Založ si blog

Tornádo v akcii 2. – Dilema redaktora Schutza a nás všetkých. . .

Redaktor denníka SME Peter Schutz  vo svojich článkoch opakovane vyzýva na diskriminovanie neočkovaných ľudí. Údajne zo strachu pred opatreniami, ktoré by zasa u nás mohli byť zavedené v súvislosti s pandémiou COVID-19.

Lebo vraj svojim konaním zavinia šírenie pandémie.

 

Takže poďme otvorene a verejne:

 

1.Nákaza sa nešíri NEOČKOVANÍM.

Prinášajú ju nakazení ľudia spoza hraníc.

Neočkovaný človek nie je nikomu nebezpečný – veď je zdravý. Nemôže preto nikoho ohroziť žiadnou nákazou. Ale môže byť rovnako ako očkovaný človek ohrozený nezodpovedným privláčačom nákazy spoza hraníc.

V druhej vlne konali mnohí nezodpovedne – ich zoznamy majú hygienici v RUVZ, lebo robili trasovania. Taký človek by mal byť – ak neurobil a nedodržal všetky bezpečnostné opatrenia – stíhaný za šírenie nákazlivej choroby. A mal by hradiť všetky vzniknuté škody – ujmu na plate všetkým, ktorých svojim konaním dostal do karantény, aj škodu zavinenú svojmu zamestnávateľovi či iným – ak napríklad svojim prevláčaním sa v čase karantény po reštauráciách a rôznych verejných zariadeniach spôsobil uzavretie prevádzky.

A ja sa pýtam verejne – prečo máme znášať obmedzenia kvôli tomu, že ktosi privlečie nákazu spoza hraníc? Lebo nám všetkým hrozí – ak tu privlečie ktosi nákazu cez hranice, že budeme musieť znášať zasa obmedzenia. Ak niekto privlečie nákazu do práce, budú trpieť znížením mzdy kvôli karanténe jeho kolegovia. Ak niekto privlečie nákazu do nejakej dediny, bytovky a podobne, vláda tvrdí, že bude lokálne uzavierať. A povedzte mi, AKO sa máme brániť voči takýmto nezodpovedným ľuďom? Prečo by nám mali spôsobovať škodu a ujmu beztrestne a bez uhradenia vzniknutej škody a ujmy? 

Celkom správne redaktor Schutz pomenoval, že  tu ide o zápas medzi individuálnymi slobodami jedinca a záujmom verejného zdravia.  Ibaže na základe toho vyprodukoval scestnú úvahu. Logické by bolo z jeho strany verejné pomenovanie problému, že tu nákazu prinášali ľudia cez hranice. Že prichádzali cez hranice bez kontroly a to na základe výnimky hlavného hygienika Mikasa, čí ním vydávaných individuálnych výnimiek, čo nepochybne zvýšilo riziko šírenia nákazy. A že vo veci mali konať a účinne nekonali konkrétni verejní činitelia, ktorí svojou nečinnosťou spolu so šíriteľmi nákazy u nás spôsobili smrť 12 500 ľudí a škodu veľkého rozsahu. Že je preto potrebné bezodkladne zrušiť všetky výnimky na prechádzanie hranicami  a zaviesť povinnú štátnu karanténu prichádzajúcich cez hranice (t. j. cca niekoľko desiatok tisíc občanov) – a to pre bezpečie 5, 7 milióna obyvateľov Slovenska a pre zamedzenie vzniku ďalšej škody veľkého rozsahu. Vrátane bezpečia jeho samého.

A to všetko na úkor obmedzenia pár desiatok tisíc ľudí pri prechode našimi hranicami ich dvojtýždenným karantenovaním – lebo tu dominuje záujem verejného zdravia. Štátna karanténa je nutná kvôli nezodpovedným ľuďom, ktorí ju nedodržovali. Navyše bude aj ekonomicky úsporná, lebo neobmedzíme celú rodinu prichádzajúceho, pri domácej karanténe by s ním museli zostať doma i jeho rodinní príslušníci – čo nepochybne sú hospodárske škody a pre deti i obmedzenie v ich vzdelávaní.

V druhej vlne štát obmedzil nezmyselným postupom 5, 7 milióna občanov Slovenska dlhodobo kvôli pohodlnému prechádzaniu cez hranice pár desiatok tisíc občanov, ktorých obmedzenia karanténou by boli bývali krátkodobé – 14 dní. O úmernosti tých obmedzení si každý môže urobiť jasnú predstavu.

Namiesto toho, aby redaktor Schutz poukazoval na tieto skutočnosti, vyzýva na pohon voči ľuďom neočkovaným.

 

2. Riešením nie je očkovanie

Redaktor Schutz vyzýva, aby sa občania očkovali pod hrozbou reštrikcií a nátlaku,  čo je v skutočnosti nútením týchto občanov ku účasti na klinickej testovacej štúdii.

Zavádzajúco koná každý, kto označuje ako očkovanie u nás v súčasnosti prebiehajúce aplikovanie vakcinačnej látky v rámci klinickej štúdie.

Všetci tí ľudia, ktorí sa ho zúčastňujú, majú štatút dobrovoľníkov. A tuším že i podpisujú, že ich vakcinujú na ich vlastnú žiadosť, nie? Je to ich problém, ak sa tak rozhodli – mali by vedieť, čo z toho vyplýva – a to za nich riešiť nejdem.

Že ide o klinickú testovaciu štúdiu potvrdzujú samotní výrobcovia týchto vakcinačných látok – a aj oficiálne stanovisku SUKL. Už som ho nedávno dala v mojom blogu, ale zverejním ho ešte raz, nech fakty máme pekne pokope

pri všetkých vakcínach v súčasnosti ešte prebiehajú klinické štúdie a čas ich predpokladaného ukončenia sa pohybuje medzi druhým kvartálom roku 2022 a decembrom 2023.
1. „ COVID-19 Vaccine AstraZeneca injekčná suspenzia očkovacia látka proti COVID-19 (ChAdOx1-S [rekombinantná]) – prebiehajú štúdie III a IV fázy. Predpokladaný čas ukončenia štúdií je 2Q/2022.
2. Comirnaty koncentrát na injekčnú disperziu mRNA očkovacia látka proti COVID-19 (modifikovaný nukleozid)- prebiehajú štúdie III a IV fázy. Predpokladaný čas ukončenia štúdií je december 2023.
3. COVID-19 Vaccine Moderna injekčná disperzia mRNA očkovacia látka proti COVID-19 (modifikovaný nukleozid) – prebiehajú štúdie III a IV fázy. Predpokladaný čas ukončenia štúdií je december 2022.
4. COVID-19 Vaccine Janssen – prebiehajú štúdie fázy I/IIa, IIa, III. Predpokladaný čas ukončenia štúdií je december 2023.“

Nútenie kohokoľvek na klinickú testovaciu štúdiu je podľa mňa porušením Norimberského protokolu. Naposledy tak konali fašisti v časoch 2. svetovej vojny.

Rovnako by malo byť v právnom štáte trestným konanie, ktoré vyzýva ku diskriminovaniu ľudí, ktorí sa spomenutej klinickej dobrovoľnej testovacej štúdie nechcú zúčastniť. Pokladám preto toto konanie redaktora Schutza i za možné presadzovanie extrémistickej a neofašistickej ideológie voči niektorým občanom Slovenska.

Podľa § 2a, ods. 7 antidiskriminačného zákona „Nabádanie na diskrimináciu je presviedčanie, utvrdzovanie alebo podnecovanie osoby na diskrimináciu tretej osoby.“

Redaktor denníka SME Peter Schutz zverejňuje tieto vyhlásenia v denníku SME, domnievam sa preto, že i samotný denník SME sa podieľa na tomto možnom páchaní trestného činu či aj súbehu trestných činov.

 

A záverom len pripomínam politikom s medovým úsmevom

nezabudnite, moji drahí – vyhrážky a urážky a výzvy na diskriminovanie neočkovaných sú výzvou na diskriminovanie voči veľkej skupine občanov Slovenska – v súčasnosti nie je očkovaných väčšina obyvateľov Slovenska, t. j. cca 3, 5 milióna občanov. To je skutočne veľká kopa voličov.

 

 

Elena

 

P.S.: Ach, áno, ja som moju dilemu vyriešila – aj ohľadne redaktora Schutza – podala som podnet vo veci generálnemu prokurátorovi.

Je to jedno z mojich podaní.

Áááá, tak už vám je jasné, že v tejto jedenástke blogov budem bordel vymetať…

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9007171x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie