatlíkom, ktorí podnikajú vo veľkom – lebo práve na nich budú smerované navrhované úľavy v štýle „u nás sa podnikať neoplatí našim ani zahraničným firmám“. Plánuje znížiť daň z príjmu právnickým osobám, aj nimi platené sadzby na sociálne poistenie. To pracujúcim zníži aj ich budúce dôchodky, vážení. Čiže táto drahá vláda poctivo pracujúcich ľudí okradne na štyri strany – aj v súčasnosti, aj do budúcnosti.

Výhody táto vláda dáva i ľuďom, ktorí dlhodobo nepracujú – namiesto ich motivácie k práci sa rozdávajú peniaze „na deti v hmotnej núdzi“. Z nich deti neuvidia nič v niektorých prípadoch – akurát tak ožratých rodičov s cigaretou v hube. Ak patria deťom tie peniaze, mali by ich dostať obecné úrady – ako náhradný prijímateľ –  a z nich nakúpiť pre deti oblečenie a obuv. Inak sú to peniaze vyhodené do vzduchu. Ak by tie peniaze vynaložili na povinné zamestnanie jedného člena v nepracujúcej rodine, rozhodne by to bolo efektívnejšie.

 

Plánuje sa aj zvyšovanie zdanenia majetku. Aby nás motivovali „nevlastniť“. Mne by to dávalo zmysel, ak by zvýšili zdanenie druhej a ďalšej nehnuteľnosti, ktorú niekto vlastní. Vyššie zdanenie bytu alebo domu, v ktorom bývate, je bohapustá zlodejina.

 

Veru, pri týchto opatreniach vlády sa mnohí z nás nevedia dočkať predčasných volieb. A ja vám v nasledujúcom blogu k nim niečo prezradím.

Budeme spolu rátať…

 

Elena

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9002829x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie