Založ si blog

A je to 3. – Odkiaľ unikol covidvírus? . . .

Názov blogu je zavádzajúci – povedia odmietači umelého pôvodu vírusu.

Plne súhlasím – názov blogu je zavádzajúci – pretože verím Pekovej že pôvodca vírusu vypustil viacero jeho druhov. A preto by podľa mňa názov správne znel  „Odkiaľ unikajú covidvírusy?“

Druhou dôležitou otázkou je otázka „Kto je ich tvorcom?“ 

Namiesto prázdneho tárania všetkého druhu je nutné konať okamžite a skutočne precízne. Lebo mnoho tých vecí o ktorých by sme sa hádali teraz, sa rozťatím toho pôvodného uzla odpoveďou na uvedené dve otázky vyrieši samo.

 

Medzinárodný tím odborníkov musí dostať možnosť preveriť Čínu i USA

– keďže sú dve miesta ako zdroj podozrenia vzniku nákazy. Wu-chan a Fort Dettrick. Bezodkladne. O Wuchane ste už čítali kadečo. Tak sa pozrime na USAMRIID.

USAMRIID bol dočasne odstavený v roku 2019 po inšpekcii Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Aj keď toto záhadné laboratórium uvádzalo dôvod uzavretia ako „pretrvávajúce problémy s infraštruktúrou v súvislosti s dekontamináciou odpadových vôd“, vysvetlenie nebolo dostatočne presvedčivé. USAMRIID vo Fort Detrick v auguste 2019 uviedol, že k odstaveniu došlo z dôvodu, že centrum nemá „zavedené dostatočné systémy na dekontamináciu odpadovej vody“ z jeho najvyššie zabezpečených laboratórií, informoval New York Times. Časopis Global Times zistil, že sa zdá, že zlyhanie laboratória pri kontrole toxínov znepokojilo inštitúcie, týkajúce sa boja proti zbraniam hromadného ničenia v USA.

Ja k tomu dodávam, že Fort Dettrick bol vybudovaný v roku 1931.

Tiež si kladiete otázku, či tam neprebiehali kontroly nikdy, aby nezistili taký nedostatok až doteraz? A čo mohlo nedostatočne dekontaminujúcimi systémami odpadovej vody pounikať do prostredia?

 

Článok v linku je zaujímavým zhrnutím

https://www.globaltimes.cn/page/202106/1227219.shtml

Podľa neho veľké dáta ukazujú, že spomedzi 8 594 novinových správ, týkajúcich sa „úniku z laboratória“, ktoré zhromaždila databáza GDELT od roku 2020, bolo 5 079 z USA, čo predstavovalo 59 percent. Za USA nasledovali Spojené kráľovstvo (611 kusov) a Austrália (597 kusov). Takmer celé pokrytie bolo zamerané na laboratórium WIV. Zatiaľ čo USA sa zameriavajú výlučne na čínske laboratóriá, zriedka venujú pozornosť poruchám vo svojich domácich laboratóriách, z ktorých niektoré už predtým dokonca spôsobili vírusové nehody. Podľa článku nezávislej redakcie ProPublica z augusta 2020, ktorá produkuje investigatívnu žurnalistiku, hlásila univerzita v Severnej Karolíne v Chapel Hill 28 bezpečnostných incidentov – laboratórnych prípadov geneticky modifikovaných organizmov. Šesť z týchto incidentov zahŕňalo rôzne typy laboratórne vytvorených koronavírusov, “uviedla v článku ProPublica. „Mnohé boli skonštruované tak, aby umožňovali štúdium vírusu na myšiach.“

Je čudné, že len veľmi málo amerických mediálnych serverov vyvolalo otázku, či existuje možnosť úniku látky COVID-19 z amerických laboratórií.“

 

A ešte vám popíšem pár údajov zo spomenutého komparatívneho článku Global Times:

Začiatkom júna dostal používateľ twitteru so sídlom vo Virgínii dokumenty CDC o inšpekcii Fort Detrick podľa zákona o slobode informácií (FOIA). Časopis Global Times zistil, že väčšinu dokumentov tvorili e-maily medzi úradníkmi CDC na rôznych oddeleniach a USAMRIID od roku 2018 do roku 2019. Aj keď niektoré z e-mailov poskytovala televízna stanica vo Washingtone, ktorá je pridružená k ABC, správa si nevzbudila veľkú pozornosť.

E-maily odhalili niekoľko porušení v laboratóriu Fort Detrick počas inšpekcií CDC v roku 2019. Štyri z nich boli označené ako vážne porušenia.

  • Jedným z týchto závažných porušení, ako uviedlo CDC, bol jeden inšpektor, ktorý vstúpil do miestnosti viackrát bez požadovanej ochrany dýchacích ciest, zatiaľ čo ostatní ľudia v tejto miestnosti vykonávali procedúry s nehumánnym primátom na pitevnom stole, to vyústilo do respiračného vystavenia účinkom aerosólov vybraných látok.
  • V ďalšom závažnom porušení CDC uviedlo, že USAMRIID „systematicky nezabezpečoval implementáciu postupov biologickej bezpečnosti a zadržiavania zodpovedajúcich rizikám spojeným s prácou s vybranými látkami a toxínmi“.
  • Medzi ďalšie porušenia patrilo napríklad nedostatočné správne nakladanie s odpadom, keď sa odpad neprepravoval v odolnej nepriepustnej nádobe, čo vytvára potenciál pre úniky alebo úniky.

Dokumenty CDC ukazujú, že poslali znepokojujúci list USAMRIID, ktorého výsledkom bolo dočasné odstavenie laboratória Fort Detrick v roku 2019. V e-maile z 12. júla 2019 CDC uviedlo, že USAMRIID nahlásil dve porušenia kontroly od 1. júla do 11. júla 2019, čo demonštrovalo „zlyhanie USAMRIIDu pri implementácii a udržiavaní postupov zadržania dostatočných na to, aby obsahovali vybrané látky alebo toxíny generované laboratórnymi operáciami BSL-3 a BSL-4. “

V nedávnom júnovom príklade výskumná štúdia uskutočnená výskumným programom Národného inštitútu zdravia našla dôkazy o infekciách COVID-19 v USA už v decembri 2019, týždne pred prvou zdokumentovanou infekciou v krajine. Wuhan zaznamenal najskoršie príznaky COVID-19 od pacienta 8. decembra 2019. Keď bol mediálny pracovník výskumného programu požiadaný o poskytnutie ďalších podrobností o štúdii, povedal pre Global Times, že program „už nemá čo dodať“ z informácií, ktoré už zverejnil.

 

Bez návratu k predchádzajúcim vzorkám séra kdekoľvek inde bude ťažké nájsť zdroj vírusu.

Zeng Guang, bývalý hlavný epidemiológ čínskeho Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb, pre Global Times uviedol, že únik z laboratória sa dá ľahko identifikovať, pretože infekcie musia vykazovať známky, či už ide o prevádzkový problém alebo infekciu personálu laboratória. Retrospektívne štúdie, ktoré sa uskutočnili v Číne, nenašli nijaké dôkazy. Je dôležité, aby svet teraz spolupracoval na triedení dôkazov a v prípade potreby vykonal včasné sérologické vyšetrenia.

Ktovie prečo sú USA jedinou krajinou, ktorá bráni zavedeniu overovacieho mechanizmu Dohovoru o biologických zbraniach (BWC), hoci majú systematické problémy. USA majú veľa biolaboratórií v 25 krajinách a regiónoch na Strednom východe, v Afrike, juhovýchodnej Ázii a v bývalých štátoch Sovietskeho zväzu, pričom 16 z nich má iba na Ukrajine. Podľa medializovaných informácií niektoré z týchto laboratórií zaznamenali rozsiahle ohniská osýpok a iných nebezpečných infekčných chorôb. USA Today uvádza, že od roku 2003 došlo v amerických laboratóriách doma i v zahraničí k stovkám nehôd, pri ktorých došlo k náhodnému kontaktu so smrtiacimi patogénmi. To môže spôsobiť infikovanie priamych kontaktov, ktoré potom môžu vírus rozšíriť do komunít a spustiť epidémiu.

Kongres USA zakazuje testy biologických a bakteriologických zbraní na území USA. V spomenutom článku je i informácia, že americká armáda napríklad v Gruzínsku vykonávala a stále vykonáva testy biologických a bakteriologických zbraní.

Spomenutý článok uvádza, že toto sa deje pod zámienkou poskytovania rôznych terapeutických vakcín chorým ľuďom pod vedením americkej armády a amerických súkromných dodávateľov v Centre pre výskum verejného zdravia Richarda Lugara, uviedol Tsyganok. Podobné testy odhalili rôzne médiá.

V decembri 2015 zomrelo vo výskumnom centre 30 pacientov liečených na hepatitídu C. Dvadsaťštyri z nich zomrelo v ten istý deň a ich príčina smrti bola podľa spravodajstva Tsyganok a Ruska uvedená ako „neznáma“.

Vývoj geneticky upravených vírusov ako biologických zbraní by mal podliehať rovnakému celosvetovému zákazu ako testovanie jadrových zbraní

Pokladám za nutné čím skôr dôsledne doriešiť otázku vzniku pandémie.

Otvorene píšem, že musí dôjsť ku potrestaniu tých, ktorí vírus vytvorili, vypustili a opakovane vypúšťali jeho verzie. Tých treba popraviť, verejne a pre výstrahu všetkým podobným – bez právnických ťahačiek súdnych procesov desaťročia. Presne tak ako vojnových zločincov v Norimberskom procese. Nesmú zmiznúť s pomocou tajných služieb niektorých krajín, ako sa to podarilo zrejme viacerým nemeckým vojnovým zločincom – je potrebné vytvoriť medzinárodné spoločenstvo, ktoré  nad tým bude bdieť. A je potrebné o tom otvorene hovoriť – vznikla škoda veľkého rozsahu ekonomicky i na ľudských životoch – opakované vypúšťanie vírusov svedčí o zámernom a úmyselnom konaní. Ich poprava nie je zločinom proti ľudskosti, práve naopak, ľudskoprávnym zločinom by bolo ich ochraňovať.

Na to, aby sme odhalili hniezdo a tvorcov vírusov, by sa mali teraz sústrediť všetky sily medzinárodného spoločenstva.

 

Po doriešení „hniezda“ je potrebné riešiť etiku vedeckého výskumu. Obrovské peniaze dávame na pochybné výskumy. Čo pochybné – ohrozujúce ľudstvo. Je nutné vydať prísny zákaz prevádzkovať biologické laboratóriá akejkoľvek krajine mimo jej vlastného územia.

Je potrebné zastaviť biologickú militarizáciu. 

 

Elena
K diskusii:
anysta    Ďakujem, že mi tak fandíte, že by práve moje výmysly zverejňoval Global Times a preberala ich odo mňa doktorka Peková. Žiaľ, nie som taká úžasná, preberám ja od nich…
A plne verím doktorke Pekovej, že tie vírusy sú odlišné a nie mutácia jedného, aj že vylietajú z toho istého hniezda. Verte, bola by som radšej, keby to bola len konšpirácia, lebo v takom svete, kde sa toto deje zámerne, je ťažké dôverovať niekomu …

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35, aktualizované: 09:34

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986744x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie